Windows 7 vil ikke være den nye XP fordi Windows 8 ikke er Vista

Nylig deltok jeg i en Facebook-samtale om Microsoft Windows med en venn som er en stipendiat og utvikler (og også en stipendiat fra TechRepublic) og som har jobbet med Windows 8. Vårt vennlige argument dreide seg om hvorvidt nettbrett til slutt vil folke det ærverdige skrivebordet. datamaskin ut av virksomheten. Han argumenterte bekreftende, mens jeg svarte at du kan ta bort skrivebordet mitt når du lirke det fra mine kalde, døde hender. Jeg vil - nei, jeg trenger - mine tre widescreen-skjermer for å få seriøst arbeid, og jeg ser ikke nettbrett som driver med den typen matrulje når som helst.

Han svarte at jeg er en del av et "nisjemarked" (som sannsynligvis er sant), og da sa han noe veldig interessant: At hvis jeg føler det på denne måten, så vil jeg sannsynligvis bruke Windows 7 til de primære databehandlingsbehovene mine i lang tid fremover. Hans forutsetning var at "Microsofts Windows 8-strategi har gjort det klart at folk som oss ikke er en prioritet."

Er det sant? Vil Windows 8 ødelegge skrivebordet slik vi kjenner det? Eller vil vi kunne ha skrivebordskaken vår og spise Metro også? Jeg synes det er et overbevisende spørsmål, og det er mange spørrende sinn som vil vite. Hvis Windows 8 ikke støtter strømbrukernes behov, kan Windows 7 ende opp med å bli en annen XP, med folk som fortsatt holder seg til det i et tiår eller mer. Det vil sannsynligvis ikke være bra for sikkerhets skyld, og det vil absolutt ikke være bra for Microsofts bunnlinje.

Gjør unna skrivebordet - ett operativsystem om gangen

Samtidig som Microsoft "erstatter" skrivebordet på Windows-klienten med det forenklede Metro-grensesnittet, ser det ut til at selskapet flytter serveroperativsystemet i en annen retning - til det "mørke stedet." Det startet med installasjonsalternativet Server Core i Windows Server 2008, som gjør det grafiske brukergrensesnittet helt unna og tar oss tilbake til et DOS-lignende (eller UNIX-lignende) kommandolinjemiljø.

Nå lærer vi at i Windows 8 Server (eller Windows Server 2012, eller uansett hva det ender med å bli kalt), er alle serverappene ment å være omstrukturert slik at de kan kjøres på et system uten en GUI-stack. Dette betyr tydeligvis ikke at den neste versjonen av Windows Server ikke har det grafiske alternativet, men Microsoft har definert det GUI-mindre servermiljøet som en "beste praksis" og har presset serveradministratorer mot PowerShell i noen tid nå.

Så hvor overlater det de av oss som, mens vi ønsker å kunne bruke de nye Metro-appene, fortsatt ønsker å gjøre det meste av arbeidet vårt i det velkjente og effektive skrivebordsmiljøet?

Windows 8 skrivebordsmodus

Brukere av forhåndsvisning av utvikleren av Windows 8 har ikke blitt veldig imponert over skrivebordsmodus. Metro-startskjermen er standardgrensesnittet, og windows desktop fungerer som en app, i sitt eget vindu. Du kan sette en lenke til skrivebordets "app" på Start-skjermen, eller du kan bytte til skrivebordet ved å bruke knappen i "sjarmfeltet." Åpne et program som krever skrivebordet vil også åpne det for deg, men Start-knappen på det stasjonære vil ta deg tilbake til Metro-startskjermen, ikke til Start-menyen som vi alle er så kjent med.

Jeg tror det imidlertid er viktig å innse at forhåndsvisning av utvikleren ble bygget for å bli distribuert til programmerere slik at de kunne begynne å skrive Metro- apper. Det betyr at fokuset er på Metro, og skrivebordsmodus er ikke ferdig i den versjonen. Det er faktisk mange funksjoner som mangler i forhåndsvisning av utvikleren. Vi stasjonære elskere trenger å vente minst til Windows 8 "forbruker forhåndsvisning" blir utgitt i februar for å avsi dom. Og gitt Microsofts beslutning om å kalle det at i stedet for en "beta", har det vært spekulasjoner om hvor funksjonsfullstendig det vil være.

Det har i det siste gått rykter om at skrivebordsmodus ikke vil være tilgjengelig på ARM-nettbrett, selv om dette ikke er bekreftet offisielt og Microsoft sa tidligere at nettbrettene ville støtte skrivebordsmodus og viste at den kjørte på ARM på BUILD-konferansen . Fortsatt har det vært troverdige rapporter om at selskapet har besluttet å droppe denne støtten. Jeg er ikke sikker på at dette betyr noe særlig. Nettbrettformfaktoren er uansett ikke egnet til bruk av skrivebordet. Det jeg er opptatt av er hvordan skrivebordet kjører på Core i7-tårnene mine som er koblet til fire skjermer.

Et skrivebord som er levende og godt og bedre enn noen gang?

Personlig er jeg forsiktig optimistisk. Jeg tror det er en god sjanse for at Windows 8 faktisk vil gjøre skrivebordsopplevelsen bedre for seriøse strømbrukere. Vi vet allerede at flere skjermstøtter kommer til å bli forbedret, slik at vi kan duplisere oppgavelinjen på flere skjermer eller ha forskjellige oppgavelinjer som bare viser applikasjonene som er åpne på deres respektive skjermer (noe vi fans av mange skjermeiendommer har hatt å kjøpe MultiMon eller et annet tredjepartsprogram for å gjøre det frem til nå). En annen fin touch er at du kan sette Metro Start-skjermen på en skjerm og sette skrivebordet på en annen, noe som gir deg det beste fra begge verdener.

Med muligheten til å kjøre gamle applikasjoner på min "stasjonære" skjerm (er) og Metro-apper på en annen, dedikert skjerm, ser jeg virkelig ikke noen god grunn til å henge på Windows 7 i ti år, til og med (eller kanskje spesielt ) hvis du er strømbruker.

Les også:

  • Det er på tide å tenke annerledes om Windows 8
  • Finpusse Windows 8 for å fjerne metrogrensesnittet
  • Windows 8: Microsoft kan gjøre det raskt, billig eller riktig

© Copyright 2020 | mobilegn.com