Bruk System Restore for å overvinne et mistet administratorpassord

Selv om jeg bruker tech guru-bukser i husholdningen, insisterer kona mi på å opprettholde sitt eget Vista-system - hun er min tøffeste kunde. Heldigvis tar hun rådene mine når hun ikke er sikker på de nødvendige trinnene, og jeg kunne få henne til å bruke en standard brukerkonto og deretter gi administratoropplysningene på UAC-instruksjonene, som en sikkerhetsforanstaltning.

Fordi jeg alltid snakker om sikkerhet og passord, endret hun nylig administratorpassordet for å holde systemet trygt. Dessverre, noen uker senere, da hun trengte å gjøre en endring i systemet sitt, innså hun at hun helt glemte det nye passordet. Selvfølgelig var denne snafu nå problemet mitt å fikse.

Nå som en veldig kundeorientert tech, forsikret jeg henne rolig om at alt kom til å gå bra. Selv om hun har en passord-tilbakestillingsdisk for brukerkontoen, opprettet vi aldri en for administrator-kontoen.

Heldigvis husket jeg at jeg så en Microsoft Hjelp og støtte-artikkel om å kunne bruke System Restore for å få tilgang til et system som administratorpassordets passord ble glemt.

Til min overraskelse fungerte prosedyren uten problemer, og jeg vant årets beste tech-of-the-year. Seriøst nå, siden dette er en flott teknikk å ha i verktøykassen for teknisk support, og fordi den vil fungere i både Windows Vista og Windows 7, tenkte jeg at jeg ville dele den med TechRepublic-lesere.

I denne utgaven av Microsoft Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg vise deg hvordan du bruker System Restore og en Windows DVD for å gjenopplive et mistet administratorpassord.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Advarsler

For at denne teknikken skal fungere, må systemgjenoppretting være aktivert, og det må være et nylig gjenopprettingspunkt der du kunne logge på systemet.

Husk også at bruk av Systemgjenoppretting og valg av et gjenopprettingspunkt vil føre datamaskinen til en tilstand der påloggingen var vellykket. Hvis du har installert noen programmer eller oppdateringer siden det siste gjenopprettingspunktet ble opprettet, må du installere dem på nytt. Det kan også hende du må tilbakestille noen personlige innstillinger. Imidlertid mister du ikke dokumenter eller e-postmeldinger.

Starter

For å begynne, setter du inn Windows Vista eller Windows 7 DVD i stasjonen og starter systemet på nytt. Når systemet starter fra DVD-en, følger du med instruksjonene slik du normalt ville gjort. Når du kommer til Install Windows-skjermen, vist i figur A, klikker du på lenken Reparer datamaskinen.

Figur A

Når du kommer til skjermbildet Install Windows, klikker du på lenken Reparer datamaskin.
Du blir deretter bedt om å velge operativsystemet som skal repareres, som vist i figur B. Bare velg operativsystemet og klikk Neste.

Figur B

Du må velge operativsystem og klikke på Neste.
Du vil da se dialogboksen Alternativer for systemgjenoppretting, vist i figur C. For å fortsette, klikker du Systemgjenoppretting for å laste veiviseren for systemgjenoppretting.

Figur C

Klikk Systemgjenoppretting i dialogboksen Alternativer for systemgjenoppretting.
Når du ser det første vinduet i veiviseren for systemgjenoppretting, vist i figur D, klikker du på Neste.

Figur D

Det første vinduet i veiviseren for systemgjenoppretting er innledende.
Når neste vindu i veiviseren vises, blir du bedt om å velge gjenopprettingspunktet du vil bruke, som vist i figur E. På mitt eksempelsystem er det bare ett gjenopprettingspunkt; Imidlertid er sjansen stor for at du har mer enn en på systemet ditt.

Figur E

Eksempelet mitt system har bare ett gjenopprettingspunkt å velge.
Når du starter fra DVD-en, vil det være en stasjonsbokstav X, og System Restore ber deg om å bekrefte at riktig disk er valgt, som vist i figur F.

Figur F

Når du starter fra DVD-en, kommer det en ekstra stasjonsbokstav, og du blir bedt om å bekrefte valget.
Til slutt blir du bedt om å starte gjenopprettingsoperasjonen. Når du klikker på Fullfør, ser du en bekreftelsesdialogboks til, som vist i figur G.

Figur G

Når du klikker på Fullfør i veiviseren, ser du en bekreftelsespedisjon til.
Klikk Ja for å starte systemgjenoppretting. Du vil da se en fremdriftsdialogboks, vist i figur H, som vil holde deg orientert om gjenopprettingsoperasjonen. Det kan ta en stund å gjenopprette operasjonen, så lene deg tilbake og være tålmodig.

Figur H

Det kan ta litt tid å gjenopprette operasjonen.
Når gjenopprettingsoperasjonen er fullført, blir du bedt om å starte systemet på nytt, som vist i figur I. Klikk på Start på nytt-knappen. Igjen kan det ta litt tid å starte arbeidet på nytt.

Figur I

Når gjenopprettingsoperasjonen er fullført, klikker du på Start på nytt-knappen.
Når systemet starter på nytt, kan du logge på med en standard brukerkonto. Gå inn på brukerkontoer, og så kan du klikke på Administrer kontoer. Når du blir bedt om det av UAC, som vist i figur J, kan du oppgi det gamle administratorpassordet. På dette tidspunktet kan du deretter endre administratorpassordet.

Figur J

Når du bruker System Restore, skriver du inn det gamle administratorpassordet.

Hva tar du?

Nå vet du hvordan du bruker System Restore for å få tilgang til en administratorkonto som du var låst ute av et glemt passord? Hvis du har spørsmål eller kommentarer angående denne teknikken, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | mobilegn.com