Ta produktivitetsfordelene med Snap, Shake og Peek på alvor

Mens mange ganske enkelt vil børste av de nye Aero UI-funksjonene - Snap, Shake og Peek - som intet annet enn øyegodteri i Microsoft Windows 7, har disse tre elementene faktisk blitt designet for å løse mangelen på noen reell forbedring i en veldig vanlig oppgave som har eksistert siden Windows ble til - å håndtere flere åpne vinduer.

Hvis du har jobbet med Windows-operativsystemet på en stund, vet du at problemet med å administrere flere åpne vinduer er et gammelt, og at Microsoft i løpet av årene ikke har tenkt noe nytt for at du skal kunne arbeide mer effektivt med flere åpne vinduer. Jada, det har vært mange fremskritt innen oppgaveledelse, men når det kommer til faktisk vinduestyring, har det ikke skjedd mye innovasjon. Det er det som gjør Snap, Shake og Peek så spennende.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg undersøke styringen av flere åpne vinduer i Windows-operativsystemet gjennom årene. Deretter vil jeg fokusere på windows management-løsningene som tilbys av de nye Aero UI-funksjonene: Snap, Shake og Peek.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Advarsler

Før jeg begynner, ønsker jeg å forordne denne diskusjonen ved å si at jeg erkjenner at oppgavebytte spiller en stor rolle og er veldig sammenflettet i administrering av flere åpne vinduer. Imidlertid vil jeg ikke bli sidesporet ved å diskutere oppgavebytte eller oppgavelinjen. I stedet ønsker jeg å være fokusert på visning og manipulering av flere åpne vinduer i Windows-operativsystemets brukergrensesnitt.

Kaskade, fliser og minimer alle vinduer

I løpet av Windows 3.x dager, da oppgavebytte virkelig ble til i det grafiske brukergrensesnittet i Windows, kunne brukerne faktisk åpne flere vinduer (applikasjoner) og samtidig utføre flere operasjoner. Du kan minimere et vindu når du var klar til å gå til neste vindu, som du ville maksimere. For å hjelpe deg med å holde rede på og jobbe med flere åpne vinduer i Windows 3.x, ga Microsoft oppgavelisten, som i tillegg til å vise en liste over kjørende applikasjoner, ga to knapper med tittelen Cascade og Tile, som vist i figur A.

Figur A

Windows 3.xs oppgaveliste ga deg Cascade- og Tile-knappene.

I tillegg til å minimere og maksimere, var Cascade og Tile de eneste funksjonene som var designet for å tillate deg å omorganisere de åpne vinduene på skrivebordet. Mer spesifikt var de designet for at du skal kunne se alle de åpne vinduene samtidig. (Hvis visse vinduer ble minimert, ville verken Cascade- eller Tile-handlingene inkludere dem.)

Da Microsoft introduserte Windows 95, var en av nøkkelfunksjonene i det operativsystemet oppgavelinjen, som dukket opp på bunnen av skrivebordet. Med denne nye funksjonen hadde hvert kjørende program, enten det er maksimert eller minimert, en knapp på oppgavelinjen, noe som gjorde det enkelt å se nøyaktig hvilke programmer som kjørte.

Mens oppgavelinjen ga en bedre måte å følge med på å kjøre programmer, ga den virkelig ingen nye måter å jobbe med flere åpne vinduer. Faktisk, da du høyreklikket på oppgavelinjen i Windows 95, dukket det opp en kontekstmeny, som vist i figur B, som bare ga en liten variant fra Windows 3.xs vindusadministrasjonsfunksjoner. Mens Cascade-kommandoen forble den samme, ble Tile-kommandoen nå delt opp i to funksjoner, Tile Horizontal and Tile Vertically. I tillegg til disse kommandoene, ble kommandoen Minimer alle Windows lagt til, og tillater deg å i det vesentlige fjerne alle åpne vinduer slik at du fikk tilgang til skrivebordet.

Figur B

I tillegg til Cascade-kommandoen, delte Windows 95 Tile-kommandoen i to funksjoner.
Disse tre vinduestyringsfunksjonene forble praktisk talt uendret fra Windows 95 gjennom Windows Vista. Underveis ble de omdøpt og Cascade ble Cascade Windows; Tile Horisontalt ble Tile Windows Horisontalt og deretter Show Windows Stacked; og Tile vertikalt ble Tile Windows Horisontalt og deretter Show Windows Side by Side. I tillegg ble Minimer alle Windows-kommandoen Vis skrivebordet og ble forsterket med et ikon på hurtigstartlinjen. Kontekstmenyen for oppgavelinjen vises i figur C.

Figur C

Mens funksjonene Cascade og Tile ble omdøpt flere ganger i løpet av årene, utførte de i hovedsak de samme operasjonene.

(For å være rettferdig, introduserte Vista Flip 3D, som er en veldig interessant funksjon når det gjelder visning av vinduer, men det teller egentlig ikke her, fordi det er mer rettet mot å bytte oppgaver enn å arrangere åpne vinduer.)

Som sådan, selv om Windows-brukergrensesnittet endret seg gjennom årene, satt vi i utgangspunktet fast på begynnelsen av 90-tallet så langt som vindusstyringsfunksjonene gikk. Inntil Windows 7, altså.

Snap

Med introduksjonen av Snap har vi nå en helt ny måte å administrere åpne vinduer på. Denne funksjonen lar deg arrangere åpne vinduer, inkludert maksimering og størrelse, bare ved å dra og slippe et vindu til forskjellige kanter på skjermen. Når et vindu dras til riktig posisjon, vil en ringvirkning komme fra markøren, og du vil se en animert kontur av vinduet vises øyeblikkelig i sin nye posisjon. Så snart du slipper museknappen, klikker du vinduet til den posisjonen.

For eksempel kan du maksimere et vindu ved å klikke og dra tittellinjen til toppen av skjermen. For å gjenopprette et maksimert vindu, bare klikk og dra tittellinjen mot midten av skjermen. For å plassere et vindu på halvparten av skjermen, klikker du bare og drar tittellinjen mot venstre eller høyre side av skjermen. (Jo lenger til høyre eller venstre side av tittellinjen du klikker og drar, desto raskere skjer snapen.) For å strekke et vindu som er midt på skjermen, slik at det spenner fra topp til bunn, bare Klikk på bunnen eller den øverste kanten og dra mot bunnen eller toppen av skjermen.

Selv om det i denne enkle forklaringen ikke høres at Snap virker så funksjonelt, når du først begynner å bruke det til å manipulere vinduer når du kjører flere applikasjoner, vil du virkelig sette pris på evnen det gir til brukergrensesnittet.

Når du for eksempel trenger å kopiere filer fra en mappe til en annen, kan du bruke Snap til å plassere to Windows Explorer-vinduer side om side og enkelt dra filer fra den ene til den neste. Hvis du leser et langt dokument i ett vindu og ønsker å holde et øye med en Desktop Gadget, kan du bruke snap for å strekke dokumentvinduet fra toppen til bunnen av skjermen. Hvis du bruker flere skjermer, vil du oppdage at Snap lar deg dra et maksimert vindu fra en skjerm til den neste.

Hvis du fortsetter å bruke Snap, vil du bli mer og dyktigere til det. Du vil faktisk være avhengig av det så mye at hvis du bruker Windows XP eller Vista, vil du definitivt savne det når du manuelt drar og endrer størrelse på vinduer.

Hvis du ikke har sett Snap i aksjon, kan du sjekke ut denne ZDNet-videodemonstrasjonen.

Hvis du er interessert i å lære mer om utviklingen av Snap, kan du sjekke artikkelen Designing Aero Snap på Engineering Windows 7-bloggen.

Riste

Shake gir også en ny måte å jobbe med åpne vinduer på. Når du har flere vinduer åpne samtidig, kan du bruke Shake til å minimere alle åpne vinduer, bortsett fra det du vil fokusere på. Bare klikk på tittellinjen på vinduet du vil jobbe med, og mens du holder museknappen nede, rister du vinduet frem og tilbake. (Du trenger ikke å riste vilt; bare et par snev av håndleddet er alt som trengs.) Når du gjør det, minimeres alle andre åpne vinduer øyeblikkelig til oppgavelinjen. For å gjenopprette alle minimerte vinduer, klikk og rist vinduet igjen.

Igjen, innenfor denne enkle forklaringen, høres kanskje ikke Shake ut så funksjonell; Når du først begynner å bruke den når du kjører flere applikasjoner, begynner du imidlertid å sette pris på muligheten det gir til brukergrensesnittet. Spesielt hvis du må bruke Windows XP eller Vista og finne deg selv manuelt å minimere flere åpne vinduer.

Hvis du ikke har sett Shake i aksjon, kan du sjekke ut denne ZDNet-videodemonstrasjonen.

Peek

En stor forbedring i forhold til de gamle Minimer alle Windows-kommandoene og Vis skrivebordet, den nye Peek-funksjonen lar deg øyeblikkelig få alle de åpne vinduene på skrivebordet til å bli midlertidig gjennomsiktige, slik at du kan se alle ikoner eller gadgets på skrivebordet uten å måtte minimere hva som helst. For å aktivere Peek, holder du bare musepekeren over den gjennomsiktige Vis skrivebordsknappen nederst til høyre på skjermen. Når du gjør det, er alt du ser av de åpne vinduene en svak kontur, som vist i figur D. Når du flytter pekeren fra knappen, vises vinduene igjen.

Figur D

Når du holder musepekeren over knappen Vis skrivebord, blir alle åpne vinduer på skrivebordet midlertidig gjennomsiktige.

Hvis du klikker på den gjennomsiktige Vis skrivebords-knappen, minimeres selvfølgelig alle åpne vinduer. Klikk på den igjen, og alle minimerte vinduer blir gjenopprettet.

Hva tar du?

Snap, Shake og Peek kan virke som noe annet enn øye godteri for de uinnvidde, men når du begynner å bruke dem på en daglig basis, begynner du å ta dem på alvor. Det er en så praktisk funksjon at mange tredjepartsutviklere nå jobber med små applikasjoner som lar deg etterligne effektene i Windows XP og Vista. Hva tar du på Snap, Shake og Peek? Hvis du har spørsmål eller kommentarer angående disse funksjonene, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | mobilegn.com