Hvilke nye samarbeid vil du gjøre i Microsofts Fluid Framework?

Microsoft Build 2019: Azure, Microsoft Graph, IoT og IE-modus fremhever ZDNets Mary Jo Foley-handikap Microsofts visjon om å lede med sine tre kjerne skyer: Azure, Microsoft 365 og gaming. Her er planen og andre godbiter utviklere vil få.

Da Microsofts administrerende direktør Satya Nadella snakket på Build-konferansen om å bringe "den neste generasjonen samarbeid i sanntid til nettet", var den åpenbare sammenligningen Google Docs, som fremdeles blir sett på som høydepunktet for medforfatter til tross for at Office hadde mye av det samme medforfatterverktøy både på skrivebordet og webapplikasjoner.

Måten Fluid Framework deler opp dokumenter i byggesteiner som du kan samarbeide om og kombinere i en ny type dokument som ikke er begrenset til å være et regneark, et lysbildedekke eller et dokument, kan ha spilt noen andre bjeller hvis du ' Jeg har fulgt teknologibransjen lenge nok.

Ideen om sammensatte dokumenter som består av biter av informasjon fra for eksempel et regneark og et kartverktøy og en tekstbehandler, høres heller ut som det Apple håpet å oppnå med OpenDoc, eller det 'universelle lerretet' til Netdocs, et produktivitetsverktøy at Microsoft bygde ved å bruke XML for å sette flere verktøy i en enkelt tidlig SaaS-applikasjon. Det er også det du allerede kan gjøre med OLE-sammensatte dokumenter i Windows, selv om det ikke er mye brukt og ytelsen har hatt en tendens til å være dårlig.

Det nesten øyeblikkelige utseendet på tekst skrevet av en person på skjermen til noen andre som jobber i det samme dokumentet i Fluid-demoene, var definitivt raskere enn medforfatteren du ser i Word i dag, der innhold har en tendens til å vises i biter i stedet for en brev om gangen. Det Nadella ikke sa på scenen var at skyplattformen bak Fluid Framework faktisk er SharePoint Online, og det er der den imponerende ytelsen kommer fra.

Arkitekturen for hvordan SharePoint Online bruker Azure SQL og Azure Blob Storage, og måten den snakker med Office-applikasjoner om at åpne dokumenter som er lagret der, har blitt skrevet om betydelig i løpet av de siste par årene, med en helt ny fil I / O-stack for Windows-basert på HTTP- og IP-protokollene. Det første stedet du ser som vises, er i Office Pro Plus-applikasjonene, med PowerPoint som ikke venter til et stort lysbildedekk har lastet ned før du for eksempel kan begynne å se eller redigere de første lysbildene.

Using the Fluid Framework to translate text into multiple languages in Word Online.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Bruke Fluid Framework for å oversette tekst til flere språk i Word Online.

Bilde: Microsoft

Det nye SharePoint lagringslaget på Azure er også det som ligger til grunn for Fluid, sier daglig leder for Office 365 produktmarkedsføring, Seth Patton. "Fluid er alt basert på ganske betydelige fremskritt som vi har gjort i den turboladede SharePoint-fillagringen; det er en rekke back-end forbedringer som vi har gjort som har resultert i alt fra bedre filopplasting og nedlastingstid, og Fluid er dra nytte av det for nye samarbeidsscenarier. "

Patton beskriver Fluid-rammeverket som "En ny distribuert datastrukturplattform som gir mulighet for hyper-performante scenarier med AI inkludert. Tenk på det som muligheten til å si, si, samtidig 18 forskjellige mennesker som er rundt om i verden i forskjellige geografier med ikke bare sanntidssamarbeid, men AI-oversettelser skjer samtidig i under millisekunder. " Med andre ord, ikke tenk på SharePoint som treg eller klumpete, eller bare et intranettsted og dokumentbibliotek: tenk på det som "en ny hyperrask og performant skyplattform som har AI innebygd i det."

Det du jobber med gjennom det SharePoint lagringslaget og distribuerte datastrukturen er ikke bare et standard Office-dokument; det er et Office-dokument delt opp i deler - "komponenter som deretter kan deles på tvers av andre apper som har muligheten til å samarbeide innen sluttpunktene med endringene som kommer tilbake til den opprinnelige filen."

Så et "sammensatt" Word-dokument kan inneholde en komponent som er en tabell som noen kan redigere i Word-dokumentet, men som også kan deles i en Teams-samtale der noen andre kan legge til mer informasjon. Og hvis du gjør tabellen til et diagram og e-post det til flere mennesker, får de ikke et bilde av diagrammet - de får et live-diagram som oppdateres etter hvert som tallene i den underliggende tabellen endres.

Smart og strimlet

Dette legger opp til det Office 365s konserndirektør Jeff Teper kaller "sanntid, nær null-latens medforfatter på komponenter mellom mennesker og AI."

AI i væske betyr ikke at dokumentene dine blir skrevet for deg; det betyr en rekke verktøy som hjelper deg å jobbe, inkludert hvordan dokumenter blir delt opp i komponenter. Sanntidsoversettelsen i Fluid-demoen er en bruk av AI, men Fluid kan ha mange flere AI-verktøy, fra stavekontroll til å sikre at du ikke bruker interne kodenavn for produkter i et offentlig dokument, til å se etter personlig identifiserbar informasjon og andre overholdelsesproblemer.

Fluid-demoen der et tips om AI-verktøy viser den beste typen kart for å forklare dataene i en tabell, vil ha sett kjent ut hvis du allerede har brukt Excel Ideas, som bringer noen av Power BIs automatiske innsikt til tabeller i regnearket. (Den vil fremdeles stole på å ha strukturerte data med riktige etiketter, men det ser ut som en mer integrert opplevelse.)

Tenk på at AI-verktøyene er som bots i Slack eller Teams; du velger de som er nyttige, og de kjører automatisk i bakgrunnen mens folk jobber med et dokument eller bidrar til det gjennom team.

AI vil også hjelpe med å dele dokumenter opp i biter. Et av problemene med sammensatte dokumenter før, er at det har vært mye arbeid for brukere å merke opp og dele biter av andre dokumenter enn bare ved å kopiere og lime dem inn, noe som mister forbindelsen til originaldokumentet.

Fluid vil samarbeide med Microsoft Search for å foreslå nyttig innhold å inkludere, bygge videre på hvordan Word lar deg nevne personer med @ -tegn og opprette gjøremål i et dokument for å tilordne dem, eller måten Bing kan fremheve nøkkelinformasjon fra relevant websider rett i søkeresultatene, og trekker ut relevante dokumenter. Teper snakker om hva du kan gjøre med Fluid når det gjelder komponerbare dokumenter og synlige komponenter.

"En av tingene vi jobber med med Microsoft Search er å makulere innholdet for bilder og lysbilder, " forklarer han. "Hvis du går et skritt videre, vil du kunne si 'legg inn kvartalsalg', og vi vil ikke legge inn den kvartalsvise salgsbildepresentasjonen - vi har forhåpentligvis funnet den rette tabellen fra det mest besøkte lysbildet eller dokumentet og foreslår det for deg. Det gjelder også Fluid-rammeverket, der vi blir mer sprø om disse komponentene, slik at du kan si 'Jeg vil ikke ha hele dokumentet, jeg vil bare ha denne tabellen'. "

Updating the same table in a Word document and live in a Teams chat using Fluid components lets you mix different ways of collaborating.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Hvis du oppdaterer den samme tabellen i et Word-dokument og lever i en Team-chat med Fluid-komponenter, kan du blande forskjellige måter å samarbeide på.

Bilde: Microsoft

Utover Office

Hos Build la Microsoft vekt på at Fluid vil fungere på tvers av nettlesere; demoene viste tabeller og diagrammer som ble redigert og oppdatert i nettversjonene av Word, Teams og Outlook. På den siste SharePoint-konferansen demonstrerte Microsoft Fluid som kjører på en SharePoint-webside. "Det er en SharePoint-nettdel med SharePoint-rammeverket brukeropplevelseslag som snakker med det nye datalaget, Fluid-laget, og fortsetter med det nye SharePoint-lagringslaget som er bygget inne i Azure, " forklarte Teper i hovednotatet.

Men det virker som om det er sannsynlig at Fluid også fungerer med stasjonære og mobile applikasjoner (og SDK som kommer senere i år vil la utviklere bygge det inn i sine egne apper). "Vi vil bringe denne teknologien til flere apper, inkludert - forhåpentligvis - etter hvert OneNote, " fortalte Teper.

Det kan også være helt nye Fluid-apper. Å gjøre demoer i Word var en måte å introdusere nye ideer i en kjent sammenheng, men Teper påpekte friheten til å lage en ny app som Teams der folk ikke har så mange forventninger til hvordan programvaren skal fungere. "Vi vil se på Fluid i opplevelser som det der vi har lisens til å skape nytt muskelminne. Vi bruker teknologien i både evolusjonsopplevelser, der folk vil si 'flott, det er raskere' og i mer revolusjonerende opplevelser."

Og hvis Fluid minner deg om ideer som det universelle lerretet som har blitt prøvd før, ville Teper ikke være uenig. "Jeg tror vi har ny teknologi for å løse problemet bedre enn det er løst før - inkludert av oss."

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com