Apple iOS 13: Et jukseark

Apples iOS 13: De mest bemerkelsesverdige nye funksjonene Her er hva iPhone-brukere kan forvente av Apples iOS 13.

Apple avduket iOS 13 på sin verdensomspennende utviklerkonferanse (WWDC) i juni 2019. Apple kastet ikke bort tid på å komme inn i de pittige, detaljerne i det nye mobile operativsystemet, og hadde ganske mange overraskelser som å dele opp støtte for iPad og iPhone i sine egne unike operativsystemer med separate funksjoner for første gang siden iPad ble utgitt.

Dette juksearket er tilgjengelig som nedlasting, Apple iOS 13: A cheat sheet (gratis PDF).

Alle jukseark fra TechRepublic og smarte personguider

Hva er iOS 13, og vil det fungere på enheten min?

Mer om Apple

 • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
 • iPhone 11: Et jukseark
 • Apple Watch Series 5: Et jukseark
 • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

iOS 13 er den 13. store iterasjonen av Apples mobile operativsystem kalt iOS. OS kan kjøres på følgende iPhone-, iPad- og iPod Touch-enheter som er tilgjengelige fra og med dette skrivet.

 • iPhone 11

 • iPhone 11 Pro

 • iPhone 11 Pro Maks

 • iPhone Xr
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Maks
 • iPhone X
 • iPhone 8/8 Plus
 • iPhone 7/7 Plus
 • iPhone 6s / 6s Plus
 • iPhone 6/6 Plus
 • iPhone SE
 • iPod touch (7. generasjon)

For informasjon om hvilke enheter som er kompatible med iPadOS, se iPadOS jukseark.

Tilleggsressurser

 • Apple iOS 13: Ny Siri-stemme, kameraverktøy, Dark Mode, personvernverktøy for iPhone (CNET)
 • iPhone 11: Et jukseark (TechRepublic)
 • iPhone XS: Et jukseark for profesjonelle brukere (TechRepublic)

Hva er nøkkelfunksjonene i iOS 13?

Opptreden

Apple fortsetter å forbedre ytelsen på mobil OS og delte denne statistikken om iOS 13:

 • Opplåsing av Face ID er 30% raskere.
 • Med en ny appemballasjefunksjon er nedlastinger av apper 50% mindre og oppdateringer er 60% mindre, noe som betyr at nedlastinger og oppdateringer vil være mye raskere.
 • Apphastighetshastigheten er nå opptil 2 ganger så rask som iOS 12-apper

Mørk modus

En av de største endringene til brukergrensesnittet i iOS-historien er tilgjengelig i iOS 13: En systemomfattende mørk modus som er tilgjengelig for iPhone og iPad. Den mørke modusen lar OLED-enheter forbruke mindre strøm enn når lysere elementer vises, og det er lettere for øynene for mange brukere.

Den mørke modus-funksjonen vil være tilgjengelig hele systemet i alle førstepartsapper, tastatur og i tredjepartsapper i tillegg med integrasjonsstøtte.

påminnelser

Påminnelser-appen er skrevet om fullstendig, og inkluderer muligheten for tekstdeteksjon å oppdage påminnelse, plassering og tid og automatisk konfigurere påminnelsen med riktig informasjon. I tillegg er det muligheten til å merke folk i en påminnelse og lage konturstilminnelser for en kraftigere oppgaveliste.

The new Reminders app features a revamped UI and more pro-level task management features commonly found in many third-party task managers.

" data-credit="Image: Apple" rel="noopener noreferrer nofollow">

Den nye Påminnelser-appen har et fornyet brukergrensesnitt og mer pro-level task management-funksjoner som ofte finnes i mange tredjeparts oppgaveledere.

Bilde: Apple

Maps

Apple fortsetter å bygge ut sitt tilpassede kartteam, og resultatene av dette fremgår av iOS 13. Den nye versjonen inneholder svært detaljerte kart som inkluderer bygningskonturer, parkkonturer, veibeskrivelser og mer. Disse nye kartene vil rulle ut til alle brukere i USA innen utgangen av 2019 og til andre land neste år.

En ny Look Around-funksjon etterligner og forbedrer ideen om Google Maps Street View, og lar deg se en 3D gatevisning rett fra Maps-appen. Apple gikk videre ved å la brukeren trykke på gatevisningen for å praktisk talt kjøre nedover veien.

Kart gjør det nå også mulig å bygge ut en favorittliste for steder som ofte besøkes, legge favorittene inn i en samling og dele dem med venner og familie, eller bruke samlingene til å planlegge turer. Du kan nå også dele en ETA under kjøreturen via meldinger.

In Maps, you can now see the street-level features of a location and virtually drive down the road without leaving the app.

" data-credit="Image: Apple" rel="noopener noreferrer nofollow">

I Kart kan du nå se gateneivåfunksjonene på et sted og praktisk talt kjøre nedover veien uten å forlate appen.

Bilde: Apple

Personvern

Apple fortsatte sin holdning til å bygge ut det ultimate personvernfokuserte mobile OS. I år fokuserte Apple på Location, Login, HomeKit og Messages.

plassering
Når du gir tilgang til din posisjon til apper på iOS, har du nå muligheten til å tillate plasseringen bare en gang per lansering. I tillegg vil et bakgrunnssporingsvarsel varsle deg når apper fortsetter å bruke din beliggenhet i bakgrunnen uten din viten.

Apple er i ferd med å slå feil på Wi-Fi- og Bluetooth-feil som kan bestemme brukerens plassering når hun ikke har gitt stedsadgang. Apple vil kreve at apper ber om tilgang til Wi-Fi og Bluetooth.

Video: WWDC 2019: Alt Apple kunngjorde og hva som virkelig betyr noe for virksomheten

Logg Inn
Mange apper støtter nå enkeltpålogging via Gmail eller Facebook, og gir disse appene tilgang til viss informasjon du kanskje ikke vil dele, inkludert adresse, e-postadresse, navn og mer. Apple opprettet sitt eget API for enkeltpålogging - denne nye funksjonen lar apper inkludere en Logg på med Apple-knapp. Når du trykker på knappen, autentiseres du med Face ID, og ​​en ny konto vil bli opprettet akkurat for den appen uten å avsløre noen informasjon for appen. Hvis en app krever informasjon som navn eller e-post, kan du kontrollere hva du deler med den. I tilfelle du deler e-posten din, opprettes en tilfeldig generert e-postadresse for bruk i appen som videresendes til iCloud-kontoen din, og den adressen kan deaktiveres eller slettes når som helst.

Apple's new single sign-on feature keeps you from having to create an account in third-party apps and websites without giving up your privacy and security.

" data-credit="Image: Apple" rel="noopener noreferrer nofollow">

Apples nye enkeltpåloggingsfunksjon forhindrer deg i å måtte opprette en konto i tredjepartsapper og nettsteder uten å gi fra deg personvern og sikkerhet.

Bilde: Apple

HomeKit
HomeKits nye funksjoner er designet for å beskytte personvern og sikkerhet i hjemmet. Apple legger til støtte for kameraer i år gjennom en funksjon som heter HomeKit Secure Video; Dette gjør at dine kompatible HomeKit-sikkerhetskameraer kan sende video til din iPad eller Mac inne i hjemmet for analyse og kryptering. Den krypterte videoen lastes opp til iCloud-kontoen din for sikker lagring - 10 dagers lagring blir inkludert gratis. Opprinnelig lanseres denne tjenesten med HomeKit kamerapartnere Logitech og Netamo.

Apple kunngjorde også HomeKit-aktiverte rutere fra Eero, Linksys og Charter Spectrum som vil sikre at ruteren din kan legge en brannmur rundt HomeKit-enheter for å forhindre at inntrengerne får tilgang til disse smarte enhetene.

meldinger
Apple åpner nå for å opprette iMessage-profiler, komplett med et foto-, memoji- eller animoji-profilbilde. Hver gang du sender beskjed til noen, blir dette bildet og navnet ditt delt, slik at du aldri lurer på "Hvem sender meg SMS?"

Cybersecurity i en IoT og mobil verden (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Kamera og bilder

Foto- og videoredigering
Du kan nå gjøre endringer i alle redigeringsaspekter ved bilder, inkludert nye verktøy for å redigere vibransen, hvitbalansen, skjerpet, definisjon, vignett og støyreduksjon. Dette lar deg også justere de samme funksjonene i video så vel som roterende video, bruke filtre og andre effekter.

Ny fotobrowser
Det er så mange bilder på enhetene våre at vi ikke trenger. Apple bruker maskinlæring for å fjerne duplikater og fjerne rotene. Dette skaper også en ny dagboksvisning av livet ditt, ved å bruke Live Photos til å legge til liv i fotobiblioteket og automatisk avspilling når du blar gjennom bilder.

Siri

AirPods
Når du bruker AirPods, kan Siri lese meldingene dine til deg så snart de kommer ved å kunngjøre meldingen og la deg svare umiddelbart gjennom stemmen. Lyddeling er også tilgjengelig, og lar to brukere trykke på enhetene sine for å dele lyd fra en enhet til flere sett med AirPods.

HomePod
HomePod inkluderer nå hånd-off-støtte for å tillate sømløst overgang av musikk, podcaster eller telefonsamtaler ved å tappe iPhone til HomePod. Siri kan nå også spille live lyd fra TuneIn, Radio.com og mer - bare be om å spille mer enn 100 000 radiostasjoner. I tillegg kan HomeKit nå gjenkjenne hvem som snakker og personalisere responsen.

CarPlay
CarPlay er nå tilgjengelig på mer enn 90% av solgte biler i USA. I år oppdaterer Apple CarPlay med det største settet med endringer, inkludert et nytt instrumentpanel som lar deg se flere visninger samtidig, inkludert et kart, kalender, musikk og mer. Siri jobber nå også med tredjepartsapper på CarPlay gjennom SiriKit.

Andre nye funksjoner for Siri inkluderer:

 • Flere trinnsnarveier kan kjøres gjennom Siri-snarveier-appen
 • Foreslåtte automatiseringer
 • En nevral TTS-stemme som helt genereres av programvare i stedet for å bruke små lydprøver. Dette gir klarhet når Siri snakker tekniske termer eller lange setninger.

Flere endringer tilgjengelig i iOS 13

 • Enkelt pålogging for bedriftskontoer
 • Flere iCloud-kontostøtter for arbeids- og personlige kontoer
 • Nytt Quick Path-tastatur lar deg sveipe for å skrive på iOS-tastaturet
 • Omdesignet brukergrensesnitt i Bilder-appen
 • Det nye delingsarket har delingsforslag for ofte meldte personer og delte apper
 • Musikk-appen viser tidssynkroniserte tekster mens du spiller musikk
 • Safari kan endre tekststørrelse
 • Mail får tekstformat på skrivebordet og støtte for rike skrifter
 • En ny font-app lar deg installere og administrere tilgjengelige skrifttyper i hele systemet
 • Notes har delte mapper og flere organisasjonsalternativer
 • Memoji inkluderer ekstra tilbehør, hudtoner og sminkealternativer for å gjøre de tilpassede emojiene enda mer naturtro
 • Memoji-klistremerkesett opprettes for hver av dine Memoji-maskiner som kan brukes i meldinger, e-post og andre tredjepartsapper via emoji-tastaturet
 • Mulighet for å sende ukjente innringere til telefonsvarer
 • Lav datamodus

Tilleggsressurser

 • iOS 13 og iPadOS: 11 skjulte funksjoner og hvordan du bruker dem (CNET)
 • WWDC 2019: Apple bekrefter Dark Mode kommer med iOS 13 (CNET)
 • WWDC 2019: iOS 13 vil gjøre iPhone og iPad raskere (ZDNet)
 • iOS 13 på iPhone: Her er hva Apple trenger å fikse raskt (ZDNet)
The new swipe-to-type keyboard mimics a feature found in many third-party keyboards and other mobile OSes and pays special attention to privacy and security.

" data-credit="Image: Apple" rel="noopener noreferrer nofollow">

Det nye tastaturet med sveip til type etterligner en funksjon som finnes i mange tredjeparts tastaturer og andre mobile operativsystemer og legger spesiell oppmerksomhet til personvern og sikkerhet.

Bilde: Apple


Når ble iOS 13 utgitt?

 • iOS 13.0 beta: Utgitt på WWDC 3. juni 2019
 • iOS 13.0: Utgitt for publikum 19. september 2019 for iPhone-enheter (iPadOS 13 utgitt 24. september 2019)
 • iOS 13.1: Utgitt for publikum 24. september 2019

Tilleggsressurser

 • Ansettingssett: iOS-utvikler (Tech Pro Research)
 • Apple slipper tredje utvikler beta av iOS 13, iPadOS, macOS 10.15 Catalina, WatchOS 6, TVOS 13 (ZDNet)
 • Hvordan bli en iOS-utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
 • Apple Developer Program: Hva fagfolk trenger å vite (TechRepublic)

Hva er i iOS 13.1?

Da Apple kunngjorde funksjonene i iOS 13, spesifiserte ikke selskapet at noen funksjoner skulle komme senere på året. Apple klargjorde at noen funksjoner i iOS 13 ble forsinket, men er tilgjengelige i iOS 13.1, som ble utgitt 24. september 2019.

Så hva er inkludert i iOS 13.1 som ikke var tilgjengelig i iOS 13.0? Noen viktige og mindre funksjoner, inkludert:

 • Snarveier automatiseringer

 • Del ETA i kart

 • Dynamiske bakgrunnsbilder

 • AirPods Volumindikator

 • Nye HomeKit-ikoner

 • Forbedring av musestøtte

 • Ny TestFlight-indikator på apper

 • HEVC forbedringer

 • Fonthåndtering

 • Lesemål i Bøker-appen

Tilleggsressurser

 • Apple slipper iOS 13.1 og iPadOS, bare dager etter at iOS 13 ble lansert (ZDNet)
 • Har iPhone 11 en skjult funksjon som venter på å bli aktivert? (ZDNet)

Er iPadOS og iOS avskjedsmåter?

iOS deles opp i to separate OS: iOS for iPhone og iPod Touch, og iPadOS for iPad. iPadOS inneholder alle de samme funksjonene som iOS, men går lenger for å legge til nye funksjoner som et nytt multitasking-system, filbehandling og flere skrivebordslignende appopplevelser.

Med utgivelsen av iOS 13 for iPhones, og iPod touch-enheter som kommer omtrent to uker tidligere enn iPadOS 13, gjør Apple det klart at disse enhetene og deres respektive operativsystemer offisielt deler opp måter. Framover vil iPads og iPhones ha forskjellige funksjonssett og utgivelsessykluser.

Hvordan kan jeg få og installere iOS 13?

Apple har gitt ut iOS 13 offentlig for kompatible enheter. Du kan oppdatere kompatible enheter til iOS 13 ved å utføre disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen.

 2. Velg Generelt | Programvare oppdatering.

 3. Hvis iOS 13 er tilgjengelig, blir du bedt om å laste ned og installere den.

Hvis du kjører iTunes, kan du også oppdatere enheten din:

 1. Koble iOS-enheten din til Mac- eller Windows-datamaskinen.

 2. Velg enheten din i iTunes.

 3. Velg Kontroller for oppdatering.

 4. iTunes vil se etter oppdateringer og ber deg om å oppgradere til iOS 13 hvis det er tilgjengelig for enheten din.

Tilleggsressurser

 • iOS 13 er nå tilgjengelig: Slik oppdaterer du, de beste nye iPhone-funksjonene og mer (CNET)
 • WWDC: iOS 13, iPadOS, Mac Pro og mer av det virksomheter trenger å vite (TechRepublic)
 • Apple WWDC-keynote 2019: Scener og overraskelser (ZDNet)
 • iOS 13: Nye funksjoner lar deg installere, administrere og laste ned skrifter fra App Store (CNET)

Redaktørens notat: Denne artikkelen ble først publisert 3. juni 2019, og den ble oppdatert sist 24. september 2019.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag Bilde: Apple

© Copyright 2020 | mobilegn.com