Android-debatt: Fortsatt vekst eller stagnasjon fremover?

Android fortsetter å gule opp markedsandelen for smarttelefoner. Det har nå klart over 40% i USA, ifølge både Gartner og IDC, og fortsetter å tippe brukere bort fra andre plattformer over hele verden, spesielt BlackBerry og Nokia. Men Android-økosystemet står også overfor store utfordringer. I løpet av 2011 delte kodebasen mellom 2, 3 (Gingerbread) for telefoner og 3.0 (Honeycomb) for nettbrett, Google kunngjorde anskaffelsen av Motorola som fremmet andre maskinvarepartnere, og noen brukere har klaget høyt om den inkonsekvente brukeropplevelsen og skuffende batterilevetid. Så, er Android på sporet for å fortsette sin fart, eller kan den vakle og stagnere? Det er temaet for en debatt som jeg skal moderere klokken 14.00 østover på tirsdag 13. oktober.

Dette er en del av ZDNet-serien, The Great Debate, og slik fungerer det. Moderatoren setter emnet. De to debattantene kommer med sine åpningsuttalelser. Deretter tar vi oss sammen for en live times times diskusjon hvor jeg kaster ut spørsmål og begge har noen minutter til å svare og svare på hverandres kommentarer. På slutten av nettpraten avgir begge debattantene en avsluttende uttalelse. I løpet av tiden får publikum en mulighet til å stemme på den ene siden av argumentet (og den ene debattanten) eller den andre, og kan også delta i diskusjonen ved å legge igjen kommentarer.

Denne uken pitter ZDNet mobil-spaltist James Kendrick mot ZDNet-sjefredaktør Larry Dignan og spørsmålet er "Android: Growth or Stagnation?" Noen spørsmål vi skal utforske inkluderer:

  • Har Google vist seg å være en god økosystemleder?
  • Hvordan vil Googles kjøp av Motorola påvirke økosystemet?
  • Hvor mye lojalitet har Android?
  • Vil Android fortsette å ta markedsandeler fra BlackBerry og Nokia?
  • Windows Phone 7 spiller det samme plattformspillet som Android. Er det en trussel?
  • Åpner iPhone 4S døra for flere Android-gevinster, eller vil den vinne over første generasjons Android-brukere til Apples side?
  • Er det rettferdig å kalle Android et åpent økosystem og bryr forbrukerne seg?

Torsdag morgen kaller jeg en vinner av debatten. Så du kan sjekke tilbake på den samme siden på torsdag for å se hvem den offisielle vinneren er (det er kanskje ikke det samme som folks valg).

© Copyright 2020 | mobilegn.com