Se nærmere på ReadyBoost-funksjonene i Windows 7

Forleden snakket en venn og jeg om fordelene med Windows 7, og jeg prøvde å overbevise ham om at det var på tide å gi slipp på Windows XP og gå videre til den nyeste versjonen. Under diskusjonen vår tok han opp Windows Vista og ReadyBoost og spurte meg om ReadyBoost til og med var tilgjengelig i Windows 7. Da jeg fortalte ham at det fremdeles var en del av Windows 7-operativsystemet, spurte han spørsmål om det egentlig var nødvendig lenger, med tanke på det faktum at 2 GB-4 GB RAM var ganske vanlig på nye PCer i disse dager.

Det fikk meg til å undre meg. Under oppbyggingen av Vista var ReadyBoost et ganske vanlig diskusjonstema. Da var minnet fremdeles ganske dyrt, og ReadyBoost ble spionert som en billig måte å gjøre det nye og minneintensive operativsystemet litt morsommere. Under oppbyggingen av Windows 7 husker jeg ikke at jeg i det hele tatt hadde hørt så mye om ReadyBoost. Gjør du?

Likevel er ReadyBoost fortsatt en del av Windows 7-operativsystemet, og som sådan tenkte jeg at jeg ville undersøke det mer detaljert i denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Hvordan det fungerer

La oss begynne med en kort oversikt. Som kjent er ReadyBoost designet for å bruke eksterne USB-flash-stasjoner, SD-kort eller CF-kort som en harddiskbuffer for å forbedre ytelsen på disken. Når du for eksempel setter inn en av disse typer enheter i et Windows 7-system, vil du se en automatisk avspilling-dialogboks som den som er vist i figur A.

Figur A

Når du setter inn en av disse enhetene i et Windows 7-system, ser du denne dialogboksen AutoPlay.

Når du velger knappen Fremskynde systemet mitt ved bruk av Windows ReadyBoost, vil operativsystemet starte en serie tester for å finne ut om stasjonen er kompatibel med ReadyBoost. For å være kompatibel må enheten være:

  • Minst 256 MB størrelse, med minst 64 KB ledig plass
  • Minst en 2, 5 MB / s gjennomstrømning for 4KB tilfeldige avlesninger
  • Minst en 1, 75 MB / s gjennomstrømning for 1 MB tilfeldige skriver

Deretter ser du ReadyBoost-fanen. Hvis enheten ikke er kompatibel, vil du se en melding som informerer deg om at enheten ikke har de nødvendige ytelsesegenskapene for ReadyBoost. Hvis enheten er kompatibel, kan du velge Bruk denne enheten eller Dedikere denne enheten til ReadyBoost for å aktivere ReadyBoost og spesifisere hvor mye plass du vil gjøre tilgjengelig for diskbufferen.

Siden disse typer minneenheter er rimelige i disse dager, anbefaler jeg at du velger Dedicate This Device to ReadyBoost, som vist i figur B.

Figur B

Siden disse typer minneenheter er rimelige i disse dager, anbefaler jeg at du velger Dedicate This Device to ReadyBoost.
Når du klikker OK, vil ReadyBoost konfigurere enheten til å bruke hurtigbufferen og umiddelbart begynne å bruke den, som vist i figur C.

Figur C

Når du klikker OK, vil ReadyBoost konfigurere enheten til å bruke hurtigbufferen.

For å sikre sikkerheten, integriteten og effektiviteten til ReadyBoost-systemet, har Microsoft lagt til flere sikkerhetsforhold.

Til å begynne med blir dataene på enheten automatisk kryptert ved å bruke Advanced Encryption Standard - AES 128. Hvis du tilfeldigvis mister enheten, trenger du ikke å bekymre deg for at noen får tilgang til data.

Selv om operativsystemet faktisk vil fungere fra hurtigbufferen på enheten, speiles alle dataene i hurtigbufferen på harddisken. Derfor, hvis du utilsiktet fjerner enheten mens den er i bruk av ReadyBoost, vil operativsystemet umiddelbart falle tilbake til hurtigbufferen på harddisken og plukke opp rett der det slapp.

SuperFetch-cachen

SuperFetch-hurtigbufferteknologi i Windows 7 er designet for å forbedre operativsystemets respons når du laster og bytter mellom applikasjoner du bruker ofte. Ved bruk av adaptive teknikker vil SuperFetch kontinuerlig overvåke dataene og systemfilene relatert til applikasjonene du bruker oftest og forhåndsinnlaste dem i hurtigbufferen der de raskt kan lastes inn i minnet.

For å forbedre ytelsen ytterligere inkluderer SuperFetch en I / O-prioriteringsteknologi, der applikasjoner er merket som enten en lav- eller høyprioritert I / O-applikasjon. Med dette systemet vil SuperFetch midlertidig koordinere en lavprioritert I / O-applikasjon når en høyprioritert I / O-applikasjon har forrang. Selvfølgelig vil dette forbedre ytelsen til de applikasjonene som er merket som høy / prioritert I / O.

Selv om SuperFetch cache management-teknologi fungerer helt greit mens du kjører på systemets viktigste harddisk, fungerer den vanligvis bedre når den er lagret på en flash-basert minneenhet ved bruk av ReadyBoost-systemet. Dette er fordi en harddisk er avhengig av fysisk bevegelige komponenter, noe som gjør at den iboende er treg sammenlignet med flashminne med det veldig raske, elektroniske dataoverføringssystemet.

Fungerer det virkelig i Windows 7?

OK, nå som du har en ganske god ide om hvordan ReadyBoost-systemet fungerer, la oss se på hvor effektiv det er i Windows 7 sammen med dagens teknologi.

Til å begynne med er det viktig å påpeke at hvis du har en high-end harddisk i et stasjonært system som skyver 7200-RPM eller høyere, vil ReadyBoost ikke gi så betydelig ytelsesgevinst som det ville gjort hvis harddisken din kjører 5400-RPM eller lavere, for eksempel de som vanligvis finnes på bærbare datamaskiner. Selv om du er i toppenden av skalaen, betyr det ikke at du bør avskrive ReadyBoost.

Når ReadyBoost er aktivert, tar det ikke bare over. Snarere holder den i hovedsak faner om harddiskoperasjoner og vil bare gå til handlingslesing og levere filer fra hurtigbufferen når du gjør det, vil øke ytelsen. Ellers forsvinner den mot hurtigbufferen på harddisken. Mer spesifikt, under sekvensielle leseoperasjoner, vil en harddisk overgå en flash-basert stasjon; under ikke-påfølgende leseoperasjoner vil en flashbasert stasjon og deretter ReadyBoost overgå en harddisk.

Det er også viktig å forstå at det å anerkjenne ytelsesgevinsten ved å bruke ReadyBoost er ganske subjektivt og vil avhenge av hva slags applikasjoner du kjører på datamaskinen din og hvilken type data du vanligvis jobber med.

Jeg vil følge opp denne ytelsesproblemet i neste ukes blogg, så følg med.

Andre bemerkelsesverdige forbedringer

Windows 7 ReadyBoost kan ansette flere enheter. Faktisk kan Windows 7s ReadyBoost støtte opptil åtte enheter for maksimalt 256 GB hurtigminne.

Hva tar du?

Har du brukt ReadyBoost? Føler du i så fall at det øker den generelle ytelsen? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com