Apple iPad: Revolution eller bare det rette verktøyet til rett tid?

Noen ser konsumisering av IT rent med tanke på hodepine det gir CIO-er. De savner poenget, sier Nick Kirkland.

Matt Ridley, i sin bok The Rational Optimist, argumenterer for at det ikke er oppfinnelsen av teknologi, men dens demokratisering som forårsaker endring. Eller mer generelt, at når handel skjer, er det ikke bare produkter og penger som blir utvekslet, men også ideene som er innebygd i disse produktene.

Vi har sett det før, men det har aldri vært så raskt eller vidtrekkende som det som foregår for øyeblikket. Med lanseringen av enheter som smarttelefoner og nettbrett, har ikke bare teknologien endret seg, men også måten folk bruker den og måten de tenker på programvare og bruker medier.

I noen kvartaler blir disse endringene hyllet som en revolusjon, der mennesker utnytter denne skinnende nye teknologien for å slå sammen forretnings- og personlige liv, mens de krever at arbeidsgiverne deres gir dem frie tøyler på enhetene de bruker for virksomheten - enten det er telefon, bærbar PC eller nettbrett.

Folk utnytter skinnende ny teknologi som Apple iPad for å slå sammen forretnings- og personlige liv. Foto: Annie Mole

Ustoppelig tidevann av IT-forbruk

Dette argumentet har en tendens til å dreie seg rundt ideen om forbruk av IT, som ofte presenteres som en hodepine for CIO, som er maktesløs i møte med dette uunngåelige tidevannet.

Selv om det er en viss sannhet i denne ideen, tror jeg til en viss grad at den misforstår den sanne naturen til evolusjonen innen teknologibruk. Ved å fokusere på utfordringene for CIOs, klarer ikke dette synet på verden å fremheve de reelle mulighetene for fremgang.

Faktisk kan jeg tenke på få organisasjoner som ikke allerede har en slags forbrukerenheter i IT-miljøet. Brukervennlighet og relativt lave prispoeng betyr at mange mennesker matcher enheter til de forskjellige kravene til jobben deres.

Så for eksempel kan en selger eller til og med en toppleder bruke en iPad når de trenger noe bærbart og fleksibelt, enten for å presentere for klienter eller kanskje for notat - i hovedsak for å oppføre seg som papir. I mellomtiden vil de fortsatt bruke datamaskinen sin til mer datakrevende oppgaver og sannsynligvis ha en smarttelefon også. Denne hest-for-kurs-tilnærmingen er sentral i hva som menes med demokratisering.

Sammenligning av nettbrett med bærbare datamaskiner

De teknisk tenkende vil ha en tendens til å se ineffektivitet i denne tilnærmingen, og ofte sammenligne nye teknologier med eksisterende som etter deres syn gjør omtrent den samme jobben og mer - for eksempel å sammenligne nettbrett med bærbare datamaskiner. Men dette savner poenget.

I sin bok The Printing Press as Agent of Change argumenterer Elizabeth Eisenstein for at en ny teknologi ofte etterligner noe som eksisterer og faktisk presterer dårligere på mange punkter. Avgjørende er det imidlertid at den vanligvis utfører minst en oppgave bedre, og det er dette som fører til at den blir adoptert.

Så tilbake til eksemplet på den bærbare datamaskinen versus nettbrettet, er det mange tilfeller der en bærbar PC teknisk overgår et nettbrett, men et nettbrett er ganske enkelt mer fysisk allsidig, til tross for dets andre begrensninger.

For CIO er det verdifullt å forstå hvordan og hvorfor mennesker i deres organisasjon bruker teknologi. Av de jeg har snakket med nylig, er et stort grep at de kan levere nesten 100 prosent av det folk sier de vil ha i et bedriftssystem, og likevel hater ansatte fortsatt det.

Motsatt, lever bare 75 prosent på en iPad, og folk er merkelig glade. Fakta er at å velge sin egen teknologi får folk til å føle kontroll.

Uunngåelige sikkerhetsproblemer

Alt som setter sluttbrukeren i kontroll, og som tar kontrollen bort fra CIO, vekker imidlertid uunngåelig sikkerhetsproblemer. Mange har imidlertid allerede funnet måter å håndtere dette problemet på.

Colt, et av medlemmene våre, kommer seg rundt problemet ved å virtualisere stasjonære PC-er og sette en app på enheter for å koble sikkert til bedriftsnettverket. Tilsvarende er det nå måter å begrense skaden på stjålne enheter, for eksempel teknologi for å tørke av eksterne enheter.

Sikkerhetsproblemer forblir, men må oppdateres for å gjenspeile det endrede landskapet. Så mens sikkerhet på en gang stort sett var perimeterbasert, bør fokuset nå være på transaksjoner.

Andre bekymringer, som robusthet og spesielt lang levetid, begynner å forsvinne etter hvert som billigere enheter som ikke nødvendigvis trenger å være spesifisert for konstant bruk, blir vanligere.

Den største bekymringen for CIO bør nå være om verktøyet i bruk er det rette verktøyet for jobben.

Nick Kirkland er administrerende direktør i CIO Connect, hvis medlemmer representerer en betydelig andel av FTSE 350, privat og offentlig sektor og utenlandske organisasjoner. Målet er utvikling av senior IT-ledere og deres team. Kirkland er en erfaren CIO, etter å ha sittet i styret for Penguin Books som direktør for informasjonstjenester og som sjef for IT for Sony i Storbritannia. Han var også konserndirektør i analytikafirmaet Gartner.

© Copyright 2021 | mobilegn.com