Når skal man bruke monteringspunkter for Windows-servere

I mitt tips om å bruke Windows-monteringspunkter i stedet for stasjonsbokstaver, kommenterte et antall lesere at de hadde det vanskelig for å bruke denne konfigurasjonen. Her er flere tilfeller der det er fornuftig å bruke monteringspunkter i stedet for å tildele faste stasjonsbokstaver:

  • Exchange-serverdatabasegrupper: I mange store Exchange-serverkonfigurasjoner er dette en god praksis. Det støttes for de fleste Exchange-konfigurasjoner, som beskrevet i denne KB-artikkelen.
  • Windows distribuert filsystem (DFS) deler med mange store kataloger: I denne konfigurasjonen vil en mappe i en DFS-aksje samsvare med et logisk enhetsnummer (LUN) på et lagringssystem. Dette vil tillate at en enkelt DFS-andel i Active Directory-navneområdet har mapper som kan administreres på et SAN som et enkelt LUN, og ikke belaster Windows-serveren med for mange lokale diskstasjonsoppgaver. Videre kan DFS-delen (eller filinnholdet) flyttes til en annen server på SAN-kontrolleren, noe som sparer dyrebar tid i store dataflyttinger.
  • Et middel for å unngå bruk av Windows-dynamiske disker: I de fleste tilfeller formaterer Windows Server-administratorer fremdeles stasjoner som grunnleggende disk. Mens den dynamiske disken er en måte å utvide kapasitet på forespørsel, holder mange administratorer grunnleggende disker i bruk for applikasjonsstøtte, konsistens eller konsekvens av standardkonfigurasjon.
  • Når du jobber med et program som har et fast stasjonsbokstavkrav, men likevel et dynamisk vekstkrav: Dette blir noen ganger referert til som "fyll og søppel" for en enkelt stasjonsbokstav og mange mapper under stasjonsbokstaven. Hver mappe vil være et monteringspunkt, og tillate dynamisk vekst ved å beholde den samme stasjonsbokstaven som en overordnet identifikator.
Det er driftsmessige hensyn å bruke monteringspunkter. Det primære poenget er at overordnet stasjon (som faktisk har en stasjonsbokstav) ikke rapporterer monteringspunktet som en total plassmengde for stasjonen; den brukte og tilgjengelige plassen vil bare vise den for foreldre-stasjonen med stasjonsbokstaven tildelt. Figur A viser et Windows Server 2008 R2-system med tre monteringspunkter på 1 TB hver i E: \ -stasjonen. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

På bildet kan du se at de tre 1 TB-stasjonene er tilordnet som monteringspunkter med navnet Mount1, Mount2 og Mount3. Når du ser på egenskapene til E: \ -stasjonen (overordnede for 1 TB-stasjonene), er ikke ledig og brukt plass representert. Videre kan du også se den symbolske lenken som er representert som et veikryss i kommandopromptvinduet når du utfører en DIR-kommando for E: \ -stasjonen. Mount1, Mount2 og Mount3 er navnene som ble tilordnet monteringspunktene da de ble installert.

Med monteringspunkter har du en konfigurasjon som kan skalere til store mengder lagring i en enkelt stasjonsbokstav; Dette kan være spesielt viktig hvis du mottar lagring fra mange SAN-steder eller trenger å inneholde den til en bestemt stasjonsbokstav.

Hvis du bruker monteringspunkter, kan du fortelle oss hvordan du bruker dem ved å legge ut på diskusjonen.

Hold deg oppdatert om de siste tipsene og triksene for Windows Server 2003 og Windows Server 2008 med vårt gratis Windows Server-nyhetsbrev, levert hver onsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com