Hvilke applikasjoner er tilgjengelige på Windows RT?

Som alle Windows-datamaskiner tilbyr Surface tilbehør, brukervennlighet og systemapplikasjoner, og selv om de kanskje mangler det fargerike brukergrensesnittet på Start-skjermen og RT-appene, gir de fortsatt nyttige funksjoner.

Selv om Surface RT ikke støtter de fleste Windows-arveapplikasjoner, er skrivebordet, med flere vinduer og oppgavelinje, fremdeles der, og i tillegg til Office 2013 er det en rekke kjente Windows-applikasjoner.

Du kan selvfølgelig bruke skrivebordsapplikasjonene på vanlig måte med tastatur og mus, men hvis du også vil bruke berøringen, vil jeg anbefale deg å øke størrelsen på alle elementene med 125 prosent og øke tekststørrelsen av elementer som tittellinjer, menyer og meldingsbokser til minst 11 pkt. Dette skiller ikke bare brukergrensesnittets elementer for å gjøre dem lettere å ta på, men øker også synligheten av skrivebordstekst for de av oss med eldre øyne.

For å gjøre disse justeringene, velg Desktop på Start-skjermen, høyreklikk på skrivebordet, eller trykk og hold nede og velg Personaliser fra menyen. Når dialogboksen Personalisering vises, velger du Vis fra nederst til venstre og gjør de nødvendige justeringene.


(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Du kan få tilgang til alle Windows-tilbehør og system-applikasjoner ved å sveipe opp fra bunnen av Start-skjermen (eller høyreklikke nederst på skjermen) og velge alle appene. Alle Windows RT-appene dine vises først, men bla til høyre vil avsløre Office, Windows-tilbehør, Enkel tilgang og systemapplikasjoner.

Kalkulator


(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Kalkulatoren virker uendret fra tidligere versjoner av Windows. Den tilbyr en standardversjon, så vel som vitenskapelig, programmerer og statistikk, med enhetskonvertering, datoberegning og regneark for pantelån, leiekontrakt og drivstofføkonomi. Selv om det absolutt er nyttig, er det mange gratis, annonsestøttede og kommersielle kalkulatorer tilgjengelig i Windows Store som er mye mer berøringsvennlig.

Tegnkart og matematikkinputpanel

Character Map er et kjent program for programmerere eller forfattere som ønsker å bruke tegn, symboler og glyfer fra de tusenvis som er tilgjengelige i dagens Unicode-skrifter. Det forblir uendret, men er fremdeles ekstremt nyttig når du trenger å sette inn et uvanlig tegn, eller trenger å vite nummeret for HTML-kode. Det er egentlig ikke behov for Word i disse dager, ettersom Insert Symbol vil gi deg tilgang til de samme tegnene.


(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Jeg var ikke kjent med Matematikkinndatapanelet, som dukket opp i Windows 7. For de som vil legge inn matematikken for hånd, vil den tolke de skrapede likningene og sette dem inn i Word. Jeg vil anbefale en kapasitiv penn, da en mus eller en finger er litt rå, men den klarte å takle pekefingeren min.


(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Nok en gang har Word innebygde verktøy for matematikk, men hvis du vil skrive dem på hånden, er verktøyet der.

Notisblokk og maling

Det er ingen nytt-fanget bånd-brukergrensesnitt for Notisblokk; det er den samme grunnleggende tekstredigereren, og fremdeles et praktisk verktøy for redigering av HTML / XML-filer, og noen foretrekker til og med å jobbe med bare ren tekst. Heldigvis er dagene jeg måtte bruke tekstredigerere for koding for lengst borte, men det er hyggelig å vite at den fremdeles er der.

Maling bruker derimot båndgrensesnittet for bånd, men det har de samme funksjonene som forgjengerne. Jeg har gjort mye grafisk design opp gjennom årene, og jeg er vant til lag og objekter, filtre og bildebehandlingsverktøy, fri rotasjon og biblioteker. Du får ikke noe av det med Paint.


(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Hvis du bare trenger å endre størrelse på bilder, beskjære dem, rotere dem med 90-graders intervaller, legge til tekst og symboler og lagre som BMP-, JPG-, GIF-, TIFF- eller PNG-format, så er det et raskt og enkelt å- bruk verktøy.

Tilkobling til eksternt skrivebord

Dette er et veldig nyttig program for tilgang til eksterne PCer. Det kan være din arbeidsdatamaskin eller en venn eller pårørende PC, og den lar deg bruke den eksterne datamaskinen som om du satt på tastaturet og skjermen. Du må aktivere den på den eksterne PC-en, men det er et program som har mange bruksområder, ettersom du kan utføre enhver oppgave på den eksterne PC-en.


(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Snipping Tool, trinnopptaker og XPS-visning

Snipping Tool gir skjermbilder og beskjærer på skrivebordet, og trinnopptakeren lar deg registrere handlingene dine på skrivebordet og lagre dem som en fil som kan være nyttig for trening eller problemløsning. XPS-visningen lar deg vise dokumenter i XPS-format - Microsofts open source-format som ligner på PDF-format.

Jeg prøver for øyeblikket Ease of Access-applikasjonene, og jeg vil dekke disse og System-applikasjonene i en påfølgende artikkel.

© Copyright 2020 | mobilegn.com