Windows 10 filtørkingsfeil: Vi stopper utrullingen av oktober 2018, sier Microsoft

Slik utfører du en total tilbakestilling av systemet i Windows 10 Hvis du trenger å tilbakestille en fabrikkinnstilling til en Windows 10-enhet, gjør du det slik.

Microsoft har stoppet lanseringen av den nyeste større funksjonsoppdateringen til Windows 10 etter at noen tidlige oppgradere rapporterte at oppdateringen tørket ut sine personlige filer.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Windows 10 oktober 2018-oppdateringen ble gjort tilgjengelig tirsdag og skulle begynne å rulle ut automatisk fra i morgen. Lørdag kunngjorde imidlertid Microsoft at den hadde "midlertidig stoppet" utrullingen, og fjernet muligheten for generelle brukere å motta oppdateringen manuelt.

Microsofts avgjørelse er som svar på et økende antall klager fra brukere som sier at oppdateringen slettet filer i brukermappen Dokumenter og bilder - i noen tilfeller som resulterer i tap av mange tusen filer tilbake i årene.

De berørte skal "minimere din bruk av den berørte enheten og kontakte oss direkte på + 1-800-MICROSOFT, eller finne et lokalt nummer i ditt område", ifølge Microsofts brukerstøtteside.

Dona Sarkar, leder for Windows Insider-programmet, indikerte at Microsoft kan være i stand til å hjelpe de berørte å gjenopprette filene sine, og tweetet:

"Hvis du har støtt på problemet" manglende filer etter oppdatering "for 1809 / oktober 2018 høstoppdatering, kan du ringe vår supportlinje. De har verktøyene for å komme deg tilbake til en god tilstand."

For øyeblikket er det ingen indikasjoner på når utrullingen av oppdateringen vil fortsette, med Microsoft som ganske enkelt sier: "Vi vil gi en oppdatering når vi fortsetter å utrullere Windows 10. oktober 2018-oppdateringen til kunder".

Feilen har reist spørsmål om effektiviteten til Windows 10 Insider-programmet, der millioner av brukere tester pre-release-bygginger av Windows 10 for å identifisere problemer som dokumentutryddingsproblemene for å hindre dem i å nå allmennheten.

Det ser ut til at Windows Insiders først har rapportert om dokumentavvisningsfeilen i Windows Feedback Hub så langt tilbake som for tre måneder siden.

Programvareingeniør og Microsoft MVP Rafael Rivera fremhever at disse Feedback Hub-rapportene gled forbi på grunn av et lite antall upvotes, og beskrev problemet med betydelige feil som ikke blir lagt merke til som et "tøft problem" for Windows Insider-teamet å løse.

Andre feil som gled videre til utgivelsesversjonen av oktober 2018-oppdateringen inkluderer CPU-bruk som ikke vises korrekt i Task Manager og Microsoft Store-appene, og som ikke klarer å koble seg til internett på maskiner som deaktiverte IPv6-kommunikasjonsprotokollen.

Den siste store oppdateringen til Windows 10, april 2018-oppdateringen, var heller ikke uten problemer. Oppdateringen traff bare utgivelsesdatoen, og ble gjort tilgjengelig den siste dagen i måneden, etter at Microsoft måtte fikse problemer i nesten-endelige bygg som økte risikoen for Blue Screen of Death (BSOD).

I mellomtiden kan hjemmebrukere og bedrifter som ønsker å utsette Windows 10 oktober 2018-oppdateringen så lenge som mulig, følge denne TechRepublic-guiden.

OPPDATERING: Microsoft har siden utstedt en løsning for filtørkingsfeilen til Windows Insiders og oppdatert Windows Feedback Hub slik at testere kan flagge alvorlighetsgraden av feil de rapporterer.

Bilde: Nick Heath / TechRepublic

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Les mer om Windows 10. oktober 2018-oppdateringen

 • Microsoft stopper lanseringen av Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Hva skjer videre? (ZDNet)
 • Microsoft trekker Windows 10 oktober-oppdatering (versjon 1809) (ZDNet)
 • Windows 10. oktober-oppdatering slette filene dine? Dette verktøyet kan gjenopprette dem (ZDNet)
 • Windows 10 oktober oppdateringsproblemer: Tømte dokumenter, pluss Intel-driveradvarsel (ZDNet)
 • Windows 10 1809: Microsoft avslører funksjoner som det synker i oktober 2018-oppdateringen
 • Topp ti funksjoner i Windows 10. oktober 2018-oppdateringen
 • Topp ti bedriftsfunksjoner i Windows 10. oktober-oppdateringen
 • Windows 10. oktober 2018 Oppdatering: Hvordan bruke skyklippbord
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Slik bruker du de nye Storage Sense-funksjonene
 • Microsoft begynner å rulle ut Windows 10. oktober 2018-oppdatering (ZDNet)
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Slik får du det tidlig
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: Hvordan utsette det
 • Windows 10. oktober 2018-oppdatering: De nye funksjonene som betyr mest (ZDNet)

© Copyright 2020 | mobilegn.com