Windows 8 klarer ikke å wow CIO-er, i det minste så langt

Til tross for all spenningen rundt det nye Metro-grensesnittet og vektleggingen av nettbrett, ser det ut til at CIO-er fremdeles venter på å få bedriftsfunksjonene i Windows 8.

Forrige uke viste Microsoft frem forbrukernes forhåndsvisning av det kommende operativsystemet, som forventes senere i år. Blant de viktigste endringene er vektlegging av nettbrett og berøringsbasert databehandling. Windows 8 er designet for å kjøre på bærbar, stasjonær datamaskin og nettbrettmaskinvare, skalere grensesnittet til forskjellige skjermstørrelser, og det nye flisbaserte Metro-grensesnittet.

Men selv om Microsoft hevder at Windows 8 representerer en "generasjonsendring" for Windows - som ikke har sett siden utgivelsen av Windows 95 - ser det ut til at medlemmer av TechRepublics CIO Jury ikke er imponert over de nye funksjonene de har sett, i det minste ikke så langt.

Når du blir spurt: "Gir de nye funksjonene i Windows 8 nok verdi til å gjøre det til et attraktivt alternativ for organisasjonen din?" TechRepublics CIO-jury av teknologiske beslutningstakere stemte 'nei' med en margin på ni til tre. Mens de er fascinert av en rekke av de nye funksjonene, er det mange IT-sjefer som foreløpig fortsatt ser etter funksjonene som gjør det viktig for dem å gjøre seg klar til å oppgradere.

Kevin Leypoldt, IS-direktør i Structural Integrity Associates, forklarte: "Mens jeg forblir optimistisk om samlingen av Metro-grensesnittet på alle plattformer - stasjonær, mobil og nettbrett - ser jeg ikke dette som en verdiøkning i vår organisasjon. Portable Arbeidsområdet høres imidlertid spennende ut og kan bidra til å vinne BYOD-aksept og adopsjon hvis det kan bevises sikkert og enkelt å bruke. "

Leypoldt la til: "Det er imidlertid en rekke andre funksjoner, for eksempel IE 10, appfeltet, windows store, bevegelser og en systemomfattende stavekontroll, som jeg ikke ser som driver for Windows 8. Det er min mening om at Windows 8 handler mer om Microsofts enhet av flere plattformer og omfavne fremtiden for databehandling i mobiler og bærbare enheter enn om å være målrettet mot bedriftskunden. "

Tilsvarende sa Neil McGowan, CIO i JD Williams, at det faktiske nivået av tilleggsfunksjoner over Windows 7 er "ikke stort" fra et forretningsperspektiv. Han la til at det også er en viss bekymring for nye Metro-grensesnittet og flytting til et berøringsgrensesnitt når de fleste ansatte vil ha tradisjonell bærbar datamaskin. McGowan sa: "Ser ut som Microsoft følger Apple, og ikke gir lederskap."

Kelly Bodway, administrerende direktør for IT ved Universal Lighting Technologies, sa fordi forretningsbrukere ikke er forbrukere, men produsenter av informasjon "fagsettet gir ikke nok motivasjon til å implementere".

Michael Hanken, administrerende direktør for IT hos Multiquip, sa at operativsystemet ikke er en forretningsdriver av seg selv og vil miste "mer og mer verdi" med økningen av nettleserbaserte skytjenester og desktop virtualisering, mens Lance Taylor-Warren, CIO på HAWC Community Health Centre, sa: "Det er ikke nok initialverdi til å være en tidlig adopter. Jeg er sikker på at vi vil gå over til det i fremtiden, men det vil ikke være før tre til seks måneders løslatelse."

Noen medlemmer av CIO-juryen var imidlertid forsiktig optimistiske: Matthew Metcalfe, IS-direktør i Northwest Exterminating, sa: "Windows 8 er en utvikling mot det som forhåpentligvis vil gi enheter som er bedriftsvennlige. Android og iOS har ikke levert disse funksjonene for oss."

Og Tom Galbraith, direktør for IT ved US District Court, South District of Illinois, sa: "Ettersom mobil får mer trekkraft i bedriften, er det verdi fra et administrativt perspektiv å ha muligheten til å utnytte kunnskap og verktøy på tvers av et felles operativsystem kjører på mobile og ikke-mobile enheter. Men selvfølgelig forbeholder jeg meg retten til å si: 'Vi skal vente og se'. "

Tilsvarende sa David Wilson, direktør for IT-tjenester i Vector CSP, "Det vil ta litt tid og forskning å bevise om den nye funksjonaliteten vil betale for seg selv."

Andre sa at det er for tidlig å dømme. Tim Stiles, CIO ved Bremerton Housing Authority, advarte: "Det er for tidlig i produktets liv å svare på dette spørsmålet nøyaktig."

Fortsatt er det ingen tvil om viktigheten av utgivelsen for Microsoft. Adam Farkas, administrerende direktør for IT, Crown Media Hallmark Channel, sa: "Jeg er overbevist om at Windows 8 er et make-or-break-produkt for Microsoft." Han la til: "For at Windows 8 virkelig skal lykkes, må det forene vår mobile databehandling med vår stasjonære databehandling på en brukervennlig måte. Min e-post, nettlesing, apper, utskrift, sosiale nettverk skal være allestedsnærværende, gjennomsiktige og sikre. uavhengig av hvor jeg er eller hvilken enhet jeg bruker. "

Denne ukens TechRepublic CIO Jury er

 • Kelly Bodway VP IT, Universal Lighting Technologies
 • Adam Farkas, VP for IT, Crown Media Hallmark Channel
 • Tom Galbraith, direktør for IT, US District Court, Southern District of Illinois
 • Michael Hanken, VP IT Multiquip
 • Kevin Leypoldt, IS-direktør, Structural Integrity Associates
 • Neil McGowan, CIO JD Williams
 • Matthew Metcalfe, direktør for informasjonssystemer ved Northwest Exterminating
 • Lance Taylor-Warren, CIO HAWC Community Health Centers
 • Tim Stiles, CIO ved Bremerton Housing Authority
 • Richard Storey, leder for IT, Guy's og St Thomas 'NHS Foundation Trust
 • Rick Treese, CTO Themarkets.com
 • David Wilson, direktør for IT-tjenester i Vector CSP

CIO Jury er sammensatt av de første 12 medlemmene av CIO Jury pool for å svare, men teknisk sjefer som ikke gjør seg opp i de 12 første, fremdeles gjør sine meninger hørt, og ett tilbakevendende spørsmål for CIOs er å få det beste ut av sine eksisterende investeringer før du går over på den nyeste teknologien.

Mange kan godt være tilbakeholdne med å flytte til et nytt operativsystem med forstyrrelser og omskolering som dette ofte innebærer, spesielt ettersom mange først nå flytter til Windows 7, eller er opptatt av å beskytte investeringene de allerede har gjort.

Som Michael Eason, CIO ved The American Board of Anesthesiology, sa: "Organisasjonen vår flyttet fra Windows XP til Windows 7 for to år siden. Vi var mer aggressive enn de fleste selskaper av vår størrelse, og mange SMB bruker fortsatt XP i dag.

"Å endre operativsystemet på dine ansattes PC-er er forstyrrende, ineffektivt og arbeidsintensivt. Jeg ser ingenting i Windows 8 som kan rettferdiggjøre en oppgradering for ethvert selskap. Det kan endre seg over tid, selvfølgelig, men som nå denne oppgraderingen ville skape langt flere problemer enn det ville løst. "

Tilsvarende sa Joel Hughes, administrerende direktør for IT i Scranton Gillette Communications, at de nye funksjonene "absolutt ikke vil ha oss til å hoppe over til det nye operativsystemet og bytte ut maskinvare i massevis." Hughes sa at han hadde planer om å "sildre 8 inn i organisasjonen vår via nye PC-anskaffelser", og la til "Vi har fremdeles en rekke eldre maskiner som tugger sammen med XP, men ikke så lenge."

Chris Peek, CIO ved Hillsborough County Sheriff's Office, sa at basert på det vi har sett så langt, ser det ikke ut til å være "noen overbevisende funksjon" som vil rettferdiggjøre oppgradering til Windows 8. Han la til: "Faktisk, noen av det som er presentert ser ut som det kan presentere en betydelig læringskurve for brukere. Vår organisasjon startet nettopp overgangen fra Windows XP til Windows 7 i fjor, og vi gjør det bare på nye maskiner fordi de kommer med det nye operativsystemet. "

Støtte fra programvareleverandører er også et viktig problem, som John Gracyalny, direktør for IT, SafeAmerica Credit Union, sa: "Min grunn er at en rekke av programvareleverandørene mine ennå ikke støtter Windows 7, så jeg vil ikke forvente at de støtte 8 i kanskje ytterligere to år. Hvis vi er heldige, gitt omfanget av endringene. "

Tadd Moore, IS & T-direktør i Rooney Holdings, sa: "Det er fremdeles veldig tidlige dager. Det er definitivt noen interessante konsepter og funksjoner som brygger, men ikke på langt nær nok detalj til å fortjene med tanke på tidlig adopsjon. Jeg må gjøre mange antagelser om ting vil fungere som jeg forventer at de skal være et attraktivt alternativ, og som mange av oss har lært, fungerer ikke ofte produktene som de forventes å komme ut av porten. "

Moore la til: "Når det modnes, absolutt. Jeg er en Windows Phone 7.5-bruker og selges på UI-paradigmet deres. Det vil være flott å se linjene mellom det som er mulig på et skrivebord, et nettbrett eller en telefon, forsvinne helt."

Gavin Whatrup, gruppe IT-direktør i Creston, sa at "skiller seg ut" i Windows 8 er konseptet med en felles plattform på skrivebord, bærbar PC, mobil og nettbrett. "På papir som høres veldig tiltalende ut og som, hvis det blir realisert, kan gi alle mulige muligheter for virkelig fleksibelt arbeid, " sa han, men la til: "Jeg tviler imidlertid på at det vil være så enkelt som det. Apples appell vil seire og blandingen av enheter vil forbli. "

Og Graham Yellowley, teknologiledede aksjer i LCH.Clearnet, lurte på om Windows 8 har kommet for sent for PC-en: "På overflaten ser Windows 8 tiltalende ut, det kreves flere detaljer om sikkerhetsmodeller og migrasjonsstier, men så langt så bra.

"Problemet er om Windows 8 er for sent til å stoppe momentumet for iPads, eller om et Windows 8-nettbrett har muligheten til å utnytte grensesnittet for å gjenopprette markedsandelen. Mitt personlige syn er at det er bra, men for sent - PCer er døde og iPads hersker. "

Vil du være en del av TechRepublics CIO-jury og si noe om de varme problemene for IT-beslutningstakere? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende i et stort eller lite selskap, jobber i privat sektor eller i regjering, og du vil være med i TechRepublics CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør, så kom inn ta kontakt med.

Enten klikker du på koblingen Kontakt eller send meg en e-post, steve dot ranger på cbs dot com, og send ditt navn, tittel, firma, beliggenhet og e-postadresse.

© Copyright 2020 | mobilegn.com