Anmeldelse: Sophos Free Encryption

Som en personvernbevisst Windows-bruker liker jeg å oppbevare min personlige informasjon, for eksempel skattedokumenter og kontrakter, private og låst borte fra nysgjerrige øyne, spesielt når slike data vil være lagret i skyen for å oppbevare en tjeneste som Dropbox eller SkyDrive. En god måte å gjøre dette på er å plassere sensitive dokumentfiler i krypterte arkiver. Flere applikasjoner gjør allerede dette, for eksempel WinZip og 7-Zip. Imidlertid er det aldri en dårlig ting å ha flere valg for programvare som kan gjøre dette for deg, og Sophos, sikkerhetsfirmaet, har et freebie som jeg synes er verdt å se nærmere på.

Sophos gratis kryptering

Produktinformasjon:

  • Tittel: Sophos Free Encryption
  • Firma: Sophos Ltd.
  • Produkt-URL: http://www.sophos.com/no-us/products/free-tools/sophos-free-encryption.aspx
  • Støttet OS: Windows 2000, XP, Vista, 7 og 8
  • Pris: Gratis
  • Vurdering: 5 av 5
  • Ergo: Sophos leverer et utmerket freeware-verktøy for å sikre dokumentfiler med sensitive data i AES-krypterte arkiver. Programvaren er enkel å bruke og tilbyr fine funksjoner å starte opp.

Sophos Free Encryption er et verktøy som fungerer som et zip-program, men med den ekstra nevnte krypteringen, som er AES-256-bit for godt mål. Når jeg gravet litt inn i dette produktet, la jeg merke til noen få ting som konkurransen ikke har i sikkerhetsavdelingen, nemlig hvordan den håndterer passord og den selvutpakkende arkivfunksjonen. For et gratis verktøy slår dette konkurrenten SecureZIP av PKWare, som faktisk koster penger for å gjøre det samme.

Brukergrensesnittet er enkelt og poenget. Det ser ut som et vanlig filkomprimeringsprogram med noen få funksjonsknapper og menyer. Når du skal lage et arkiv, bare dra og slipp filene du velger, inn i vinduet, og lagre deretter det krypterte arkivet.

På dette tidspunktet blir du deretter bedt om å skrive inn et passord for å beskytte innholdet. Hvis passordet ikke er langt eller sammensatt nok, vil du bli varslet via den lille kontekstledningen under tekstfeltet mens du skriver. Til slutt, som et alternativ, kan du velge å lagre arkivpassordet du spesifiserte i en sikker "passordbank". Det som er spesielt kult med dette, er at du kan ha flere passord for mange arkiver og ikke miste oversikten over dem, slags hvordan en tjeneste som LastPass fungerer for nettlesere.

Når det gjelder den resulterende utdata, enten det er gjort som et selvutpakkende arkiv eller som en naturlig .uti-arkivfil, er passordsystemet ganske interessant når det gjelder å låse opp arkivet. Hvis du skriver inn passordet galt, kaster Sophos Free Encryption opp en passordfeil og starter en forsinkelsesinntasting før du kan prøve igjen. Hver gang du skriver inn passordet feil, blir forsinkelsen lengre og lenger med hver påfølgende feil oppføring. Dette er en flott mekanisme for å kjempe mot passordangrep for brute force.

Forsinkelse av passordinnføring er en utmerket måte å avverge hackere på. En annen interessant ting du kan gjøre under arkiveringsprosessen er å ha kildefilene skrubbet sikkert av harddisken etter at arkivet er opprettet. Dette kan være spesielt nyttig for dokumenter som inneholder supersensitivt materiale som du ikke ønsker å få en ondskapsfull enkelt til å gjenopprette, for eksempel informasjon om personnummer og kredittkortnummer.

Bunnlinjen

Jeg er ikke den største fan av Sophos-antivirusprodukter på grunn av de forskjellige underlige tingene som kan gjøre livet til en levende smerte. For eksempel oppdaget antivirusprogramvaren seg humoristisk som malware etter en oppdatering, og fortsatte deretter med å slette seg selv.

Med Sophos Free Encryption har imidlertid selskapet gjort en virkelig god jobb med denne freeware-applikasjonen. Jada, du kan lage sikre arkiver med WinZip eller 7-Zip helt fint, men de ekstra sikkerhetsfunksjonene som er bakt rett i programvaren tar virkelig kaken for meg, og jeg anbefaler på det sterkeste at alle prøver dette for alle sensitive dokumenter.

Les også:

  • iTwin legger til SecureBox-kryptering til Dropbox
  • Beskytt data enkelt med FileVault 2 diskkryptering
  • Personlig datakryptering, IT og den femte endringen

© Copyright 2020 | mobilegn.com