Topp 10 Windows 7-skrivebordsmoduler

Helt tilbake i 2008 skrev jeg en artikkel med tittelen De 10 beste Sidebar Gadgets . Nå er det 2010 og jeg kjører Windows 7, og selv om jeg fremdeles bruker de fleste av gadgetsene jeg brukte den gang, har jeg også oppdaget noen få nye som fortjener omtale. Her er favorittene mine.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som et fotogalleri og som en PDF-nedlasting.

1: Alle CPU-måler

Gadgeten jeg brukte til å overvåke min dual-core datamaskin som kjørte Vista, var ikke tilgjengelig i en firkjerneversjon, så jeg byttet til All CPU Meter ( figur A ). Den støtter opptil åtte kjerner (så jeg har plass til å vokse). All CPU-måler er ikke så kompleks som noen, men enkelheten fungerer i sin favør. Den overvåker minnebruken så vel som CPU-er, og den pakker mye informasjon på en liten plass. Jeg liker også at du kan endre bakgrunnsfargen slik at den passer til dine preferanser.

Figur A

Alle CPU-måler overvåker virkelig alle CPU-kjernene dine - opptil åtte av dem.

2: Windows Orb Clock

I løpet av all tiden jeg brukte Vista og det første året jeg brukte Windows 7, var den valgte analoge klokke-dingsen min den elektriske blå versjonen av den som fulgte med operativsystemet. Men nå har jeg byttet til en mye kulere modell: Vista Orb Clock ( figur B ). Den samme kloden er selvfølgelig også på Windows 7 Start-menyen. Jeg elsker det rene utseendet og den fine symmetrien ved å ha den rett overfor Start-meny-kulen (siden jeg har oppgavelinjen min satt til vertikal stilling).

Figur B

Etter flere år med den elektriske blå klokke-modulen, har jeg byttet den ut med Windows Orb.

3: Clipboard Manager

Jeg har også byttet ut utklippstavlen-gadgeten jeg brukte med Vista. Jeg likte å kunne få tilgang til tidligere utklippstavleelementer - uten å åpne en Office-app - men den gamle var litt ostete og begrenset i funksjonaliteten. Clipboard Manager ( figur C ) ser glatt ut og er funksjonsrik. Du kan tilpasse bakgrunnen slik at den passer til skrivebordet ditt, og ikke bare fargen; Du kan bruke et bilde som bakgrunn hvis du foretrekker det.

Du kan lagre opptil 999 klipp (det er mange klipp!), Og du kan slette et hvilket som helst klipp eller sende det til utklippstavlen eller til favorittlisten din med høyreklikk. Favoritter-funksjonen lar deg lage tekst på tekstfilen du bruker ofte. Jeg liker også muligheten til å merke klipp med tidsstempler. Og i motsetning til den gamle utklippstavlen, støtter denne bilder så vel som tekst. Den har til og med en personvernmodus, som forhindrer at klipp vises på hovedinnretningen, slik at forbipasserende som ser på skrivebordet ditt ikke kan se hva du har lagret på utklippstavlen.

Figur C

Denne lille dingsen har en stor fly-out som pakker mye funksjonalitet i en liten pakke.

4: Facebook Explorer

En stor forandring i mitt online liv siden 2008 er at jeg har blitt grundig fordypet i sosiale nettverk. Mye av diskursen som pleide å foregå via e-diskusjonslister, skjer nå via Facebook. En Facebook-dings virket som nesten en nødvendighet, men den første jeg prøvde (Facebook Sidebar 1.5) fungerte ikke. Den hentet aldri informasjonen min, selv om den sa at den var tilkoblet. Så jeg prøvde Facebook Explorer, som fungerte fint. Den kan konfigureres til å kjøre i en mindre eller større bredde og en av tre høyder, og du kan spesifisere hvor ofte du vil ha oppdateringer (fra hvert til 60 minutt). Det gir deg en kompakt oversikt over din egen status og informasjon eller venners aktiviteter, som vist i to visninger av dingsen i figur D. Du kan også oppdatere statusen din i flyout.

Figur D

Facebook Explorer kan justeres til størrelsen som passer best på skrivebordet.

5: Ultimate Explorer

Ultimate Explorer lar deg søke på populære nettsteder fra skrivebordet ditt uten å måtte gå til disse nettstedene først i nettleseren. Det er en kompakt liten dings som kan søke på Google, YouTube, Wikipedia, eBay, Amazon, Digg og mange flere. Du kan gjøre den større hvis du har rikelig med stasjonær fast eiendom, og du kan velge opptil åtte søkesider for "snap search", som lar deg "snap" raskt fra en søkemotor til en annen. Det inkluderer også en flyout-kalender og hendelsesfunksjon. Og i motsetning til de aller fleste dingser, har den til og med en flyout-hjelpeseksjon, som vist i figur E.

Figur E

Ultimate Explorer lar deg søke på mange nettsteder raskt og enkelt.

6: Appstarter

Et aspekt av Windows 7 som irriterte og frustrerte mange brukere var utelatelsen av hurtigstartverktøylinjen. Hvis du er som meg, har du i mange år stolt på hurtigstart for å få tilgang til programmene du bruker ofte. Det er en måte å få hurtigstart tilbake, men i motsetning til tidligere versjoner av Windows, kan du ikke skille hurtigstartlinjen fra hovedoppgavelinjen. Det betyr at det tar dyrebar plass på oppgavelinjen du kanskje trenger for åpne programmer, systemstatistikk-elementer, etc.

Gå inn i appstarter-modulen ( figur F ). Den tjener samme formål som hurtigstartlinjen, men kan plasseres hvor som helst du ønsker på skrivebordet. Du kan legge til hvilke programmer du vil ved å dra dem til dingsen, konfigurere antall ikoner som skal vises per rad og om du vil sentrere dem, og endre bakgrunnsbilde.

Figur F

App Launcher v3 gjør en fin liten erstatning for den manglende verktøylinjen for hurtigstart.

7: MiniTV

Vil du ta en pause og få tak i nyhetene? MiniTV-modulen lar deg velge mellom en rekke stasjoner (mange av dem har jeg aldri hørt om, så vel som kjente, som NBC News og C-SPAN). Du kan se programmet i det lille gadgetvinduet ( figur G ), eller du kan dobbeltklikke på det for å vise fullskjerm. Bare dobbeltklikk igjen for å komme ut av fullskjermmodus.

Figur G

MiniTV lar deg se på TV i et lite gadgetvindu eller fullskjerm.

8: Traffic by Bing Maps

Trafikk er en enkel liten dings som kan være nyttig hvis du skal reise ut i den store, dårlige verdenen. Jeg bruker det ikke så mye som noen mennesker ville gjort, siden jeg jobber hjemmefra. Men jeg må fortsatt våge meg inn på de store motorveiene nå og da, og det er hyggelig å vite på forhånd om det kommer til å være problemer langs en bestemt rute. Et påminnelse er at du trenger å bo i (eller reise i) et stort metroområde for å bruke det. Du kan zoome inn eller ut, og klikke på trafikkinfo-knappen (som er representert med rødt lysikon i figur H ) tar deg til et kart i full størrelse på Bing Maps, komplett med trafikkdataene.

Figur H

Trafikk med Bing-kart hjelper deg med å unngå overbelastning når du drar ut i metroområder.

9: Magisk mappe

OK, gitt, ikonet er ikke det mest profesjonelle utseendet, som du kan se i figur I. Og mange mennesker vil ikke like ideen om å ha en mappe ta beslutninger om hvor de skal lagre filene sine. Men for de som alltid ser ut til å ende opp med dusinvis av filer som sitter på skrivebordet fordi de aldri kommer seg rundt for å flytte dem inn i passende mapper, kan Magic Folder være en gave. Du drar bare filene dine til den magiske mappen, og den undersøker filtypene og sender filene til "riktig" mappe. .Doc-filer går for eksempel til mappen Dokumenter; .jpg, .gif og andre bildefiler går til mappen Bilder. Det fine er at du kan legge til eller fjerne filtypene som gjenkjennes av dingsen, endre der bestemte utvidelser skal plasseres, og du legger til dine egne mappeplasseringer. Hvis du vil opprettholde mer kontroll, kan du stille inn dingsen til å spørre deg før den flytter en fil til en mappe. Oh, og du kan også endre utseendet til mappeikonet til noe litt mindre ... magisk.

Figur I

Den magiske mappen-gadgeten kan ha et klønete standardikon, men det kan hjelpe uorganiserte mennesker til å bli mer organisert.

10: Åpne / lukk DVD

Åpen / lukk DVD er helt enkel. Men det er praktisk å ha hvis datamaskinen sitter under pulten din som min, noe som gjør det vanskelig å komme til knappen for å åpne DVD-stasjonsdøren. Bare klikk på den åpne knappen (pilen som vises på figuren J ) og den åpnes. Klikk på Lukk-knappen (pilen som peker oppover), og den slås av. Det blir ikke noe enklere enn det. En ting å se etter: Hvis du har mer enn en stasjon tilkoblet, vil den åpne / lukke begge deler - det er ikke noe alternativ å velge en bestemt stasjon.

Figur J

Open / Close DVD-modulen gjør akkurat som navnet sier, ikke mer og ikke mindre.

© Copyright 2021 | mobilegn.com