De fem faktorene som driver arbeidere bort fra spilleøkonomien

Video: Gig-økonomien er bra for kvinner, men den har ulempene. Å spille kan skape muligheter som ikke eksisterte før, men inkonsekvent lønn og mangel på fordeler gjør det til en sjanse for de fleste.

Med økningen av apper som Uber, Lyft, Postkamerater og Favor, har flere og flere amerikanere hoppet på konsertbåndet. I en stor økonomi jobber ansatte på kort sikt som uavhengige entreprenører eller frilansere. Og med rundt 16, 5 millioner amerikanere som deltar i "kontingent" eller "alternativ arbeidsordning", ifølge Bureau of Labor Statistics i juni, ser det ut til at spilleøkonomien trives.

Suksessen kommer ikke som en stor overraskelse, da jobber med spillejobb har mange fordeler. For en, setter ansatte sine egne tidsplaner, bare logger du på appen når de har lyst til å jobbe. Det betyr ikke lenger å be om legetid eller ferie - du kan jobbe på egen tid.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Gig-økonomier gir flere muligheter for flere mennesker, skrev Forrester-forskerne Marc Cecere og Matthew Guarini i en rapport fra januar 2018. Mellom studenter, pensjonister, arbeidsledige, eksternt ansatte og andre ikke-tradisjonelle fagpersoner, åpner spillejobben sine dører for enhver bakgrunn, heter det i rapporten.

Selskaper drar også fordel av spilleøkonomien med sine betydelig lavere kostnader. Å spare penger er den viktigste grunnen til at selskaper danner eller tar i bruk betinget arbeidskraftsbegrep, ifølge Forrester-rapporten. Siden frilansansatte må levere egne enheter, kjøretøyer og arbeidsplasser, sparer bedriftene stort. Og med frihet for ansatte til å melde seg ut eller ut når som helst, får bedrifter eliminere utgiftene ved å rekruttere firmaer, fant rapporten.

Å jobbe i spilleøkonomien er imidlertid ikke all solskinn og regnbuer. Her er fem ulemper som kan få arbeidere til å tenke seg om to ganger før de registrerer seg.

1. Inkonsekvens

Konserterøkonomien er ekstremt ustabil. De fleste spilleprogrammer som Uber og Lyft er avhengig av brukernes behov. Så hvis det ikke er etterspørsel etter en tur, er det ingen forespørsler og ingen arbeid. Ansatte har ingen måte å forutsi hvor opptatt appene blir fra dag til dag, og ruller terningen hver gang de bestemmer seg for å jobbe. De kan kjøre over hele byen for å fullføre ritt, eller sitte på en parkeringsplass og vente i timevis.

"Du kan si: 'Jeg vil ha fri når jeg vil; jeg vil ha friheten; jeg vil ha muligheten til å jobbe for mange selskaper og bygge opp disse gode opplevelsene.' Men det er mye mer risiko i slike ting, "sa Guarini. "Det første rådet mitt er når du velger denne karriereveien, og spør deg selv: 'Skal dette være den typen måte jeg vil jobbe på i karrieren?'"

2. Dårlig lønn

De 90 251 Uber-sjåførene som jobber på heltid tjener en gjennomsnittslønn på $ 9, 21 per time, inkludert Uber-avgifter og kjøretøykostnader, ifølge Economic Policy Institute. Det betyr at det å jobbe på heltid for et konsertselskap som Uber ikke gir en bærekraftig inntekt.

Imidlertid kan individer være villige til å ta mindre penger på grunn av mengden fleksibilitet de får, sa Guarini. Flertallet av uavhengige arbeidere bruker spilleøkonomien som en kilde for tilleggsinntekter, ikke primær, ifølge McKinsey Global Institute. Når det gjelder en fulltidsjobb, kan spilleøkonomien være et mer upålitelig alternativ.

3. Ingen fordeler

Spilløkonomien gir ikke fordeler for uavhengige entreprenører. "Et område med bekymring for uavhengige arbeidere er deres begrensede tilgang til inntektssikkerhetsbeskyttelse, som arbeidsledighetsforsikring, arbeidstakers kompensasjon og uføretrygd, " uttalte McKinsey-rapporten. "Lov om minstelønn og diskriminering må ikke gjelde for dem, og pensjonssikkerhet er en bekymring."

Også ansatte kan ta farvel med betalte sykedager, feriedager, helseforsikring og overtidsbetaling. Ansatte fantasere over friheten de har i spilleøkonomien, noe som er sant, men de er definitivt på egen hånd - på flere måter enn en.

4. Skatter

Alle uavhengige arbeidere må spore og betale sine egne skatter. Det kan være spesielt vanskelig å beregne skatt i spilleøkonomien for enkeltpersoner som deltar i flere spillejobber. Mange spillejobber glemmer å betale sine kvartalsvise skattebetalinger til skattemyndighetene og staten, noe som kan være vanskelig hvis inntekten din svinger mye, ifølge en USA Today-rapport.

5. Teknologiske vansker

Gig-økonomien drives av mobiltelefoner. Hvis en ansatt jobber på heltid i spillebransjen, må de ha ladere sine klare. Hvis telefonen går tom for batteri, går i stykker eller går tapt, gjør også inntekten din for den dagen. Gig-selskaper må være spesielt forsiktige og bevisste på appens funksjonalitet. Uten appen er det ingen virksomhet.

Guarinis samlede råd er å sørge for at spilleøkonomien passer for deg før du dykker ned på heltid. "Hvis du velger en karrierevei for å spille, og du vil ha den friheten og den fleksibiliteten, må du sørge for at det virkelig er det du vil gjøre. Det er liksom å gå i en oppstart. Oppstart er ikke noe for alle sammen, "sa han. Som en ekstra inntektskilde er spilleøkonomien et flott verktøy. Men som en eneste inntektskilde, kan det hende at spilleøkonomien ikke er alt den er sprukket opp til å være.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com