Bør det være separate nettbrett og stasjonære utgaver av Windows 8?

Noen venner diskuterte Microsoft Windows 8 forrige uke da jeg var innom for å høre på samtalen. Mens vi nikket hilsenene, fortsatte kompisene mine å snakke om fordeler og ulemper med det nye Windows 8-grensesnittet som de hadde sett demoert på to videoer: En fra D9-konferansen, som inneholdt Windows-president Steven Sinofsky og Wall Street Journal-teknologikolumnist Walt Mossberg og den andre fra Computex-konferansen i 2011 i Taipei, Taiwan, med Michael Angiulo, konserndirektør, Windows Planning, Hardware & PC Ecosystem.

En av vennene mine utviste dyderne med det nye Windows 8 touch-grensesnittet og sa at dette endelig vil tillate Windows-brukere å gå rundt med tavle-PC-er som vil konkurrere med Apples iPad. Den andre fyren grep om å måtte takle berøringsgrensesnittet på en stasjonær PC. Han sa at det skulle være to versjoner av Windows 8 - en med berøringsbasert grensesnitt for nettbrett og en annen versjon for tradisjonelle bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner. Han fortsatte med å si at han ikke trodde at Microsoft skulle lykkes med å prøve å være alle ting for alle mennesker, det vil si ett operativsystem for hele spekteret av datatyper - nettbrett, bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner. Debatten pågikk selvfølgelig en stund før jeg avbrøt med tankene mine om temaet.

I hovedsak sa jeg at det å ha det berøringsbaserte brukergrensesnittet i Windows 8 er veldig likt å ha Windows Media Center brukergrensesnitt i Windows Vista / 7. Det er i utgangspunktet en alternativ GUI som kjører på toppen av det standard Windows-brukergrensesnittet og gir ekstra funksjonalitet. Hvis du ikke vil bruke det, trenger du ikke å gjøre det.

Hvis du har en berøringsskjermenhet, kan du bruke Windows 8s berøringsbaserte grensesnitt. Hvis du har et skrivebord med et tastatur og en mus, kan du bare bytte til standard Windows-grensesnitt.

Mens begge to generelt var enige om at med Windows 8 gjorde Microsoft et veldig fremskritt mot et berøringsskjerm, nettbrettbasert PC-paradigme, var den ene stipendiaten i sin holdning om at Microsoft skulle utvikle separate versjoner av Windows 8. Uansett hva jeg sa om å ha en versjon av operativsystemet for begge plattformene og muligheten til å bytte til hvilket brukergrensesnitt du måtte ønske, han satte sin grunn.

Deretter foreslo han at jeg ville ta tankene mine om en versjon av Windows 8 for alle plattformer til TechRepublic-lesere og se hva de har å si om emnet. I denne utgaven av Windows Desktop Report, vil jeg gjøre akkurat det.

De såkalte separate utgavene av Windows XP

Den første delen av mitt argument mot to utgaver av Windows startet med setningen:

  • Microsoft har vært der og gjort det, og det fungerte ikke da, og det vil ikke fungere nå .

Som du kanskje husker, fulgte Microsoft opp rett etter Windows XP med separate versjoner av operativsystemet for datidens aktuelle plattformer - Windows XP Media Center Edition og Windows XP Tablet PC Edition.

Windows XP Media Center Edition var aldri tilgjengelig som et frittstående produkt som du kan kjøpe i detaljhandel. Det ble bare solgt på datamaskiner som ble markedsført som Media Center-PCer eller gjennom OEM-kanaler. Det samme gjaldt Windows XP Tablet PC Edition - det kom hovedsakelig forhåndsinstallert på bærbare / bærbare datamaskiner, kalt nettbrett-PC-er.

Første gang jeg fikk bruke en Windows XP Media Center-PC, ble jeg imponert over brukergrensesnittet og muligheten til å bruke en TV-lignende fjernkontroll for å navigere. Når du slår av Media Center-grensesnittet, møtte du imidlertid et standard Windows-skrivebord. Første gang jeg fikk hendene på en tavle-PC som kjørte Windows XP Tablet PC Edition, ble jeg skuffet da det vanlige brukergrensesnittet for Windows XP dukket opp, og jeg oppdaget at tavlefunksjonene var mer en sideoppvisning enn hovedhendelsen.

I begge tilfeller, på slutten av dagen, var disse spesialutgavene av Windows XP bare standard Windows XP med ekstra funksjoner.

Windows XP Tablet PC Edition gikk i det vesentlige ved veikanten da funksjonene ble integrert i Service Pack 2 for Windows XP og gjort tilgjengelig som en gratis oppgradering. Mens Windows XP Media Center Edition aldri slo seg løs fra den separate betegnelsen i Windows XP-tidsrammen, mistet den virkelig dampen etter oppdateringssamlingen 2 for Windows XP Media Center Edition, som kom ut i oktober 2005.

Så innenfor en relativt kort tidsramme bleknet de separate plattformorienterte versjonene av Windows XP ut av rampelyset. Selvfølgelig var det andre faktorer som var i arbeid i deres bortgang, men de var i det vesentlige borte og Microsoft så ut til å støtte seg fra å ha separate plattformorienterte utgaver av Windows.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Alt-i-ett-aspektet av Windows Vista / Windows 7

Den andre delen av mitt argument mot å ha to utgaver av Windows 8 startet med setningen:

  • Microsoft har allerede hatt suksess med alt-i-ett-operativsystemtilnærmingen.

Da Windows Vista kom ut, og deretter Windows 7, var det flere utgaver, men de ble ikke markedsført som plattformorienterte versjoner. De viktigste detaljutgavene - Home Premium og Ultimate - er i hovedsak alt-i-ett-operativsystemer, fordi de inkluderer både Media Center-funksjoner og Tablet PC / berøringsskjermfunksjoner, så vel som standard skrivebord.

Hvis du vil dra nytte av Media Center-funksjonene, velger du bare Media Center-ikonet og skrivebordet forsvinner og erstattes av Windows Media Center-grensesnittet, som vist i figur A. Du kan deretter se på filmer og bilder, se på TV eller lytte til musikk. Slå av Windows Media Center-grensesnittet, og du er tilbake med standard Windows-skrivebordgrensesnitt.

Figur A

Windows Media Center-grensesnittet er innebygd i Home Premium og Ultimate-utgavene av Windows Vista / Windows 7.
Hvis du vil dra nytte av tavle-PC-funksjonene, velger du bare Tablet PC-inngangspanelet, vist i figur B, og bruker Writing Pad eller Touch-tastaturet. Slå av tavle-PC-inndatafeltet, og du er tilbake med standard Windows-skrivebordgrensesnitt.

Figur B

Tablet PC-inngangspanelet er innebygd i Home Premium og Ultimate-utgavene av Windows Vista / Windows 7.

Windows 8 er designet for begge deler

Den tredje delen av mitt argument mot å ha to utgaver av Windows 8 startet med setningen:

  • Fra utseendet til demoen ser det ut til at Microsoft virkelig har gjort mye arbeid for å få det nye berøringsbaserte brukergrensesnittet til å fungere like bra med et tastatur og en mus. Ved å klikke på en flis på startskjermbildet for Windows 8 gir du umiddelbart tilgang til standard Windows-skrivebordgrensesnitt.

Denne berøringsskjermen og tastaturet / musedualiteten er virkelig tydelig i Computex-videoen fra 2011. For eksempel, i videoen vil du se at du på berøringsskjermen bruker berøringen for å flytte skjermen til venstre eller høyre, men hvis du har et tastatur festet, kan den samme rullingen til venstre eller høyre utføres via siden Opp- og side ned-tastene.

I tillegg til de nye berøringsbaserte appene på startskjermen vises standard Windows-applikasjoner som fliser i stedet for ikoner. Bare velg Word-flisen, for eksempel, og dukker opp det samme Microsoft-programmet som du er vant til å bruke. Ved å bruke Windows Snap kan du ha berøringsbaserte apper og standardapplikasjoner som kjører side om side. Jeg vet at Computex-videoen er 32 minutter lang, men se minst de første 20 minuttene, og du får virkelig en følelse av Windows 8 og berøringsskjermen og dualiteten til tastatur / mus

Hva tar du?

Selvfølgelig kan mange ting endre seg mellom nå og når Windows 8 faktisk lanseres, men på dette tidspunktet vil jeg si at det ser ut som Microsoft er på god vei til å gjøre Windows 8 til alle ting for alle mennesker, dvs. system for hele spekteret av datatyper - nettbrett, bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner. Hva tenker du om Windows 8s nye berøringsbaserte brukergrensesnitt og muligheten til å enkelt omformes til standard windows desktop? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også

  • 10 spådommer for Windows 8
  • Avstemning: Er det et marked for Windows 8 eller leker Microsoft med ild?
  • Avkrev faktum fra fiksjon: Dekonstruerer debuten til Windows 8

videoer

2011 Computex:

© Copyright 2021 | mobilegn.com