Android for å kontrollere halvt smarttelefonmarked, sier analytikere

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

En mengde Android-enheter vil til slutt bety at Googles mobile operativsystem vil kontrollere stort sett halvparten av smarttelefonmarkedet, ifølge en Piper Jaffray-rapport. Apples iOS vil trolig være på topp med en markedsandel på 20 prosent til 30 prosent på lang sikt.

Det store bildet? Android og Apple vil presse rivaler som Nokia og Research in Motion, ifølge Piper Jaffray-rapporten. Disse også-ransene vil fange den ut for 20 prosent andel som er igjen på bordet.

Android vil ta tak i halvparten av smarttelefonmarkedet til syvende og sist bare på grunn av produktets syklus og flere partnere. HTC, Motorola og Samsung Android-enhetsbarrage er imponerende. Til slutt vil RIM og Nokia grotte og ta i bruk Android som operativsystem og gi operativsystemet et enormt løft fra markedsandelen.

Vi har hørt fra pålitelige kilder at RIM i det minste har fundert på en overgang til Android. Det var en maktkamp innen RIM-ledelse som førte til at Android-fraksjonen fikk bagasjen for det meste. Piper Jaffrays team av analytikere hevder at RIM til slutt vil angre på å ha gjort en feil sving ved Android-krysset.

Et utdrag fra rapporten:

Vi estimerer at Google vil kontrollere 14, 9% av smarttelefonmarkedet gjennom Android i 2010, vokse til 23, 2% i 2012. For Apple forventer vi at iPhone 15, 9% av smarttelefonmarkedet i 2010 vil vokse til 17, 6% i 2012. Imidlertid tror vi spørsmålet er hvor de to plattformene topper seg når det gjelder markedsandel. En viktig faktor for Android er at vi til syvende og sist tror at Nokia og RIM ikke har kjerneprogramvarekompetansen til å være konkurransedyktige på smarttelefonområdet og til slutt vil trenge å ta i bruk Android eller potensielt Windows Mobile Phone 7. Til syvende og sist tror vi Android sannsynligvis vil kontroll over halvparten av smarttelefonmarkedet i løpet av de neste fem årene. Apples vesentlig to telefonfokus (lav pris 3GS og høyere pris 4) vil sannsynligvis begrense hvor mye av markedet Apple kan kontrollere, og vi tror til slutt Apples markedsandel for smarttelefoner topper seg mellom 20-30%, som fortsatt gir betydelig rom for å vokse.

Nå handler det ikke om markedsandeler. Apple vil ha halve overskuddet fra smarttelefonindustrien. Piper Jaffray-analytikere anslår at Android vil bidra med 1, 35 milliarder dollar i inntekter til Google i 2012. Til sammenligning genererte Apple 1, 5 milliarder dollar i driftsinntekter i første kvartal.

For at Piper Jaffrays anslag skal spille er det ett betydelig jokertegn: Nokia og RIM må hule og gå til Android. Hvor mye smerte ville de to selskapene måtte føle for å forlate programvare?

Et annet utdrag:

Vi tror en av grunnene til at store konkurrenter har vanskeligheter med å konkurrere med smarttelefonens markedsandelgevinster lagt ut av Android, og iPhone er et grunnleggende identitetsproblem. Google er helt klart et programvarefirma som fokuserer på å gjøre Android til et flott mobilt operativsystem. Apple er helt klart et programvarefirma som er fokusert på å gjøre iOS til et flott mobilt operativsystem og ta det et skritt videre ved å tilby integrert maskinvare. Vi ser på konkurrenter som Research In Motion (til tross for kjøpet av QNX) og Nokia som maskinvareselskaper som dabler i programvare. Selv om det ikke har skjedd store endringer i andelen fra RIM og Nokia ettersom Android-populariteten har økt, noe vi tror skyldes at Android i stor grad har erstattet mye lavere smarttelefon-operativsystemer, mener vi at både RIM og Nokia på lang sikt vil være taper i smarttelefonområdet fordi de ikke har en kjerne-programvarekompetanse.

"Over tid ser vi ikke fordelen av at RIM og Nokia fortsetter å presse proprietær programvare som ikke kan konkurrere med markedet og til slutt forventer at en eller begge vil kapitulere og gå over til å bruke tredjepartsprogramvare, " sier Piper Jaffray-analytikerne.

Gitt denne Android / Apple smarttelefondupolen er det noen få andre ting som er verdt å se på. For å vite:

  • Apple må skille iPhone fra Google etter hvert som Android blir mer konkurransedyktig. For eksempel kan Bing være standard iPhone-søkemotor. Kartene vil også bli erstattet med Poly9, et kartleggingsfirma kjøpt av Google.
  • Bærere er mer lønnsomme med Android-enheter. Dette faktum kommer til å presse transportører til å favorisere Android-enheter og styrke markedsføringsstøtte.
  • Microsoft har et vindu her. Microsoft er den eneste smarttelefon-spilleren med ekte programvareekspertise. Det er godt mulig at Nokia, allerede en sterk Microsoft-partner, kunne adoptere Windows Phone 7 på et tidspunkt.

© Copyright 2020 | mobilegn.com