Arbeide med PDF-filer i Windows 10

Hvordan bruke "print to file" for å redigere PDF-filer Lås opp sikrede PDF-dokumenter for å aktivere ytterligere redigering og kommentering med dette trikset.

Adobes PDF har eksistert i 25 år, i løpet av den tiden har det blitt en de facto standard for deling av skjemaer og arkivering av dokumenter, og tilbyr en måte å låse oppsett og formater som fungerer på tvers av enheter og på tvers av plattformer. Det er en viktig del av det moderne IT-økosystemet, så hva er de beste måtene å jobbe med det i Windows 10?

Vi tok en håndfull verktøy for et spinn, fra Adobes Document Cloud, fra selve Windows, og fra et raskt besøk i Windows 10 Microsoft Store. Enten det er å fylle skjemaer, bare lese dokumenter, dele PDF-filer med kolleger eller bevise kopi, Windows 10 tilbyr mange alternativer.

Acrobat Reader DC

Acrobat Readers mørkegrå tema gjør at dokumenter du jobber med skiller seg ut.

Bilde: Simon Bisson / TechRepublic

Den åpenbare løsningen er Adobes egen Acrobat Reader DC. Nå en del av Document Cloud, det er et gratis verktøy som kan kobles til Adobes skybaserte dokumentplattform, og låser opp flere forfatterfunksjoner som en del av et abonnement.

Du trenger ikke et abonnement for å bruke Acrobat Reader DC som PDF-visning. Bare last ned den, så er den klar til bruk. Selv om Adobes nylige nyutforming av Acrobat betyr at du blir presentert med store menyvinduer (hvorav mange krever Document Cloud-abonnement), er de enkle å skjule, og gir deg en ren, oversiktlig lesevisning.

Leser er innerst inne en PDF-leser. Mens Cloud Cloud legger til eksport- og grunnleggende redigeringsfunksjoner, er de fleste av tiden ikke egentlig nødvendige og kan ignoreres. Du kan imidlertid bruke den til å kommentere filer, fremheve innhold og legge til notater der det er nødvendig. Kommentarer kan lagres med en fil og deles ved hjelp av de vanlige samarbeidsverktøyene.

En av de mer viktige rollene til et moderne PDF-verktøy er for skjemautfylling. Du må bruke hele Acrobat-produktet for å lage nye skjemaer, men Reader fungerer bra hvis alt du trenger å gjøre er å fylle ut en og annen form. Det er til og med pennstøtte, slik at du kan bruke en faktisk signatur hvis du jobber med en overflate eller lignende. Adobes egen digitale signaturtjeneste, Adobe Sign, støttes, så hvis du bruker den, vil brukerne dine kunne bruke Reader til å signere offisielle dokumenter.

Selv om du velger et annet PDF-verktøy for det daglige arbeidet, vil du sannsynligvis ha Acrobat DC Reader rundt. Selv om Microsoft har en egen PDF-leser i Edge, betyr sikkerhetsmodellen Windows 10 at den ikke kan brukes til å gjengi PDF-vedlegg i Outlook. I stedet kommer du til å trenge et annet verktøy for å håndtere PDF-forhåndsvisninger, og det er der det å ha Acrobat Reader DC installert sparer dagen.

Microsoft Edge

Du kan bruke en penn til å raskt kommentere PDF-filer i Edge.

Bilde: Simon Bisson / TechRepublic

Det tok lang tid før Microsoft sendte sitt eget PDF-leseverktøy. Imidlertid er det her i Windows 10, som en innebygd PDF-visning i Edge-nettleseren.

Det er fornuftig å sette en PDF-visning i en nettleser; det er mye PDF-innhold der ute på nettet, med skjemaer, e-bøker og dokumentasjon alt i PDF-formater. Å klikke på en PDF-kobling i Edge er bare å åpne en ny fane, ikke en ny app, forenkle å jobbe med PDF-filer og bringe dem inn på det bredere nettet uten å måtte installere en plug-in eller en ActiveX-kontroll. Hvis Edge er registrert som standard PDF-visning, åpner den også alle lokalt lagrede PDF-filer.

Edge PDF-leseren er enkel nok. Når et dokument er lastet inn, får du en ekstra menylinje. Dette lar deg zoome inn og ut av et dokument, og rotere det. Det er et alternativ å passe en PDF til det gjeldende vinduet, eller zoome den på fullskjerm, eller se en side om gangen. Et tale-til-tekst-verktøy vil lese hvilken som helst tekst høyt, og du kan også bruke en penn til å legge til notater for raske merknader. Velg innhold, og du kan legge til anmeldelse, eller markere tekstblokker. Kjente snarveier støtter søk, slik at du ikke trenger å lære nye måter å jobbe på.

Dette er ikke bare et verktøy for å lese og kommentere PDF-filer: Microsoft støtter også skjemautfylling, selv om du ikke får tilgang til penn for signaturer og ikke kan bruke Adobe Readers innebygde skriveverktøy for å legge til innhold i uredigerbare felt. Fortsatt er det nok her for de fleste grunnleggende operasjoner - og hvis du trenger mer, er Adobes verktøy bare noen få klikk unna. Edge er god nok for mest grunnleggende PDF-bruk, og du trenger ikke alle Document Cloud-alternativene som fyller ut den grunnleggende funksjonaliteten i Acrobat Reader DC.

Microsoft Office 365 ProPlus

Mens Office ikke egentlig er et PDF-verktøy, har Microsoft lagt til forskjellige PDF-redigeringsverktøy i Word gjennom årene. Det er enkelt å konvertere PDF-filer til Word, klar til å trekke ut og redigere tekst, men ikke forvent at det skal bevare format: det er egentlig bare en måte å få PDF-innhold til et annet verktøy, trekke ut tekst og grunnleggende formatering fra PDF-filen ved å bruke åpen standard PDF-format som guide.

Konvertering av Office-filer til PDF er et mer nyttig alternativ, siden du kan skrive ut dokumenter til en innebygd PDF-driver eller lagre direkte til PDF. Å bruke PDF som et alternativ til Office sine filformater gjør det lettere å dele klar-til-lese-kopi med kolleger, eller å levere innhold til brukere som kanskje ikke har tilgang til Office.

Tavle PDF

Drawboard er designet for berøring og penn, og benytter seg av moderne brukergrensesnitt som radialmenyer.

Bilde: Simon Bisson / TechRepublic

Det er over 800 PDF-verktøy i Microsoft Store, med en blanding av gratis og betalt programvare. Mange er bare grunnleggende PDF-lesere, men noen er vel verdt å installere. Blant de bedre er Drawboard PDF, som gir et bredt utvalg av redigerings- og opprettingsverktøy for PDF. Det er en kraftig app, som drar fordel av mange av Windows 10s UI-verktøy og tjenester, ved å bruke en radial meny for rask tilgang til verktøy. Det er til og med støtte for Surface Dial, som håndterer valg av penn og verktøy, slik at du kan redigere en PDF med en penn i den ene hånden og en skive i den andre.

Tavle tilbyr nå også en Pro-oppgradering, med forbedringer til dokumentredigering, støtte sideinnbestilling, samt nøyaktige måleverktøy. Mens standardversjonen av Drawboard fungerer bra for det meste av den daglige bruken, legger Pro til funksjonene du trenger å bruke i et førpressmiljø, arbeider med sidetrykk eller med mockups for emballasje.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Vi introduserer Cortana Skills Kit For Enterprise
  • Hvorfor Adobe Premiere Rush ikke er Adobe Premiere Pro
  • 2 enkle måter å distribuere Adobe CC-pakker i bedriften
  • Jeg forbereder meg på Adobe Max, og det skal du også
  • Hvordan bruke Alexa og Cortana sammen (CNET)
  • Alexa-Cortana-integrasjonen: Hvorfor var ikke dette større nyheter? (ZDNet)

© Copyright 2020 | mobilegn.com