Bruk to Word-funksjoner for å holde overskrifter med avsnitt

Word oppretter nye sider automatisk når du skriver inn tekst. Du trenger ikke å gjøre noe, men du kan utøve kontroll når du ikke liker resultatene. En situasjon som kan oppstå er å holde overskriften med følgende avsnitt. Noen ganger vil den typen pauser ikke ha noe å si. Når det gjør det, kan du tvinge Word til å beholde overskriften med teksten.

For å illustrere denne oppførselen, la oss løse problemet i dokumentet som vises nedenfor. Overskriften faller rett før et sideskift som skyver noen av følgende avsnitt på neste side. Det er ikke galt som det er, men avhengig av avsnittets formål (eller lengde), kan det være lurt å holde det sammen.

Gjør følgende for å forhindre at et avsnitt går i stykker på to sider:

  1. Høyreklikk overskriften.
  2. Velg avsnitt fra den resulterende hurtigmenyen.
  3. Klikk på kategorien Linje og sideskift.
  4. I delen Paginering, sjekk alternativet Keep Lines Together.
  5. Klikk OK.

Umiddelbart vil Word justere pausen ved å trekke teksten nederst på den første siden til begynnelsen av den andre. Dette gir et nytt problem - den separate overskriften.

Dette blir raskt utbedret ved å høyreklikke i overskriftteksten og gjenta trinnene ovenfor. Denne gangen velger du Keep With Next-alternativet. Ved å gjøre det skyver du overskriften på neste side - alt sammen!

Sannheten er nå, dette er et forfulgt eksempel, fordi du vanligvis kan gi de samme resultatene ved å bruke Keep With Next-alternativet på overskriften fra get-go. Noen ganger vil det ene trinnet skyve overskriften og hele avsnittet til neste side - uten å omgå alternativet Keep Lines Together. Jeg tvang problemet slik at du kunne se muligheten. Når du bruker begge alternativene på arbeidet ditt, ta den enkleste ruten, med mindre konvensjonene tvinger noe annet.

Denne diskusjonen ville ikke være fullstendig uten å nevne stiler. Hvis dette problemet vokser utover en og annen løsning, kan du vurdere å legge den aktuelle innstillingen til en stil. På den måten vil Word automatisk holde overskrifter med den første linjen i det følgende avsnitt. Du kan til og med gå så langt som å lage en spesiell stil for avsnitt som du ikke vil bryte på tvers av sider og spesifisere innstillingen Hold linjer sammen. Å bruke stiler ville helt gjette ut av pausene.

© Copyright 2020 | mobilegn.com