Appene er varme, men ikke glem det mobile nettet

Apper er det hotteste på mobilen akkurat nå. Det er nesten 200 000 apper tilgjengelig på de største appplattformene (iPhone, Android og BlackBerry), og en studie av Chetan Sharma Consulting prosjekter appnedlastinger til 50 milliarder innen 2012 (som er opp fra 7 milliarder i 2009).

Til tross for buzz og den anslåtte veksten, blekner publikum for apper fremdeles i forhold til publikum på mobilnettet. Smarttelefoner utgjør fortsatt bare 17% av markedet for mobiltelefoner. Og når du ser på alle de mobile enhetene på markedet i slutten av 2009, brak Apple ikke engang de fem beste enhetsprodusentene når det gjelder markedsandel ifølge comScore MobiLens. Selv med all veksten i smarttelefonmarkedet, anslår Nielsen at smarttelefoner ikke vil oppnå 50% markedsandel før i 2011.

Klikk på bildet for å forstørre det.

Så hvis du ser på bedriftens mobilstrategi, bør du ikke undervurdere verdien av mobilnettet som en levedyktig plattform for å nå kundene dine. Mange av de nyere funksjonstelefonene (betegnelsen mobilbransjen bruker for å beskrive ikke-smarttelefoner) krever en dataplan, så mange brukere som aldri ville ha meldt seg inn på mobilnettet, har den nå på håndsett. Disse brukerne kan ikke kjøre apper, men de kan få tilgang til Internett via telefonens nettleser.

Og hvis du ser på comScores MobiLens-tall fra januar 2010, fikk flere mobilbrukere tilgang til nettleseren til håndsettet (28, 6%) enn brukte nedlastede apper (19, 8%). Hvis du sammenligner hvordan disse to tallene endret seg fra oktober 2009 til januar 2010, ser du at veksten i nettleserbruk (opp 1, 8 poeng) overgikk veksten i bruken av nedlastede apper (opp 1, 5 poeng).

Når du skal bruke det mobile nettet

Mobilnettstedet ditt kan være grunnlaget for din samlede mobilplattform. Ikke bare kan du få tilgang til det via funksjonelle telefonlesere, men det kan også trekkes inn i smarttelefonappene dine som en webvisning når det er nødvendig. Så hvis du har et sterkt mobilnettsted, kan du nå flertallet av mobilbrukere som ikke har en smarttelefon, men det kan også gjøre mobilapputvikling enklere på tvers av plattformer.

Hvis du for eksempel utviklet en påloggingsfunksjon på mobilnettstedet ditt for at kundene dine skal få tilgang til online-kontoen deres via sitt mobile håndsett, kan den samme påloggingen dras inn i iPhone- og Android-appene dine, noe som betyr at du ikke trenger å gjenoppbygge den for hver app.

Dette er fordeler og ulemper med det mobile nettet:
  • Fordeler: Støtter funksjonstelefoner og smarttelefoner; fungerer på tvers av mobile plattformer; billigere enn å utvikle separate apper for iPhone, Android, BlackBerry; støtter sannsynligvis de fleste ting som kunder eller potensielle kunder vil gjøre på et mobilt håndsett.
  • Ulemper: Kan ikke dra nytte av avanserte telefonfunksjoner som GPS eller kamera; begrenset visuelt og funksjonelt til hva mobilnettleseren din kan gjøre.

Når du skal bruke en mobilapp

Så hvis mobilnettet er så flott, hvor passer apper inn? Apper er ypperlige til å gjøre ting som mobilnettet ikke kan gjøre eller for å bruke håndsettets unike funksjoner. Hvis du for eksempel vil inkludere håndsettets kamera, akselerometer eller GPS, er en app det bedre valget.

Dette er fordeler og ulemper med mobilapper :
  • Fordeler: Støtter alle innfødte funksjoner på håndsettet inkludert GPS, kamera, akselerometer; skreddersydd til operativsystemet til håndsettet .
  • Ulemper: Krever ekstra utviklingsarbeid for å støtte alle større mobile operativsystemer.

Bunnlinjen

Selv om det kanskje ikke er så sexy som å ha en app, kan det å ha et solid mobilnettsted levere verdi til både telefon- og smarttelefonbrukere. Det kan stå alene som en ressurs for kundene dine og tjene som backend for mer spesialiserte mobilapplikasjoner.

Få tips og nyheter om smarttelefoner i innboksen din TechRepublic Smartphones nyhetsbrev, levert hver torsdag, inneholder tips om hvordan du distribuerer og administrerer smarttelefoner i bedriften, produktanmeldelser, nyhetsoppdateringer, fotogallerier og mer.

© Copyright 2020 | mobilegn.com