Bruk VBA for å gjøre PowerPoint AutoShape større og mindre

PowerPoints voksende eller krympende effekt øker og reduserer sakte et objekt rett foran øynene, noe som er en fin effekt. Men hva hvis du bare vil klikke på objektet og presto chango, øke eller krympe det? PowerPoint tilbyr ikke en animasjon for det, men du kan fortsatt gjøre det med litt VBA-magi.

Teknikken for å øke og redusere størrelsen på en AutoShape er enkel. Den vanskeligste delen er å bestemme hvor mye du skal vokse eller krympe gjenstanden din. I dette eksemplet vil jeg gi to prosedyrer - en som øker størrelsen på et objekt og et sekund som krymper det samme objektet. Klikk en gang, formen er større, klikk igjen, og den er mindre.

Først må du sette inn en AutoShape i et tomt lysbilde - bare bruk hvilken som helst grunnleggende form. Start deretter Visual Basic by Editor (VBE) ved å trykke på Alt + F11. Åpne en modul i VBE ved å velge Modul fra Sett inn-menyen, og skriv inn følgende kode:

 Sub GrowShape (myShape As Shape) 
 Øk størrelsen på et klikket objekt. 
 myShape.Height = myShape.Height * 1.5 
 myShape.Width = myShape.Width * 1.5 
 myShape.ActionSettings (ppMouseClick) .Run = "ShrinkShape" 
 'Midtobjekt. 
 Med ActivePresentation.PageSetup 
 myShape.Left = (. SlideWidth \ 2) - (myShape.Width \ 2) 
 myShape.Top = (.SlideHeight \ 2) - (myShape.Height \ 2) 
 Slutt med 
 Slutt sub 
 Sub ShrinkShape (myShape As Shape) 
 Reduser størrelsen på et klikket objekt. 
 myShape.Height = myShape.Height / 1.5 
 myShape.Width = myShape.Width / 1.5 
 myShape.ActionSettings (ppMouseClick) .Run = "GrowShape" 
 'Midtobjekt. 
 Med ActivePresentation.PageSetup 
 myShape.Left = (. SlideWidth \ 2) - (myShape.Width \ 2) 
 myShape.Top = (.SlideHeight \ 2) - (myShape.Height \ 2) 
 Slutt med 
 Slutt sub 

Nå må du koble prosedyrene til å klikke på AutoShape, som følger:

  1. Klikk kategorien Sett inn. I koblingsgruppen klikker du på Handlingsalternativet. I PowerPoint 2003 velger du Hyperlink fra Sett inn-menyen.
  2. I den resulterende dialogen klikker du på alternativet Kjør makro.
  3. Velg GrowShape fra rullegardinmenyen for dette alternativet. (Du kan velge en hvilken som helst makro, avhengig av formens opprinnelige størrelse.)
  4. Klikk OK.

Nå er du klar til å kjøre showet ved å trykke på F5 for å se hvordan det fungerer. Først viser PowerPoint den opprinnelige formen. For å øke størrelsen, klikk på den. Forsikre deg om at du klikker på formen og ikke på lysbildet. (Hvis du går til neste lysbilde, vil du vite at du ikke klikket på formen.)

Ved å klikke på formen kjøres GrowShape-prosedyren som du nettopp lenket til. Denne prosedyren øker bredden og høyden med halvparten. Den neste linjen tilbakestiller formens museklikksaksjon til ShrinkShape. Hvis du klikker på formen igjen, kjøres ShrinkShape, noe som reduserer størrelsen på objektet. Begge prosedyrer inneholder den samme With-blokken, som sentrerer formen etter endring av størrelse.

Disse to prosedyrene er generiske nok til å håndtere mest mulig hvilken som helst form. Den nedlastbare demoen inneholder tre forskjellige former som alle kobler til samme sett med prosedyrer. Du vil teste den grundig for å sikre at den økte størrelsen selvfølgelig passer på lysbildet. Du kan endre økningen og redusere dimensjonene etter dine behov. Sentrering av den endrede størrelsen er enkel; en forskyvning krever litt mer arbeid.

© Copyright 2020 | mobilegn.com