Tre enkle måter å bruke farge på i et Excel-regneark

Du vil bruke farge for å tiltrekke deg spesifikke områder på et ark og for å identifisere formål, kategori og andre viktige spesifikasjoner. Brukt diskret og med spesiell intensjon, kan farge lede brukerne gjennom arbeidet sitt og hjelpe dem å jobbe mer effektivt. Disse tre tipsene er enkle måter å vurdere farge på når du arbeider med Excel-ark.

Farge faner

Det er vanligvis nok å legge beskrivende tekst til arkfanen, men noen ganger kan litt farge hjelpe - spesielt hvis organisasjonen din allerede har et sett med konvensjoner som bruker farge. Gjør følgende for å legge til farge på en fane:

 1. Høyreklikk på fanen og velg Tab Farge.
 2. Velg en farge fra den resulterende paletten. Hvis du bruker Excel 2003, klikker du OK.
 3. Flytt til et annet ark og se på mens Excel farger fanen.

Endre rutenettfarge

Rutenettlinjer er cellekonturene du ser på skjermen. De skriver ikke ut (som standard), og de er ikke det samme som grenser. Du kan slå dem av for individuelle ark ved å klikke på Vis-fanen og fjerne merket for rutenett i gruppen Vis. I Excel 2003 velger du Valg fra Verktøy-menyen, klikker deretter kategorien Vis og fjerner merket for rutenett i vinduet Alternativer-delen. I tillegg til å slå av og på skjermen, kan du også endre farge på følgende måte:

 1. Klikk på Fil-fanen og velg Alternativer i venstre rute (under Hjelp). I Excel 2007 klikker du på Office-knappen og deretter på Wordalternativer. I Excel 2003 velger du Valg fra Verktøy-menyen.
 2. Velg Avansert i venstre rute. I Excel 2003 klikker du på kategorien Vis.
 3. I en skjermalternativ for dette regnearket velger du en farge fra rullegardinmenyen Gridline Color. (Automatisk er standardinnstillingen.)
 4. Klikk OK.

Hvis du vil skrive ut rutenett, bruker du dialogboksen Sideoppsett i Backstage (Fil-fanen eller Office-knappen). Klikk på kategorien Ark og sjekk rutenettlinjer i delen Skriv ut.

Trykking i svart og hvitt

Mens vi diskuterer farger og skriver ut, kan det være lurt å vite at du ikke trenger å skrive ut arkene dine i farger. Med mindre du har en spesifikk grunn til det, er det dyrt å skrive ut alle disse fargene. Gjør følgende for å skrive ut et fargerikt ark i svart og hvitt:

 1. Klikk på Fil-fanen eller Office-knappen. I Excel 2003 velger du Sideoppsett fra Fil-menyen og hopper til trinn 4.
 2. Velg Skriv ut fra venstre rute.
 3. Nederst i utskriftsalternativene klikker du på koblingen for sideoppsett.
 4. Klikk Alternativer i den resulterende dialogen.
 5. I kategorien Papirkvalitet klikker du på svart / hvitt-alternativet i utskriftsdelen.
 6. Klikk OK to ganger og klikk på Hjem-fanen for å gå tilbake til arket ditt.

© Copyright 2020 | mobilegn.com