En bedrift av ting, med nettbrett i miksen

Futurister og teknologer har spådd et "tingenes internett" i noen tiår nå. Hvis du ikke er kjent med konseptet, spår det egentlig en verden der de fleste fysiske gjenstander - fra paller med varer på et lager, til bilen din, eller kanskje til og med katten din - vil ha en slags identifikasjonsmekanisme som tillater dem å kommunisere med en dataenhet. Lageret ditt vil aldri gå tom for en viss vare, siden det ville være intelligent nok til å vite hvor mange ferdige varer som var tilgjengelige og leverandørens tilgjengelighet av ferdige varer. Bilen din vil fortelle bensinstasjonen sin historie, og katten din kan utløse et e-postvarsel til mobiltelefonen din når han streifer inn i naboens hage.

Nylig utvikler konseptet seg utover bare å merke fysiske objekter til å ha faktiske datautstyr innebygd i alle slags objekter. Selv den hverdagslige lyspæren er ikke immun, med Google som prototype en "smart" pære med en innebygd prosessor og Wi-Fi-grensesnitt som kan kommunisere med andre husholdningsapparater og internett for øvrig. I vårt hjem var en tilkoblet enhet en gang en anomali, og nå har alt fra TV-en til alarmpanelet et nettverksgrensesnitt.

Hva med nettbrett og bedriften?

Nettbrett og andre mobile enheter er en åpenbar del av den større trenden. Mens din mest teknisk sofistikerte strømbruker fra tidligere år kan ha en stasjonær og en bærbar datamaskin som krevde tilkoblingsmuligheter og nettverksressurser, kan brukeren nå legge til et nettbrett og et par mobile enheter til miksen, noe som i det vesentlige dobler behovet til nettverksinfrastrukturen din . Dette kan gi nettverket ditt folk halsbrann, men det gir en ganske overbevisende mulighet.

De mer vitenskapelige aspektene ved en tingenes virksomhet: Å ha øyeblikkelig komponentsynlighet hos leverandørene dine, etc. tilsynelatende krever litt mer krefter enn å slå en RFID-kode på alt, slik som nyere feil rundt teknologien har vist. Det som er mer interessant med en ting av ting, er at den låser opp store mengder data som er lagret i bedriften og sannsynligvis tvinger deg til å rasjonalisere og optimalisere mye av det.

Nettbrettet "magi"

Nettbrett er umiddelbart tilgjengelig for de fleste brukere. Til og med spedbarn kan forstå det berøringsbaserte grensesnittet og pirke og stikke seg rundt på en iOS- eller Android-enhet. Mange av administrasjonssjefene jeg har snakket med, har nevnt samtaler med ledere som vil ha forskjellige data, rapporter og applikasjoner på nettbrettene sine, etter at de umiddelbart har fått tak i kraften til en bærbar, tilkoblet enhet. Rapportering, oversikt og tilgang til mobildata var en gang budsjettmuligheter, men mange ledere vil nå ha den informasjonen på nettbrettene sine og er mer villige til å bruke de nødvendige ressursene for å oppnå det.

En virksomhet med ting med rikholdige nettbrett i miksen muliggjør også en helt ny kategori av applikasjoner og datainnsamling. Der mobile grensesnitt til komplekse back-office-systemer en gang var uoverkommelig dyre og basert på proprietære teknologier, er de største aktørene i nettbrettmarkedet i hovedsak standardiserte Windows- eller UNIX-derivater, og sitter på toppen av kjente protokoller som HTTP og TCP / IP. I hovedsak har du en svært tilkoblet, standardbasert "ting" med et pent grensesnitt på toppen.

Selv om det er fristende å se problemene med dette skiftet til en verden av tilkoblede "ting", fra økt båndbredde og infrastrukturkrav til økte støttekostnader, blir dine jevnaldrende utenfor IT blendet av mulighetene. Å begynne overgangen til å tenke fra en verden av stasjonære, komplekse enheter til en verden av tilkoblede, mobile databehandlingsenheter kan tillate IT å gå i spissen for denne revolusjonen i stedet for å bli tatt med på tur.

© Copyright 2020 | mobilegn.com