Feilsøk Windows 7 med den innebygde Opptakeren av trinnstrinn

I forrige uke leste jeg Brandon LeBlancs Windows Blog som utviste det faktum at Microsoft Windows 7 har solgt mer enn 350 millioner lisenser i løpet av de 18 månedene siden den ble utgitt. Så denne uken så jeg fantastisk grafikk på Net Applications-nettstedet som viser Windows XP med hele 54, 39 prosent av operativsystemmarkedet mens Windows 7 bare har 24, 7 prosent. Så det ser ut til at selv om Windows 7 selger som hotcakes, vil det ta mye mer salg for å få bukt med det 10 år lange forspranget som eldre bror Windows XP har.

Det fikk meg til å tenke på alle de nye Windows 7-funksjonene som de fremdeles kjører Windows XP går glipp av. Det betyr for eksempel at mer enn halvparten av alle Windows-brukere i verden ikke vil kunne dra nytte av den ekstremt praktiske problemtrinnsopptakeren for å hjelpe til med å løse tekniske supportproblemer.

Når det starter, vil dette nye verktøyet i det vesentlige registrere hvert eneste trinn en bruker tar og dokumentere hele operasjonen i både skjermbilder og trinnvise detaljer. Når stoppet, vil Problemtrinnsopptakeren lagre den innspilte informasjonen som en samlet HTML-fil og pakke den opp i en ZIP-fil som en sluttbruker kan sende en e-post til en tekniker.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan Windows 7s problemtrinnsopptaker fungerer.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Starter

Du kan starte Problemtrinnsopptaker fra feilsøkingsdelen av kontrollpanelet eller ved å skrive inn PSR i Start-menyens søkeboks og trykke på Enter. Brukergrensesnittet for Oppgave av problemtrinn er veldig greit, som vist i figur A.

Figur A

Problem Steps Recorder brukergrensesnitt er veldig grei.

Gjør et opptak

For å starte en innspillingsoperasjon, klikker du bare på Start Record-knappen. Når Opptakeren av problemtrinn har begynt å registrere, blinker tittellinjen ordene Innspilling nå, og ikonet på oppgavelinjen viser et rødt blinkende punkt. På dette tidspunktet kan du begynne å utføre trinnene du vil dokumentere.

Som du ser i figur B, kom jeg inn på kontrollpanelet og lanserte verktøyet for strømalternativer. Hvis du vekker oppmerksomheten til Opptakeren av problemtrinn, vil du merke at Start Record-knappen er erstattet av Pause Record-knappen, Stop Record og Add Comment-knappene er nå aktive, og en tidsteller er vist.

Figur B

Når du har startet en opptaksoperasjon, endres knappene på Opptak av problemtrinn.

Rett ved siden av disken er det et UAC-skjoldikon. Når du klikker på dette ikonet, vil det selvfølgelig gi en UAC som, når du har svart på den, vil tillate Problem Steps Recorder å kjøre som administrator og gjøre det mulig å registrere interaksjoner med programmer som kjører i administratormodus. Problemstegopptakeren vil med andre ord kunne fortsette å løpe i bakgrunnen mens du svarer på UAC.

For å komme tilbake til eksempelet mitt, klikket jeg på Legg til kommentar-knappen, som gjorde at jeg kunne utheve et bestemt område på skjermen og kommentere det med en kommando, som vist i figur C.

Figur C

Funksjonen Legg til kommentar gjør det enkelt å kommentere problemområdet hvis det kreves ytterligere informasjon.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Når jeg var ferdig og lukket Power Options-verktøyet, klikket jeg på Stop Record-knappen. På det tidspunktet, viste Problemtrinn-opptakeren dialogboksen Lagre som, vist i figur D, og ba meg om å navngi filen, som den deretter lagret som en zip-fil.

Figur D

Den innspilte økten lagres automatisk i en zip-fil.
Når du åpner zip-filen, vil du se den kompilerte HTML-filen, som vist i figur E.

Figur E

Når du åpner zip-filen, kan du se og starte den kompilerte HTML-filen.
Når du dobbeltklikker på den kompilerte HTML-filen, vil Internet Explorer starte og vise skjermbildene sammen med den trinnvise kontoen for hele prosedyren, som vist i figur F.

Figur F

Du kan deretter vise hele den innspilte økten med Internet Explorer.

Hva tar du?

Hva synes du om Problem Steps Recorder? Har du brukt det enda? Vil det være noe du vil bruke i Windows 7?

© Copyright 2021 | mobilegn.com