Windows 10. april 2018 Oppdatering: Hvordan endre personverninnstillinger for kamera og mikrofon

Bilde: metamorworks, Getty Images / iStockphoto

Moderne dataenheter er ofte utstyrt med kameraer og mikrofoner festet til dem for å lette samarbeid og teamarbeid i en mobil arbeidsstokk som blir utbetalt på forskjellige fysiske steder. Audio / visuell maskinvare er nødvendig for konferanser, deling av dokumenter og andre koordinerte aktiviteter. Men hvordan vet du nøyaktig hvem og hva som har tilgang til enhetens kamera og mikrofon til enhver tid?

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Med distribusjonen av Windows 10 april 2018-oppdateringen har Microsoft forenklet applikasjonstilgang til kameraer og mikrofoner. Enklere tilgang til disse enhetene oppmuntrer utviklingen av flere og bedre samarbeidsapplikasjoner, men det gir også muligheten for misbruk av kriminelle og skruppelløse individer ved å skape enda et potensielt sikkerhetssårbarhet.

Oppdateringen i april 2018 legger imidlertid også til mer kontroll og mer granularitet i Windows 10-personverninnstillingene tilknyttet kameraet og mikrofonen din. De nye personverninnstillingene lar brukerne selv bestemme om deres audio / visuelle maskinvare er tilgjengelig og, hvis det er, hvilke applikasjoner som har den tilgangen.

Denne veiledningen for instruksjoner viser deg hvordan du får tilgang til både kameraets og mikrofonens personverninnstillinger etter Windows 10 april 2018-oppdateringen.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som en del av en gratis PDF som inneholder en rekke Windows 10 April 2018 oppdateringstips og teknikker.

Kamerainnstillinger

For å få tilgang til kameraets personverninnstillinger, åpner du hovedvinduet for Windows 10-innstillinger ved å klikke (tappe) på Start-menyknappen og deretter klikke på Innstillinger-ikonet. Klikk på koblingen Personvern for å komme til konfigurasjonsskjermbildet, og klikk deretter på Camera- elementet som ligger i venstre navigasjonsfelt som vist i figur A.

Figur A

Figur A

Denne første knappen heter Endre og lar deg slå av kameratilgangen helt hvis du ønsker det. Denne av-bryteren slår av tilgang fra både applikasjoner og brukere, som ikke har godkjenning på administrasjonsnivå.

Den andre av / på-knappen på denne siden lar brukere vende bryteren avhengig av deres behov. Når denne bryteren er satt til på-stilling, kan brukere velge hvilke spesifikke applikasjoner som har tilgang til kameraet. Bla nedover siden ( figur B ) for å se gjeldende innstillinger for hvert enkelt program.

Figur B

Figur B

I de fleste tilfeller vil det være mer enn noen få applikasjoner som ikke garanterer tilgang til kameraet. De er på som standard, så slå dem av nå. Du kan slå dem på senere hvis du noen gang trenger dem.

(Tech Pro Research)

Innstillinger for mikrofon

Innstillingene for mikrofonens personvern ligner kamerainnstillingene. Naviger til Windows 10-innstillinger og deretter Personvern som før, bare i dette tilfellet klikker du på mikrofonelementet som ligger i venstre navigasjonsfelt som vist i figur C.

Figur C

Figur C

Som tidligere vil Endre-knappen slå av tilgangen til mikrofonen for både applikasjoner og brukere uten administratorrettigheter. Hvis du velger å la tilgang til mikrofonen være på, kan du bla nedover på siden ( figur D ) for å spesifisere hvilke applikasjoner som har tilgang.

Figur D

Figur D

Nesten alle applikasjonene er som standard satt til på-posisjonen, så du bør ta noen få øyeblikk å slå av tilgangen for apper du ikke bruker. Du kan alltid slå på appene igjen hvis du trenger å bruke dem.

(Tech Pro Research)

Personvern kontra sikkerhet

Selv om du deaktiverer tilgangen til kameraet og mikrofonen din via Windows 10-innstillingene, hjelper det med å skape et litt sikrere miljø, vil det ikke være nok til å forhindre at en bestemt kriminell hacker får tilgang til lyd / visuell maskinvare.

Imidlertid vil finjustere disse innstillingene forhindre tilgang ved dårlig utformede og ellers feil oppføre applikasjoner som er veldig bøyd med å bruke kameraet og mikrofonen. Hvis ikke annet, bør det å eliminere tilgang på denne måten eliminere noen potensielt irriterende og frustrerende opplevelser.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com