Bruke D-Link DWA-131 for å koble til 802.11d trådløse nettverk

Jeg har vært bruker av trådløse nettverk nesten siden de kom til PC-scenen. De er ikke min foretrukne måte å koble til på fordi de aldri er så pålitelige som en kablet tilkobling. Men du kan ikke slå dem for å gi deg muligheten til å gjøre nesten ethvert sted til et arbeidsområde.

Men jeg har aldri hatt en vanskeligere tid med å koble meg til en enn hendelsen jeg opplevde nylig mens jeg reiste i Skottland. Jeg brukte mange timer på å prøve å få forbindelse til et trådløst nettverk som tre andre ikke hadde noen problemer med. Etter hvert oppdaget jeg hemmeligheten, og jeg lærte noe nytt av den opplevelsen du kanskje trenger å vite en dag.

Trådløs frakobling

Jeg reiste sammen med flere andre, og mellom oss hadde vi fem bærbare datamaskiner - to Macbooks, to Windows 7 bærbare datamaskiner og en Windows XP bærbar PC. Begge Mac-maskiner kunne se og koble seg fint til nettverket. En av de to Windows 7-bærbare datamaskinene kunne koble fint sammen. Men en av Windows 7-bærbare datamaskiner og XP-bærbare datamaskiner kunne ikke koble i det hele tatt. Nettverket var fra et Virgin Mobile trådløst N-tilgangspunkt som også fungerte som ruteren. Den sendte ikke signalet. Vi sjekket de urolige bærbare datamaskinene et dusin ganger for å sikre at vi alle hadde de samme innstillingene - SSID, WPA2-PSK, passphrase, AES-kryptering, koble til selv om signalet ikke sendes. Ingenting fungerte.

Etter å ha gått gjennom øvelsen med å sjekke og kontrollere alle variablene, og prøve og prøve å koble til igjen, gikk vi gjennom den mentale øvelsen for å eliminere muligheter. Det kan ikke være legitimasjon eller nettverksinnstillinger, da de var de samme på alle bærbare datamaskiner. Det kan ikke være et rent XP-problem, siden en av Win 7-bærbare datamaskiner heller ikke kunne koble til. Det kan ikke være den trådløse protokollen vi brukte, siden de to Win 7-bærbare datamaskinene var konfigurert identisk, og XP-bærbare datamaskinen brukte en D-Link DWA-131 trådløs N USB-adapter, noe som gjør den til den mest oppdaterte adapteren i gjengen (ironisk nok). Det kan ikke være en inkompatibilitet med Windows 7, siden en av Win 7-bærbare datamaskiner ikke hadde noen problemer.

Med alle disse variablene utelukket, henvendte vi oss til den eneste gjenværende muligheten vi kunne tenke oss: Den trådløse adapterens avanserte innstillinger. Jeg har henvendt meg til denne muligheten hundre ganger før på mange forskjellige maskiner - vanligvis som en siste utvei, og vanligvis ikke funnet noe nyttig der. Men etter flere timer med å bli noe sted å prøve alt annet, hadde vi ingenting å tape.

Jeg åpnet dialogen på XP-laptopens D-Link-adapter og gjennomgikk alternativene, og så snart jeg gjorde det ble jeg mistenksom. Det var et alternativ for 802.11d, med Aktiver og deaktiver alternativer. Den var satt til standard, Deaktiver. Hva i all verden er 802.11d? Jeg visste ikke. Jeg hadde aldri hørt om det før. Jeg ble godt kjent med 802.11a, b, g og n, men ikke d. Jeg endret innstillingen til Aktivert - så skeptisk til at det ville utgjøre en forskjell da jeg var mistenkelig om at det kunne - og lukket deretter dialogen og ventet.

Øyeblikk senere rapporterte skuffikonet at den trådløse forbindelsen skaffet seg en IP-adresse, og bare sekunder etter dette ble den bærbare datamaskinen koblet til. Det viste seg å være hemmeligheten - jeg klarte å koble meg til nettverket resten av uken.

802.11d til unnsetning

Hva er egentlig 802.11d? Jeg er ikke nettverksekspert, men du vil finne en Wikipedia-artikkel om emnet, og den offisielle IEEE-spesifikasjonen er tilgjengelig på http://ieeexplore.ieee.org/xpl/freeabs_all.jsp?arnumber=946610. Slik jeg forstår det, definerer 802.11d ganske enkelt et sett av regulatoriske domener utover de seks som er definert i den opprinnelige 802.11-standarden, og som tilsynelatende inkluderer Skottland. Det vil si at det er geopolitiske regioner som ikke er omfattet av 802.11, og hvis du vil koble til et nettverk i et av dem, må adapteren din støtte 802.11d.

I alle fall er 802.11d billetten. Etter nærmere undersøkelser fant jeg ut at den ene Win 7-bærbare datamaskinen som ikke kunne koble til, var en litt eldre modell hvis trådløse adapter ikke støttet 802.11d, og det er ingen driveroppdateringer tilgjengelig for den, så maskinen var like blind som XP uten en ny adapter. Hver gang vi ønsket å koble den bærbare datamaskinen til nettverket, måtte vi installere D-Link DWA-131-adapteren først, akkurat som vi gjorde med XP-maskinen.

Når det gjelder de andre bærbare datamaskinene, kan jeg bare anta at de hadde nyere adaptere med nyere drivere, drivere som mer intelligent gikk og lette etter 802.11d når det var nødvendig.

Jeg tipper at andre USB trådløse N-adaptere kan gjøre hva D-Link DWA-131 kan gjøre, men jeg har ikke et testlaboratorium for å finne ut av det, så jeg kan ikke være sikker. I mangel av å ha den kunnskapen, kan det være lurt å skaffe en og kaste den i den bærbare vesken, bare i tilfelle hvis du er i tvil om at den trådløse adapteren din støtter 802.11d. I det minste vil det gi deg et nytt sett med alternativer hvis du synes at du ganske enkelt ikke klarer å koble til et trådløst nettverk som du ikke kan fikle med.

Jeg vil ikke gå over trinnene for å installere D-Link DWA-131 trådløs N USB-adapter, fordi adapteren i seg selv har passende instruksjoner og programvare for å gjøre det. Men jeg vil fortelle deg hvordan du aktiverer 802.11d-tilkobling ved hjelp av D-Link. Trinnene er de samme for Windows XP, Windows Vista og Windows 7. Slik bruker du skjermbilder fra XP:

1. Vis dialogboksen Nettverkstilkoblinger: Klikk Start, Kontrollpanel, Nettverk og Internett-tilkoblinger, Nettverkstilkoblinger.

Figur A

2. Høyreklikk over tilkoblingen tilknyttet D-Link-adapteren og velg Egenskaper.

Figur B

3. Du skal se Egenskapsdialogen for den trådløse tilkoblingen. Velg Konfigurer:

Figur C

4. Du skal se Egenskapsdialogen for den trådløse adapteren. Velg fanen Avansert:

Figur D

5. Endre verdien til Aktiver, og klikk deretter OK:

Figur E

Det burde gjøre det. Gi den trådløse adapteren noen få øyeblikk til å begynne å forhandle om en forbindelse med den nye protokollen, og du bør være god til å gå.

Konklusjon

Hvis du stoler på trådløse nettverk og reiser internasjonalt, kan det hende du trenger 802.11d-støtte en dag. For bærbare datamaskiner som ikke allerede er så utstyrt, kan D-Link DWA-131 fylle regningen. Den er liten, billig (du kan få en for omtrent $ 25), rask og pålitelig. Ikke verst for et trådløst nettverk sølvkule.

© Copyright 2020 | mobilegn.com