Få tilgang til Office 365 med et Android-nettbrett: Lync og SharePoint

Når du har konfigurert e-postadresse for Office 365 på Android-nettbrettet ditt, kan det hende du fortsatt trenger tilgang til Lync Online (hostet enhetlig kommunikasjonsserver) og SharePoint Online (skyhotellversjon av SharePoint). Med Bring Your Own Device (BYOD) og COPE-initiativ (Corporate Owned Professional Enabled) som tar form, kan du bruke saker for å koble brukere av Android-nettbrett til Office 365 i mange organisasjoner. Android-alternativene for Lync og SharePoint henger imidlertid bak iPad- og Windows 8-nettbrettene.

Her er en oversikt over de nåværende alternativene dine for å få tilgang til Lync og SharePoint fra Android-nettbrettet.

Lync- og Android-nettbrett

Microsoft tilbyr offisielle Android-apper for Lync 2010 og Lync 2013. Den skuffende nyheten er at disse appene ikke er kompatible med alle Android-enheter. Faktisk var ingen av Lync-appene kompatible med noen av Android-nettbrettene mine, noe som betyr at jeg ikke kunne teste noen av appene for dette innlegget.

Denne mangelen på kompatibilitet kan absolutt stå i veien for BYOD-planlegging og kan være et hensyn hvis organisasjonen din eier en betydelig mengde Android-nettbrett, så sett dine forventninger deretter hvis Lync-tilgang fra et Android-nettbrett er et krav for din organisasjon. Mitt søk etter tredjeparts appalternativer for å komme forbi Android / Lync-kompatibilitetsproblemene var like skuffende. Gjennom søket fikk jeg forskjellige nivåer av inkompatibilitetsproblemer og påloggingsfeil til Lync Online-kontoen min.

Dessverre virker det som om Lync på Android grenser til å være en ettertanke i en tid der nettbrett i økende grad fungerer som et enhetlig kommunikasjonsnav for mobile arbeidere.

SharePoint Online og Android nettbrett

SharePoint Online er et viktig element i Office 365, og for øyeblikket har ikke mobil Chrome en egen støtte for SharePoint. Testene mine for å logge inn på et SharePoint Online-team-nettsted fra Android-nettbrettene mine var så utilfredsstillende at jeg sparer deg for skjermbildene.

To nåværende lyspunkter for Office 365 / SharePoint-tilgang på Android akkurat nå er den gratis SharePlus Lite-appen og SharePlus-appen for $ 19.99 (USD). Med Lite-appen kan du lese dokumenter og navigere på SharePoint-teamsider. Brukeropplevelsen er i samsvar med SharePlus iOS-appen. Mens jeg skrev dette innlegget, fikk jeg noen autentiseringsproblemer med SharePlus Lite etter at det hadde fungert perfekt. Så jeg anbefaler å teste appen grundig med SharePoint-nettstedene i Office 365-implementeringen din som krever mobil tilgang.

Figur A viser SharePlus Lite klar til å logge på Office 365: Figur A

SharePlus Lite på et Android-nettbrett.

Den neste Office 365 Android-appen å se etter er harmon.ie for Android som skal lanseres i tredje kvartal 2013. Jeg er sikker på at harmon.ie vil gjøre en god jobb med å overføre over leksjonene de har lært om SharePoint mobiltilgang på iOS til Android.

Det større poenget her er kanskje ikke en SharePoint-mangel, men en mangel i Microsofts samlede mobilstrategi. Microsoft, som selskap, må skille plattformene og enhetene sine for å bli enhetsagnostisk, noe som gjenspeiler virkeligheten for dagens mobile arbeidsstyrker, BYOD og COPE. Spesielt Office 365 og SharePoint krever fortsatt for mange løsninger for mobil tilgang og nødvendigheten av tredjepartsapper. Hjertet i en vellykket Microsoft-mobilstrategi kan være å mobilisere skyappene sine til de store plattformene for mobile enheter, ikke bare i Surface-nettbrettet og Windows-telefoner.

Office Web-apper og Android-nettbrett

Et nylig innlegg på Office 365-bloggen av Amanda Lefebvre med tittelen "Office Web Apps: More Office, more collaborative, more units", gir dette løftet om fremtidig Android-støtte i Office Web Apps:

Office Web Apps fungerer også som et sentralt tilkoblingspunkt mellom Office og det utvidede utvalget av enheter kundene våre bruker. Vi gjør det mulig for deg å få tilgang til Office-innhold og -verktøy fra din valgte enhet via tverrleser-støtte på de enhetene der Office ikke er installert eller tilgjengelig. Office Web Apps er fullstendig tilgjengelig for Windows 8 nettbrett og iPad, og vi utvider de samme mulighetene til Android-nettbrett via mobil Chrome-nettleserstøtte.
Inntil Office Web Apps-støtte på Android fanger opp iPad- og Windows 8-nettbrettene, anbefaler jeg CloudOn, et virtuelt arbeidsområde som inkluderer fulle versjoner av Microsoft Word, Excel og PowerPoint Office med full tilgang til SkyDrive-kontoer (nå er standard lagring for Office 2013 ). Figur B viser CloudOn slik det vises på et Android-nettbrett: Figur B

CloudOn lar deg få tilgang til dokumenter på SkyDrive.

Mobilisering av Office Web Apps på tvers av plattformer kommer til å bli vanskelig for Microsoft å unngå, da mobile arbeidsstyrker, BYOD og til og med COPE-enheter sponerer bort plattformens innlåsning som Microsoft og andre store programvareleverandører en gang hadde i bedriften.

Konklusjon

Lync og SharePoint-støtte for Android er foreløpig litt skuffende. Forhåpentligvis, med et selskap som harmon.ie som bygger en Android-app for Office 365, bør andre utviklere - inkludert Microsoft - følge etter for å forbedre Office 365-støtten på Android.

© Copyright 2020 | mobilegn.com