Amerikanske mobiloperatører er engasjert i en konspirasjon mot Windows-telefoner

Ingen kan benekte at Windows Phone startet sakte; den første utgivelsen etterlot mye å ønske, og til og med den harde Microsoft-fansen holdt på å kjøpe en. Til tross for kunngjøringen på Mobile World Congress i Barcelona i februar 2010 om partnerskap med en rekke store maskinvareleverandører, da enhetene ble lansert i oktober samme år, var "valgene tynne", som bestefaren min pleide å si. Det var ikke mange valg, og de som var tilgjengelige var ikke veldig spennende. Bortsett fra Windows Phone 7 OS, tilbød enhetene ikke noe spesielt i maskinvareavdelingen og manglet en rekke funksjoner som brukere av Android-telefoner hadde forventet.

Ikke desto mindre fikk Microsofts innledende innsats på et komplett "do-over" for telefonens OS-system en rekke gunstige anmeldelser. Ting ble bedre med Mango (Windows Phone 7.5), med mange anmeldere som konkluderte med at forbedringene brakte Windows Phone inn på arenaen som en ekte utfordrer og med tekniske analytikere (Gartner, Forrester) som spådde at den til slutt ville overliste iPhone. I mellomtiden henger faktisk salget dårlig.

Alle så ut til å like Windows Phone, men få kjøpte den.

Flere grunner kan forklare dette, men noe som ser ut til å fortsette å dukke opp er den komplette mangelen på entusiasme som mobilbærerne - i det minste de i USA - har stilt ut for plattformen. Jeg er vanligvis skeptisk til konspirasjonsteorier, men hvis du har lagt merke til, kan det være lett å tro at de amerikanske transportørene faktisk er opptatt av å forhindre at Windows Phone lykkes.

Verizon: Hva kunne vært

Microsoft og Verizon er som det "perfekte paret" som en gang så ut til å ha alle hemmelighetene til et fantastisk forhold. Verizon hadde et godt utvalg av Windows-mobiltelefoner, spesielt Samsung-modellene. Jeg fikk i730, i760, Omnia og Omnia II gjennom dem. Jeg hadde forventet at Verizon ville tilby meg en sømløs videreføring av Windows-opplevelsen min da Microsoft droppet WinMo og gikk "all in" med den nye Windows Phone. Men et sted underveis skjedde det noe.

Ikke den droid du leter etter

Egentlig skjedde tre ting. Den første var invasjonen av droider. Verizon la mange reklamekroner bak lanseringen av sin første Android-telefon fra Motorola, og bygde suspensjon med en flott TV-kampanje som inkluderte Stealth-reklamen så vel som "Droid Does" -annonsen som tok direkte sikte mot iPhone. Verizon Droid og dens Android-etterfølgere solgte godt, posisjonert som alternativer til iPhone, som på det tidspunktet bare var tilgjengelig på AT&T. Windows Phone 7 var ikke ute ennå, og Windows Mobile, med det berøringsvennlige "miniatyrversjonen av Windows" -grensesnittet, var håpløst utdatert i en verden der berøring og enkelhet var konge.

Men så spennende og tiltalende som Android kan være, kunne Verizon sikkert ha funnet nok kjærlighet i selskapets hjerte for to. Men så skjedde noe mye mer skadelig for forholdet: Kin. Akkurat som "pårørende" noen ganger kan være undergangen til et menneskelig ekteskap, så denne Microsoft / Verizon avkommet ut til å føre til en fremmedgjøring av hengivenheter som aldri ble reparert.

The Kin var Microsofts milliardforsøk på å fange tween / teen-markedet med en sosialt nettverksorientert funksjonstelefon som ble ansett som en "nær slektning" til den kommende Windows Phone 7. Det var en rungende fiasko og ble avviklet bare noen uker etter debuten. Det var rykter om at The Kin hadde solgt bare rundt 8000 enheter. Den ble kort gjenopplivet og deretter drept igjen i desember 2010.

Noen beskyldte Microsoft for å lage en telefon som hadde så mangel på funksjoner som iPhone- og Android-telefonene hadde. Andre beskyldte Verizon og sa at de høye kostnadene for den nødvendige dataplanen var urealistisk for målgruppen. Uansett så forholdet mellom de to selskapene aldri ut til å være det samme etter det.

Da i år gikk endelig AT & Ts eksklusive tak på iPhone, og Apples mestselgende smarttelefon kom til Verizon. Hvis de noen gang hadde følt at de trengte Windows Phone, så følelsen ut til å forsvinne helt når de hadde iPhone i stallen. Jeg tester Android-telefoner for Verizon, og tidlig i år da jeg spurte folkene på deres regionale hovedkvarter - som ivrig snakker opp de nyeste Android-modellene til meg - om Windows Phone 7, var uinteressen i luften så tykk at du kunne klippe den.

Verizon fikk endelig sin første Windows Phone 7-enhet, HTC Trophy i mai, men det var ingen hoopla som det er når en ny Droid introduseres. De eneste menneskene som så ut til å kjenne eller bry seg var Microsoft-ansatte med Verizon-kontrakter som hadde ventet på gratis (Microsoft-refunderte) WP7-telefoner. Over seks måneder senere er Trophy fortsatt Verizons eneste Windows Phone-enhet.

AT&T: Bedre, men ...

Kanskje en av grunnene til at beslutningstakerne på Verizon aldri ble for begeistret for Windows Phone, Kin til side, var AT & Ts kunngjøring tidlig under Windows Phone 7s reise til markedet om at AT&T skulle bli den "fremste" transportøren for Microsofts telefoner. Eller fikk AT&T den forhøyede posisjonen på grunn av fallet mellom Microsoft og Verizon? Det er et "kylling og egg" -spørsmål som vi sannsynligvis aldri vil vite svaret på.

Uansett hva som kom først, har AT&T tydeligvis et nærmere forhold til Windows Phone enn Verizon gjør. De tilbød en Windows Phone måneder før Verizon gjorde det, og de har for tiden fem modeller av Windows Phone i sitt utvalg - selv om tre av dem er versjoner av Samsung Focus.

De tilbyr high-end HTC Titan, som har spesifikasjoner og funksjoner som kan sammenlignes med de beste Android-telefonene (4G-støtte, en 4, 7-tommers skjerm, en 1, 5 GHz prosessor, 16 GB lagringsplass), selv om den henger etter i noen områder (for eksempel er prosessoren enkelkjernen, og den har bare 512 MB RAM når de beste Android-telefonene som Droid Razr og Galaxy Nexus har 1 GB).

I det minste med AT&T har en Windows Phone-fan noen valg, men transportøren ser fremdeles ikke ut til å ha gått "helt inn" med Windows Phone. Jeg mottok et ferieheftehefte fra AT&T nylig som besto av 28 sider med smarttelefoner og tilbehør. IPhone 4S ble fremtredende, i likhet med en rekke Androids og til og med Blackberry, men jeg gikk gjennom hele boka to ganger og fant ikke en Windows Phone. Den dagen jeg skriver dette, har AT & T trådløse nettsted en iPhone 4S, en Blackberry Torch 9810 og en iPad med iHome iD37.

Windows telefon? Det vil du egentlig ikke

Rapporteringene jeg har hørt fra både AT&T- og Verizon-kunder er mer urovekkende enn mangelen på reklame at når de har gått inn i trådløse transportørers butikker for å se etter en Windows Phone, har de blitt frarådet aktivt av selgerne. Jeg opplevde dette personlig da jeg så på Trophy i en Verizon-butikk; selgeren nesten lo og sa: "Vi selger ikke mange av dem. Det kan være lurt å se på disse (Android-telefoner) i stedet."

Problemet er så utbredt at en Windows-telefonvifte til og med startet et nettsted for rapportering av "detaljhandelsskjevhet" kalt Windows Phone Tattletale. Den er full av historier fra brukere over hele landet og verden om opplevelsene deres med å kjøpe (eller prøve å kjøpe) Windows Phone-enheter.

På jakt etter en Lumia

Jeg kjenner en rekke mennesker som ønsket å vente på å kjøpe en Windows Phone til Nokia kom ut med enhetene sine. Nå har Nokia Lumia truffet markedet i tide for høytiden i to slanke, slanke modeller (700 og 800) - men ikke gjennom noen av de amerikanske transportørene. Spesielt 800 har veldig anstendige spesifikasjoner, får høye karakterer for design, funksjoner og ytelse, og selger godt i Storbritannia, men den vil ikke bli lansert i USA før en gang i 2012 - og dermed gå glipp av høytidssalgene når mange mennesker tradisjonelt oppgraderer telefonene sine.

Det har vært spekulasjoner om at gjennomføringen kan være ventetiden på utrulling av AT & Ts 4G LTE-nettverk. Visstnok trenger Windows Phone å støtte LTE (og dual-core prosessorer) før og senere hvis det vil konkurrere seriøst med Android, og det er rykter om at den neste iPhone (iPhone 5) også kan være LTE-kapabel.

Imidlertid er det frustrerende for de i USA som vil ha Nokia Windows-telefoner, men ikke klarer å få dem fra mobiloperatørene sine. (Selvfølgelig, hvis du vil ha et dårlig nok, kan du kjøpe et ulåst Lumia 800-håndsett for $ 699, 99 gjennom forhandler Expansys. Det vil fungere på AT & Ts 3G-nettverk. Men hvis du ikke har syv hundre dollar å bruke på en telefon, vil du er ute av hell for nå.)

I mellomtiden er det sannsynlig at det er mange som kjøper seg (eller sine kjære) nye telefoner til jul som kanskje har blitt tiltrukket av Lumia, men de vil ende opp med å kjøpe en elegant ny Android Razr eller en iPhone i stedet fordi de kan få den her og nå. Er det transportørene, håndsettprodusentene eller Microsoft som er ansvarlig for ikke å få Lumia ut i USA i tide til høytidssalget?

Tilfeldig konspirasjon?

Jeg antyder faktisk ikke at de amerikanske trådløse transportørene samlet seg sammen i et eller annet hemmelig bakrom og klekket ut et komplott for å holde Microsoft til ulempe i smarttelefonmarkedet. Men personlig erfaring, observasjon og rapporter fra mange andre indikerer at transportørene uansett årsak (er) ikke går ut av deres måte å vise frem Windows Phone-enheter. De overlater dem til å reklamere eller henvise dem til baksidene og prøver til og med aktivt å snakke kunder ut av å kjøpe dem i butikkene sine.

Microsoft har allerede en oppoverbakke kamp fremover, og går opp mot den enorme populariteten til iPhone og Android. Når transportørene jobber mot dem (eller i beste fall ikke jobber for dem), vil det være enda tøffere å få markedsandeler. Selskapet har gått opp mot tøff konkurranse før (NetWare, Netscape, WordPerfect) og vunnet, så jeg teller ikke Windows Phone ut ennå. Men jeg tror de ville vært i en mye sterkere posisjon hvis ikke for den "uheldige hendelsen" med Kin og med litt hjelp fra deres transportvenner. Til tross for alt dette, begynner Windows Phone imidlertid å vinne hjerter og sinn - også de fra noen tidligere iPhone-fans. Gartner kan ende opp med å være tross alt.

Les også:

  • Fem morsomme multimedia-apper for Windows Phone 7
  • Nøkkelfaktor for Nokia og Windows Phone 7: Android Angst
  • Lær Windows Phone 7 Mango Camera Fundamentals

© Copyright 2020 | mobilegn.com