Forbedringer av brukervennlighet i Windows 7 kan stimulere til distribusjon

I min forrige spalte skrev jeg om den uunngåelige bedriftsflyttingen bort fra den ærverdige Windows XP-plattformen til fordel for den siste inkarnasjonen i Windows-linjen, Windows 7. Her skal jeg fortelle deg om den spesifikke skrivebordsbaserte brukeren -faserende funksjoner som får meg til å føle meg positiv til å flytte til denne plattformen i nær fremtid på Westminster. Denne listen ser ut til å være fokusert på detaljer. Windows 7 er en størrelsesorden bedre enn Vista, men selv om mange av endringene som brukeren ser er små, har de litt trøkk.

Før jeg begynner, la meg fortelle litt om skrivebordsbakgrunnen min. Jeg har vært en ivrig Windows-bruker siden dagene av Windows 3.1 (og før det DOS) da jeg brukte tid på å integrere Windows-stasjonære maskiner med Novell NetWare-servere. Jeg er også bruker av andre stasjonære plattformer, inkludert Mac OS X (den bærbare datamaskinen er en Mac), og jeg har brukt forskjellige inkarnasjoner av Linux gjennom årene, men aldri i veldig lange perioder.

Jeg har kjørt Windows 7 i ganske lang tid og til og med utsatt min intetanende kone for oppgaven også da jeg installerte Windows 7 Release Candidate på maskinen hennes hjemme. Jeg testet Windows 7-betas, men kom ikke virkelig inn i produktet før utgivelseskandidaten ble gjort tilgjengelig. Det var på dette tidspunktet min mening om Windows 7 gikk gjennom taket.

For første gang jeg husker, lastet jeg inn et nytt operativsystem på en datamaskin og hadde ikke noe ikke-funksjonelt maskinvare. Hver enhet på datamaskinen var til stede og ble regnskapsført i Enhetsbehandling. Jada, de var Microsoft-driverne og kanskje ikke den siste versjonen eller virkelig optimalisert, men poenget er at hver eneste enhet fungerte som den skulle umiddelbart etter at installasjonen var fullført.

For din typiske bedriftsbruker er ikke muligheten for Windows 7 å oppdage maskinvare egentlig ikke en faktor siden IT-avdelingen normalt vil håndtere den oppgaven. Produktets evne på dette området stemmer imidlertid overens med hva folk har sett siden Windows 7 tidlig testet - nemlig at dette produktet er en vinner. For den typiske brukeren bringer Windows 7 kosthold til brukergrensesnittet og til brukerkontokontroll som er subtile, men likevel kraftige, i det minste etter min mening.

Brukerkonto-kontroll

Først av alt, la oss snakke om brukerkontokontroll. Under Windows 7 er brukerkontokontroll mye mindre påtrengende enn det var under Vista. Avhengig av om du gir brukere administrativ tilgang til arbeidsstasjonene sine, kan dette være en god ting. Innstillinger for brukerkontokontroll administreres gjennom kontrollpanelet.

Du vil merke deg at Windows 7 gir deg fire nivåer av brukerkontokontroll:

  • Gi alltid beskjed. Varsle når programmer prøver å gjøre endringer på datamaskinen eller brukeren gjør endringer i Windows-innstillingene.
  • Misligholde. Varsle bare når programmer prøver å gjøre endringer på datamaskinen.
  • Programvarsler. Varsle bare når programmer prøver å gjøre endringer på datamaskinen, men ikke når brukeren gjør endringer i Windows-innstillinger.
  • Gi aldri beskjed. I hovedsak kan du slå av brukerkontokontroll.

Figur A

Kontroll av brukerkontoer i Windows 7

oppgavelinjen

Det tok litt tid, men jeg har vokst til å glede meg over den nye oppgavelinjen i Windows 7. På den nye oppgavelinjen forblir applikasjoner forankret på en måte som løst etterligner Dock i Mac OS X.

Når brukeren klikker på en oppgavelinjeikon, starter applikasjonen, og applikasjonsikonet endres i utseende.

Hvis applikasjonen allerede er startet, vil du klikke på oppgavelinjeikonet bytte til det programmet. Hvis imidlertid applikasjonen allerede kjører og det er flere dokumenter åpne, vises en miniatyrbilde av hvert dokument over oppgavelinjen. I ikke-Aero-modus, eller når det er for mange applikasjonsforekomster som er åpne, i stedet for et miniatyrbilde, får brukeren en liste over åpne dokumenter tilknyttet applikasjonen.

Figur B

Windows 7 oppgavelinje - dokumenter

Å høyreklikke på et ikon viser en hurtigmeny med alternativer relatert til det valgte programmet, inkludert en liste over nylig brukte dokumenter tilknyttet applikasjonen og alternativet for å starte en annen applikasjonsforekomst. Snarveismenyen inneholder også alternativer for å feste applikasjonen til oppgavelinjen, lukke applikasjonen og noen andre applikasjonsspesifikke alternativer.

Figur C

Windows 7 oppgavelinje - Høyreklikk

Når du laster ned en fil med Internet Explorer, blir oppgavelinjeikonet statusindikatoren for nedlastingen, noe som gjør det raskt tydelig hvor langt du er i nedlastingsprosessen.

Den nye oppgavelinjen er en stor endring i måten Windows fungerer på, og selv om det ikke er revolusjonerende, er bruksforbedringene ganske overbevisende, og jeg har funnet dem enkle å hente.

Oppgavelinje

Helt til høyre på oppgavelinjen finner du Vis skrivebordsknapp. Hvis du trenger å se Windows-skrivebordet, klikker du bare på denne knappen. Klikk på den igjen for å få tilbake den originale visningen.

Systemskuffen har endelig blitt temmet! I stedet for bare å fortsette å spise opp mer og mer verdifull oppgavefeltplass, har ikonene i systemstatusfaktene nå en egen kontrollpanelet-applet (Kontrollpanel> Ikoner for varslingsområde) som kontrollerer oppførselen. På ikon-for-ikon-basis kan du velge hva du vil se, hva du vil skjule og hvilke programmer som bare skal sende varsler.

Figur D

Windows 7-systemmagasin

Startmeny

Selv om den fremdeles er veldig Vista-aktig, inneholder Windows 7 Start-menyen en stor forbedring som jeg virkelig liker - programspesifikke lister over nylig brukte dokumenter. Hvis du nå fester Microsoft Word til Start-menyen, får Word-applikasjonselementet på Start-menyen sin egen pil, som du kan se på figuren nedenfor. Hold musen over pilen, så ser du en liste over nylig brukte Word-dokumenter. Ikke mer gjennomgå gjennom den større, blandede listen over nylig brukte dokumenter funnet i eldre versjoner av Windows. Hvis du visste at du jobber med et Word-dokument, vil du få en liste over bare Word-dokumentene.

Figur E

Start-menyen for Windows 7

Sammendrag

Windows 7 er absolutt ikke det revolusjonerende produktet som Microsoft skapte med Windows Vista, men det var ikke intensjonen med dette nye operativsystemet. I stedet leverer denne lave nøkkelen, ytelsen og brukervennlighetsfokuserte utgivelsen mange av løftene som opprinnelig ble gitt med Vista og bringer en rekke egne subtile forbedringer til bordet.

I min forrige spalte indikerte jeg at vi ville begynne å distribuere Windows 7 til våre brukere neste vår. På grunn av endringer i timeplanen, og noen brukere som melder seg som marsvin, begynner vi distribusjonen vår i høst. De fleste av IT-ansatte har jobbet med Windows 7 siden beta / RC-dager, og applikasjonene våre kjører bra på 32-biters utgivelsen, og det er her den første distribusjonsinnsatsen vil fokusere.

© Copyright 2020 | mobilegn.com