Apple Card: Et jukseark

Apple-kortet: Et kredittkortbygg for iPhone Apple har et nytt kredittkort som er tett integrert med Apple Pay. Slik fungerer det.

Apple kunngjorde sin inntreden i kredittkortindustrien i mars 2019 med Apple Card, et Apple-merket kredittkort designet for å bidra til å gjøre økonomiske beslutninger enklere. I motsetning til tradisjonelle kredittkort, som først og fremst eksisterer som fysiske elementer med digitale funksjoner, kan Apple-kortet tenkes som et digital-første kredittkort. Det er tett integrert med Apple Pay, og selv om det er et fysisk titan-kredittkort gjort tilgjengelig, har Apple tenkt at Apple Card først og fremst skal brukes fra en iPhone eller en Apple Watch via Apple Pay.

Apple-kortet har mange nye funksjoner som kan gjøre det til et ideelt kredittkort for folk som allerede er investert i Apples produktøkosystem. Dette juksearket vil hjelpe deg med å forklare alt du trenger å vite om Apple-kortet, inkludert om det er verdt å vurdere som et kredittkort for bedriftsverdenen. Det er også tilgjengelig som nedlasting, Apple Card: A cheat sheet (gratis PDF).

Hva er Apple-kortet?

Apple-kortet er Apples første inntreden i kredittkortmarkedet. Det ble opprettet i samarbeid med Goldman Sachs og vil være et Mastercard, noe som betyr at det vil bli akseptert hvor Mastercard kan brukes.

Mer om Apple

 • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
 • iPhone 11: Et jukseark
 • Apple Watch Series 5: Et jukseark
 • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Apple-kortet skiller seg fra andre kredittkort, etter Apples ord, fordi det er "et kredittkort designet for iPhone." Apple Card-brukere har muligheten til å skaffe seg et fysisk kort, men det virker mer som et alternativ for sikkerhetskopi når Apple Pay ikke er tilgjengelig.

Apple designet Apple-kortet som skal brukes nesten utelukkende med Apple Pay og Wallet-appen. Påmelding til Apple-kortet gjøres i Wallet-appen, som også er der alle Apple-kortets beregningsmetoder vises.

Jennifer Bailey, Apples administrerende direktør for Apple Pay, sa at Apple-kortet er designet for å hjelpe brukere å ta bedre økonomiske beslutninger, en prosess som "starter med å gi forbrukerne en bedre forståelse av utgiftene sine, slik at de kan ta smartere valg med pengene sine. "

Wallet-appen sporer Apple Card-utgifter automatisk, kategoriserer transaksjoner basert på kjøpstype og geografisk beliggenhet, og gir både ukentlige og månedlige utgiftssammendrag.

Ukentlige og månedlige rapporter om forbruk av fargekoder etter kategori (mat, shopping og underholdning) og spore hvor mye som er brukt måned til måned.

Sammen med de robuste beregningene tilbyr Apple Card andre funksjoner som sannsynligvis vil tiltrekke folk som er interessert i å åpne en ny kredittserie, inkludert:

 • Det er ingen gebyrer forbundet med å ha et Apple-kort - spesifikt, ifølge Apple, ingen sene avgifter, ingen årsavgift, ingen kontant forskuddsavgift og ingen over-the-limit-gebyr;
 • Det er ingen straff for tapte utbetalinger - for sent eller tapte betalinger tilsvarer ytterligere påløpte renter;
 • Betalinger kan planlegges fra Wallet-appen, og når de velger et betalingsbeløp vil brukerne se hvor mye renter de vil påløpe basert på gjenværende saldo;
 • Å kjøpe produkter fra Apple (via Apple Store eller App Store) vil netto 3% kontant tilbake, ved å bruke Apple Pay med Apple-kortet vil belønne 2% kontant tilbake, og kjøp med det fysiske kortet vil belønne 1% kontant tilbake;
 • Daily Cash er en av nøkkelfunksjonene som Apple har fremhevet. Cash-back-belønninger legges til brukerens Apple Pay-saldo og kan brukes til kjøp, eller til å betale ned Apple-kortets saldo, eller til å sende til andre Apple Pay-brukere via iMessage. Kontantavkastning beregnes daglig; og
 • Beskyttelse mot svindel i sanntid varsler brukere når en Apple Card-transaksjon oppstår, til og med en de gjør, slik at brukeren kan gå i orden eller blokkere et kjøp. Hvis det rapporteres om uredelig kostnad, vil brukerne ikke være ansvarlige for å betale.

Det fysiske Apple-kortet som brukerne får, er også nyskapende: Det er en åpenbar Apple-design - minimal og bygget av titan. Det har ikke en utløpsdato, kortnummer, CVV-kode eller signatur på det, noe som gjør tyveri av kortet mye mindre bekymringsfullt.

Tilleggsressurser

 • 'Sinnsykt flott' Apple-kort er noen få funksjoner fra å erobre alt (ZDNet)
 • Bilder: En nærmere titt på Apple Card-kredittkortet (CNET)
 • Apple Card's fine print: 7 ting du bør vite om Apples nye iPhone-kredittkort (CNET)
 • Apple-kort: Etter å ha spottet kredittkort, oppretter Apple et (CNET)
 • Apples tjenester-arrangement: Rushed, nebulous og Goldman Sachs ?! Helt ærlig, jeg er ikke pluss (ZDNet)
 • Kan Apple Card virkelig forstyrre kredittkortmarkedet? (CBS News)
Bilde: Apple

Hva er sikkerhets- og personvernfunksjonene med Apple-kortet?

Sikkerhet er en av funksjonene som Apple spionerer i sin kunngjøring om Apple Card. Bortsett fra det fysiske kortet som er designet for å motvirke tyveri, har den digitale siden av Apple-kortet mange funksjoner som gjør det sikkert og personvernorientert.

Kjernen i Apple-kortets sikkerhet, som de fleste av Apples andre sikkerhetsfunksjoner for sine mobile enheter, ligger i Secure Element-brikken. Secure Element er en kryptert brikke der sensitiv informasjon, som Touch ID / Face ID biometriske data, er lagret.

Data som er lagret i Secure Element er utilgjengelig for iOS, macOS og watchOS, blir aldri delt med Apple og blir aldri lagret online. Kort sagt har Apple-kortet et sikkerhetselement som krever at det er autorisert på en brukers spesielle enhet ved å bruke ansiktet eller fingeravtrykket for bekreftelse.

Famous con man slått cybersecurity ekspert oppfordrer kredittfrysing (TechRepublic)

Når et nytt Apple-kort opprettes på en iPhone, opprettes og lagres en unik enhets-ID i Secure Element. Hver Apple Card-transaksjon krever ikke bare kortnummeret, men også den unike enhets-IDen og en engangskode som genereres når kortets eier verifiserer transaksjonen ved hjelp av Touch ID eller Face ID. I en ideell verden der biometrisk sikkerhet er idiotsikker, betyr dette at tyveri av en iPhone ikke nødvendigvis vil føre til tyveri av et Apple-kort.

Tilleggsressurser

 • Hacker hevder å ha dekryptert Apples Secure Enclave og ødelagt nøkkelen til iOS-mobilsikkerhet (TechRepublic)
 • Apple slipper iOS 12.2, med Apple News Plus, nye Animoji, forbedrede AirPlay-funksjoner (ZDNet)
 • Apple slipper watchOS 5.2, EKG-funksjonalitet nå tilgjengelig i Europa (ZDNet)
 • Swift, Apples valgte språk, får en stor oppdatering (ZDNet)

Er Apple Card et godt firmakortalternativ?

Apple har ikke sagt at kortet utelukkende er for forbrukere, men måten Apple diskuterer og markedsfører det maler kortet som nesten utelukkende et forbrukerprodukt og ikke et forretningsmessig.

Apple-kortet er tett integrert med Apple Pay og Wallet-appen, noe som betyr at det er nært knyttet til individuelle Apple ID-er. Virksomheter som vil at de ansatte skal bruke et Apple-kort, ser ikke ut til å ha noen måte å administrere kortet på siden all betalingsinformasjon blir behandlet via kortseiers Apple-ID.

Selv om en bedrift hadde sine ansatte å registrere seg for individuelle Apple ID-er, ville det fremdeles ikke være en pålitelig måte for dem å holde oversikt over kortkjøp siden all informasjonen som er knyttet til et kort er koblet til enheten den er opprettet på.

Kort fortalt virker det ikke som om forretningsverdenen ble tenkt på da Apple-kortet ble designet; Hvorvidt det vil endre seg i fremtiden gjenstår å se, men bedrifter som leter etter nytt firmakort bør nok se andre steder.

Tilleggsressurser

 • Apple Card, hvor er belønningen? Hvorfor ingen over 35 vil at Apple skal være deres bank (ZDNet)
 • Apple Card vs. Chase Sapphire: Hvilket kort passer for deg? (CNET)
 • Apple Korts underlivende funksjoner vil ikke fremkalle Google, Samsung kopikater (ZDNet)

Hvordan får jeg Apple-kortet?

Apple-kortet er nå tilgjengelig for alle USA-baserte kunder, forutsatt at du har en iPhone 6 eller nyere. Interesserte kunder må også kjøre iOS 12.4 eller nyere, ettersom alt å gjøre med kortet er satt opp i den nyeste iterasjonen av Wallet-applikasjonen.

Når det gjelder løslatelse i andre land, har det ennå ikke kommet noe offisielt ord fra Apple, men ifølge TechRepublic søsterside CNET, mener Goldman Sachs-ledere at det vil være tilgjengelig internasjonalt på et senere tidspunkt.

Å søke om et Apple-kort er designet for å være enklere, ifølge Apple, men du vil fremdeles trenge å passere en kredittsjekk for å få kortet; selv da, april vil variere basert på kredittpoeng. I følge Apples kortside vil APR variere mellom 12, 99% og 23, 99% (basert på kredittscore, priser fra august 2019).

Tilleggsressurser

 • Hvordan søke om Apple Card og bruke det på din iPhone (CNET)
 • Apple-kort: Å aktivere det fysiske kortet er en lek (ZDNet)
 • Apple Card: Min første dag med Apples nye kredittkort (ZDNet)
 • Apples store tjenester push har iPhone skrevet over det hele (CNET)
 • Hvordan Apples nye produkter stables sammen (CBS News)
 • 10 Apple-produkter du ikke bør kjøpe (mars 2019 utgave) (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Få flere Apple-relaterte tips, nyheter, anmeldelser og videoer (TechRepublic på Flipboard)
 • Smarttelefoner og mobilteknologi: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Redaktørens notat: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 28. mars 2019, og den ble sist oppdatert 20. august 2019.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag Bilde: Apple

© Copyright 2021 | mobilegn.com