Android-nettbrett på CES: Fire store spørsmål må fortsatt besvares

Det er ingen hemmelighet at vi forventer et skred av kunngjøringer om Android-nettbrett på 2011 Consumer Electronics Show i Las Vegas denne uken. Det som kan komme som en overraskelse er at nyhetene om Android-nettbrettet kan være ganske sviktende fordi det er noen store forutsetninger og ubesvarte spørsmål som fortsatt henger i balansen.

Løftige forventninger fører ofte til store skuffelser, og forventningene til uberkraftige Android-nettbrett er skyhøye med i årets CES. Hvis vi ikke hører om flere Android-nettbrett som tilbyr dual core-prosessorer, en ny whiz-bang-versjon av Android med et glatt nettbrettgrensesnitt, og muligheten til å kjøre på Verizons nye 4G super motorvei, vil det være vanskelig å ikke si, "Det er det?"

Dessverre kan det være mye "Det er det?" går rundt etter CES, i alle fall med hensyn til Android-nettbrettene, med mindre fire store spørsmål kan besvares. Her er hva de er.

1. Vil billige produkter forringe merket?

Vi hører muligens om et par high-end Android-nettbrett lastet med øye popping tech på CES, men det er også sannsynlig at vi hører om tonnevis av low-end-billetter og mange midtveis-nettbrett med design og funksjoner som emulerer hva Apple iPad og Samsung Galaxy Tab tilbød i fjor.

De forventede Android-nettbrettmeldingene fra de store datamaskinleverandørene - ASUS, Acer, Lenovo, MSI, etc. - vil nesten ikke kunne skilles fra hverandre. De vil trolig være vanilje-Android-nettbrett som kommer ut i andre kvartal 2011. Så, når de faktisk kommer i butikkene, vil Apple ha gitt ut sin 2.0-versjon av iPad med en intensivert opplevelse.

Et knippe billig, knapt funksjonelle Android-nettbrett fra mindre leverandører kombinert med middelmådige Android-nettbrett som alle ser like ut fra datamaskinprodusentene, kunne drukne ut de få høykvalitetsnettbrettene fra Android-tungvektere som Motorola, HTC og Samsung. Det ville skapt den generelle oppfatningen om at Android-nettbrett bare er billige knock-offs av iPad, og redusere kostnadsforventningene ytterligere.

2. Hvor lang tid vil det være forsinkelsen på markedet?

Hvis du forventer at noen av CES-leverandørene vil si at Android-nettbrettene vil være tilgjengelige umiddelbart (eller til og med senere i januar), ikke hold pusten. De fleste av disse nettbrettene som er kunngjort på CES, vil ikke være tilgjengelige før til våren. Hvis det virker litt rart for deg, er du ikke alene. Vi har tross alt hørt om Android-nettbrett siden fjorårets CES. Imidlertid ble de fleste av nettbrettene som ble forhåndsannonsert i januar sist hermetisert når Apple kunngjorde iPad. Bedriftene gikk tilbake til tegnebrettet.

Og nå er ikke problemet maskinvaren, det er programvaren. Android er fortsatt et smarttelefons OS, og Google har dratt føttene sine på å lage en versjon for nettbrett. Som et resultat har ikke Android-maskinvareutviklere klart å tilpasse enhetene sine for nettbrett, og Android-apputviklere har ikke klart å tilpasse programvaren sin for nettbrett. Samsung var unntaket med Galaxy Tab, men den dyttet ganske enkelt gjennom et 7-tommers nettbrett som stort sett fungerer som en stor smarttelefon som ligner mer på iPod Touch enn iPad.

3. Vil Honeycomb vinke tryllestaven?

Android-økosystemet har flere utfordringer som har boblet under overflaten i flere måneder, og som sannsynligvis har bidratt til forsinkelsen av en nettbrettversjon. En av de store er den tilfeldige måten at leverandører har valgt å bruke mange forskjellige skjermstørrelser og skjermoppløsninger, noe som har gitt ekstra kompleksitet for apputviklere siden de må imøtekomme alle mulighetene.

Dette problemet kan multiplisere betydelig med nettbrett fordi det vil være mange forskjellige skjermstørrelser (5 ", 7", 9 ", 10", og kanskje enda større), og hver av dem kan ha variasjoner i oppløsningen. Google kan spille en sterkere rolle her og gi bedre standarder eller i det minste noen retningslinjer (men husk at Android er åpen kildekode, slik at OEMs til slutt kan gjøre det de vil med det).

Med den nylige utgivelsen av Android 2.3 ("Gingerbread") åpnet Google døren for Android på større skjermer, men ga få andre forbedringer rettet mot nettbrett. Det store arbeidet som fremdeles må gjøres er å gjøre brukergrensesnittet mye vennligere for en nettbrettopplevelse. Ikke glem at selv om iPad ser ut som en stor iPod Touch, måtte Apple gjøre en haug med UI-modifikasjoner for å gjøre den til en brukbar opplevelse på den større skjermen. Og til tross for alt arbeidet Apple legger ned til det, er det fremdeles mange ting som må forbedres, slik at iPad fungerer mer effektivt med forskjellige typer websider og apper, og spesielt for å lage innhold.

Google har ikke gjort noe av det arbeidet ennå - eller vi har i det minste ikke sett det offentlig. Løftet er at den neste versjonen av Android, kodenavnet "Honeycomb, " vil levere en sammenhengende nettbrettopplevelse for Android. Problemet er at Google er akkurat i begynnelsen av reisen. Kan den levere en imponerende 1.0 nettbrettutgave av Android? Selskapets merittliste er ikke veldig bra med 1.0 (det det kaller "beta") produkter.

4. Vil Google endelig gå av gjerdet?

Midt i den voldsomme spekulasjonene og forventningene om Android-nettbrett og honningkake de siste månedene av 2010, lanserte Google Chrome OS og det første produktet Cr-48 Chrome. Googles ledende ledelse brukte 2010 på å kjempe med hvordan Android og Chrome OS passet sammen. Den opprinnelige ideen var at Android var for telefoner og Chrome OS var for PCer (det siste forsøket på den mytiske "nettverksdatamaskinen").

Hvilket operativsystem bør imidlertid Google bruke for å kjøre nettbrett? Google ser ut til å ha lent seg mot Chrome OS. Men med Apples iPad som solgte bedre enn forventet ved å bruke det samme operativsystemet som iPhone og brukere som viser en umettelig appetitt for nettbrett-apper, stemte resten av Google Android-økosystemet for Android-nettbrett. Google frifant sakte. Ved utgangen av året uttalte Googles administrerende direktør Eric Schmidt at Chrome OS var for systemer med maskinvaretastaturer og Android var for multi-touch-enheter.

Googles entusiasme for Chrome OS var følbar ved lanseringen av Cr-48. Selv om mange i teknologibransjen har bedt Google om å forlate Chrome OS og kaste alt sitt fokus og ressurser bak Android-juggernaut, har Google fortsatt å slå fremover og vinke flagget for Chrome OS. Dette skal ikke overraske noen.

Google er sterkt investert i å beholde det nåværende paradigmet på nettet, hvor det er den desidert største pengeprodusenten. Mens de fleste innholdsselskaper og programvareutviklere sliter med å tjene den typen penger på nettet som de gjorde med sine tidligere forretningsmodeller, fortsetter Google å rase inn milliarder med AdWords- og AdSense-programmene. På dagens nett er Google hjemmelaget. Chrome OS ville bare styrke den posisjonen, mens Apple iOS og Android truer den ved å flytte øyeepler fra websider til apper, med en mye mer fokusert og granulær opplevelse (og lite til ingen plass for AdWords og AdSense).

Derfor er jeg fortsatt skeptisk til hvor engasjert Google er for nettbrett. Selskapet ønsker ikke å sende enda flere nettbrukere vekk fra bærbare datamaskiner og PC-er og videre til nettbrett der de ofte vil bruke apper for å få tilgang til sitt favoritt webinnhold fremfor det åpne nettet, som er Googles store kassaapparat. Samtidig trekker gjennomsnittlige brukere mot nettbrett som iPadens overraskende salg har vist, og Google kan ikke bare la Apple stikke av med markedet.

Så, det store spørsmålet blir om Google er klar til å favne Android-nettbrett for så å finne ut hva de betyr for fremtiden for internettinnhold (og Google-inntekter). Eller vil selskapet ta en ganske hands-off tilnærming og ikke gi mye lederskap, noe som vil tillate OEM-er å løpe løpsk med Android-nettbrett i hundre forskjellige retninger som kan splinse og eliminere Android-økosystemet ytterligere og kaste tablettmarkedet med en hær av inkonsekvente og middelmådige produkter.

Les også

  • Den skitne lille hemmeligheten om Google Android
  • Leaderboard: De 12 beste Android-smarttelefonene
  • Android handler ikke om å bygge en mobil plattform (TightWind.net)
  • Beastly Android vil batteri Apples iOS-skjønnhet (The Register)

© Copyright 2020 | mobilegn.com