5G for å utvide globale enhetsforsendelser i 2020

IBM: 2020 er et tippepunkt for 5G Steve Canepa, daglig leder for IBMs globale medie- og underholdningsindustri, sa at 2020 vil være året som 5G når et bøyepunkt og vil rulles ut i skala.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Globale sendinger av enheter inkludert PCer, nettbrett og mobiltelefoner vil utgjøre 2, 16 milliarder enheter i 2020, en økning på 0, 9% fra 2019, ifølge Gartner-data utgitt på tirsdag.

Den anslåtte økningen i forsendelser kan delvis tilskrives 5G-enheter, som antas å bli utgitt i skala i år.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

"Vekst av enhetsforsendelser - fra smarttelefoner til pc-er - vil også bli drevet av etterspørsel etter erstatning. Vi tror at enhetsmarkedet er svært mettet og en liten prosentandel av forsendelsene kommer fra ny plassering, noe som betyr at en helt ny bruker er lagt til markedet, "sa Mike Kitagawa, seniorforskningsanalytiker ved Gartner.

"For eksempel kjøpte en forbruker som aldri eide en PC enheten for første gang i dette kvartalet. Hvis brukere holder PC-er lenger og ikke erstatter sine eksisterende PC-er før, vil forsendelsesveksten avta, " sa Kitagawa. "Vi forventer at krav til oppgradering av Windows 10 i bedriftsmarkedet passerte toppen i 2020, slik at markedet vil avta."

I henhold til tidligere forskning fra Gartner falt forsendelsesgradene med 2% år-over-året i 2019, med håndsett som står for de reduserte salgssatsene. Over hele verden sendte enheter 2, 14 milliarder enheter i 2019, mot 2, 22 milliarder i 2018.

I august 2019 bestemte Ting Mobile sin telefonoppgraderingsundersøkelse at den to år lange oppgraderingssyklusen for smarttelefoner er død, og nesten halvparten (47%) av brukerne skal angivelig beholde mobile enheter i minst tre år før de kjøpte nye enheter. Ting Mobile bestemte faktorer som pris og fordelene til nye enheter som ikke lokker nok, fant Ting Mobile.

Gartners forskning indikerte imidlertid at 5G kan være verdt å oppgradere.

Forsendelser av smarttelefoner i 2020

Det verdensomspennende mobiltelefonmarkedet er på vei til å vokse med 1, 7% i 2020, med Stor-Kina og fremvoksende markeder i Asia-Stillehavet i spissen, ifølge rapporten.

Spisspiss for økningen i forsendelser vil være 5G-modeller, anslått til å utgjøre 12% av forsendelsene i 2020, og vil nå 43% innen 2022.

"5G vil spille en nøkkelrolle for vekst av smarttelefoner, men ikke så mye ennå i 2020. Vi regner med at 5G-aktivert smarttelefon vil øke veksten fremover, " sa Kitagawa.

"Fra 2020 forventer Gartner en økning i adopsjon av 5G-telefoner etter hvert som prisene synker, 5G-tjenestedekningen øker og brukerne har bedre erfaringer med 5G-telefoner, " sier Ranjit Atwal, seniordirektør for forskning i Gartner, i en pressemelding.

"Markedet vil oppleve en ytterligere økning i 2023, når 5G-håndsett vil utgjøre over 50% av mobiltelefonene som er sendt, " la Atwal til.

Nedgang i det globale PC-markedet

Ikke alle enheter vil imidlertid se vekst i 2020, med PC-forsendelser som tar en nedtur. Gjennom hele året vil markedet bli påvirket av slutten av migrasjonen til Windows 10, viser rapporten.

Det profesjonelle PC-markedet har opplevd tre års vekst, men erstatningsnivået vil synke. Forrige uke kunngjorde Windows at den ikke lenger vil støtte det mye brukte Windows 7, noe som fikk mange mennesker til å erstatte sine eldre enheter med Windows 10-versjoner.

Fordi støtten til Windows 7 offisielt er over, fant rapporten at de fleste sannsynligvis allerede har gått over til Windows 10, men det betyr ikke at oppgraderinger umiddelbart vil stoppe helt.

"Slutten av Windows 7-støtte har vært en sterk vekstdriver i PC-markedet for virksomheten, " sa Kitagawa. "Bedrifter trenger MS-støtte på sine PC-er. Selv etter at støtten er slutt, er det ganske få Window 7-PCer i bedriftsmarkedet, spesielt i fremvoksende markeder.

"Derfor vil veksten drevet av Windows 10-oppgraderinger fortsette i forretnings-PC-markedet en stund. For forbrukersiden er slutten av Windows 7-støtte ikke avgjørende for vekst. Vi tror at aktive PC-brukere allerede har PC-er for nå, "Kitagawa lagt til.

For å øke PC-salget, må imidlertid "bransjeaktører fortsette å investere i FoU for innovasjon som kan stimulere utskifting av PC og til og med bringe noen brukere tilbake til PC-bruk. Innføringen av en ny type enhet som kan tilby en ny bruksmodell med stor brukeropplevelse er nøkkelen til suksess, "sa Kitagawa.

For mer, sjekk ut IDC: Salget av smarttelefoner vil øke i 2020 på grunn av Kinas skyv inn i 5G på TechRepublic.

Denne artikkelen ble oppdatert 22. januar 2019 med kommentarer fra Kitagawa.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • 5G mobilnett: Et jukseark (TechRepublic)
 • 5G mobilnett: En innsideveiledning (TechRepublic nedlasting)
 • Spesiell rapport: Hvordan 5G vil transformere virksomheten (TechRepublic Premium)
 • Hva er 5G? Alt du trenger å vite om den nye trådløse revolusjonen (ZDNet)
 • De beste alternativene for innbytte av mobiltelefoner for iPhones og Android-telefoner (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • 5G: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
johnkellerman, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | mobilegn.com