Dra nytte av søkefilter i Windows Utforsker

Jeg mottok nylig en e-post fra en leser som var frustrert over søkefunksjonen i Windows Utforsker. Hans klage var at søkefunksjonen er god i Microsoft Windows 7, men den viser alltid for mange resultater, så det er vanskelig å finne nøyaktig hva han vil.

Jeg er selvfølgelig enig i at søkefunksjonen som er innebygd i Windows 7, er flott. Imidlertid har det også et fantastisk søkefiltreringssystem innebygd rett i Windows Utforskers søkeboks, som han ikke var klar over. Dessverre er det veldig enkelt å overse funksjonen Søkefiltre hvis du ikke er ute etter den.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du bruker og utnytter søkefiltrene som er innebygd i Windows Utforskers søkeboks i Windows 7.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Søkeboksen

La oss begynne med en oversikt over søkeboksen, som vises i øvre høyre hjørne av Windows Utforsker, som vist i figur A. Når du begynner å skrive tekst i søkeboksen, begynner den umiddelbart å sile gjennom søkeindeksen for den teksten i mappenavn, filnavn, filens innhold og i filegenskaper. Deretter viser resultatene i Windows Utforsker.

Figur A

Søkeboksen vises i øverste høyre hjørne.
For eksempel skrev jeg inn faktura i søkeboksen i Dokumentbiblioteket og slo umiddelbart opp 653 elementer, som vist i figur B.

Figur B

Søkeprosessen er rask og effektiv.

Som du kan forestille deg, luke manuelt gjennom 653 filer for å finne de jeg vil ha en veldig tidkrevende oppgave. Heldigvis kan jeg bruke søkefiltre til å gjøre jobben for meg.

Bruke søkefiltre

Ved å bruke søkefiltre kan du raskt og enkelt begrense resultatene og finne det du leter etter. For å få tilgang til søkefiltrene, klikker du bare i søkefeltet, så ser du en rullegardinmeny som viser søkefiltrene i blått, som vist i figur C. Filtrene som du ser som standard, er faktisk kontekstfølsomme ved at filtrene som viser er målrettet mot innholdet i den mappen eller biblioteket. For eksempel, i Bilderbiblioteket, er et av standardfiltrene Dato tatt.

Figur C

Søkefiltrene vises nederst i søkefeltet.
Når jeg kommer tilbake til Faktura-søkeeksemplet, velger jeg Datoendret filter, og jeg ser en kalender, som vist i figur D, der jeg kan finne en faktura fra en eksakt dato, der jeg kan velge en dato eller datoperiode for å begrense min Søk. Hvis jeg ikke var sikker på den eksakte datoen, kunne jeg velge et av de forhåndsdefinerte filtrene, for eksempel tidligere i år eller forrige uke.

Figur D

Datamodifisert filter gir deg en kalender der du kan velge en dato eller datoperiode.
Du kan til og med kombinere filtre ved å velge et og deretter klikke på søkeboksen igjen og velge et andre. For eksempel kombinerte jeg filteret Datamodifisert med filteret (File) Type, som vist i figur E.

Figur E

Du kan kombinere filtre for å begrense søkeresultatene mer.
Hvis du bestemmer deg for å rydde gjeldende filtre mens du skriver et søk, velger du bare lukkeknappen i høyre hjørne av søkeboksen, som vist i figur F. Når du gjør det, vil filtrene bli fjernet fra søkeboksen og displayet vil gå tilbake til det normale.

Figur F

Klikk på lukk-knappen for å fjerne filtrene.
Hvis du vil lagre søket slik at du kan bruke det igjen i fremtiden, klikker du bare på Lagre søk-kommandoen som vises i kommandolinjen. Når du har lagret et søk, vil det vises i favorittlisten, som vist i figur G, hvor du enkelt kan kjøre søket når du trenger det. Hvis og når du ikke lenger vil ha det lagrede søket, høyreklikker du bare på det og velger Fjern kommandoen.

Figur G

Når du har lagret et søk, blir det lagt til Favoritter-listen i Windows Utforsker.
Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Egendefinerte søkefiltre

Som jeg nevnte, så snart du begynner å skrive tekst i søkeboksen, søker du gjennom indeksen og viser resultater som inneholder teksten i mappenavn, filnavn, innholdet i filen og i filegenskaper. Heldigvis kan du begrense søket ved å lage dine egne filtre basert på filegenskaper.

Hvis du for eksempel bare vil finne filer som har faktura i filnavnet, kan du bruke filteret Navn: som vist i figur H.

Figur H

Du kan lage tilpassede filtre basert på filegenskaper.

Hvis du ønsket å finne filer som har faktura i taggen, kan du bruke Tag: -filteret ved å skrive følgende i søkefeltet:

Tag: Faktura

Hvis du lagrer koblinger til nettsteder i mapper og nå vil finne koblinger som inneholder ordet Gates, kan du bruke filteret Kind: ved å skrive følgende i søkeboksen:

Gates Kind: lenke

Du kan finne en hel rekke av disse typene tilpassede søkefiltre på Microsofts Windows Search Advanced Query Syntax-side.

Søk igjen

Mens søkefiltre kan hjelpe deg i begynnelsen av søket, er det en annen lite brukt funksjon som heter Search Again som kan hjelpe deg med å filtrere resultatene etter søket. Når du blar til bunnen av søkeresultatene, vil du se et panel som heter Search Again som viser flere flere lokasjoner, for eksempel Hjemmegruppe eller Internett. Imidlertid vil du også finne en egendefinert knapp som viser dialogboksen Velg søkeplassering, som i utgangspunktet er en nettleser som lar deg velge og velge andre steder, som vist i figur I. Når du klikker på OK, filtreres de eksisterende resultatene ned til stedet du valgte.

Figur I

Ved hjelp av Search Again-funksjonen kan du filtrere resultatene dine etter faktum.

Hva tar du?

Har du brukt noen av disse søkefiltreringsverktøyene? I så fall, hva er din favorittfunksjon? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2020 | mobilegn.com