Tar BitTorrent til Windows RT

BitTorrent-protokollen og peer-to-peer-fildeling rapporteres vanligvis i forbindelse med ulovlig nedlasting av filmer, TV og musikk. Selve protokollen brukes av mange IT- og underholdningsselskaper for distribusjon av store filer. Det brukes av Twitter og Facebook for serveroppdateringer, for åpen kildekode og lovlig distribusjon av filer uten copyrightbegrensninger, og av spillselskaper som distribuerer spill og oppdateringer. Blizzard bruker for eksempel en innebygd BitTorrent-klient for å distribuere World of Warcraft, StarCraft og Diablo spill og patcher.

BitTorrent lar enhver distribuere store filer over internett uten behov for en dedikert filserver eller stor båndbredde. Det lages en torrentfil som fungerer som en deskriptor for det originale innholdet som skal distribueres. Andre brukere med BitTorrent-klienter får vanligvis tilgang til torrent-filen gjennom nettet på torrent-tracker-nettsteder, og når de først har lastet ned torrenten, vil BitTorrent-klienten begynne å laste ned de forskjellige delene av filen. Samtidig kan de nedlastede brikkene laste opp til andre brukere som ber om den samme filen. Flere brukere oppretter en "sverm" av verter som laster ned og laster opp fra hverandre samtidig.

Torrex Beta

Det er mange BitTorrent-klienter som er tilgjengelige på Windows og andre operativsystemer, men ingen var tidligere tilgjengelige for Windows RT. Torrex Beta, tilgjengelig fra Windows Store, er den første av klientene som har hoppet til det nye WinRT-utviklingsmiljøet, og i tillegg til å jobbe med standard Windows 8 PCer, fungerer det også på Windows RT.

Som alle torrentklienter, er grensesnittet ganske sparsomt, med sikte på å vise deg en liste over nedlastede torrenter. Torrex lar deg åpne lokale torrentfiler fra en URL, eller lar deg søke etter noe innhold. Dette åpner egentlig nettleseren og sender forespørselen din pluss ordet "torrent" til en søkemotor. Overraskende nok bruker dette Google; Jeg hadde forventet Bing.

Den vanlige bruken av torrentklienter er å fungere som et tilknyttet program når du klikker på en torrentfilkobling i nettleseren din. Jeg gikk til clear-bits.net, som er en torrent tracker for Open Licensed Digital Media og dekker en rekke innhold. Jeg valgte Done the Impossible - en dokumentar om det kortvarige firefly TV-showet - og klikket på Torrent-fillenken. Etter å ha bekreftet at jeg ønsket å åpne filen, startet Torrex automatisk og viste fildetaljene. Jeg valgte Start for å begynne å laste ned.

Hvis du velger Innstillinger fra sjarmen Innstillinger, får du tilgang til de vanlige egenskapene for en Torrent Tracker. En begrensning av Torrex er at den ikke vil løpe i bakgrunnen, så du må ha den i fullskjerm eller i en delt skjerm med et annet program. Den blir automatisk suspendert hvis du flytter til en annen app.

Det er bra å se noen "gamle" Windows-applikasjoner dukke opp igjen for Windows RT når utviklere flytter til WinRT API og reproduserer dem med det nye brukergrensesnittet. Jeg ser frem til å se litt mer.


© Copyright 2020 | mobilegn.com