Er smarttelefonene dine utenfor kontroll? Her er fire måter å håndtere spredningen på

Måten de fleste CIO-er administrerer smarttelefoner og andre mobile enheter på er å holde brukerne på en kort ledelse, men den tilnærmingen vil rett og slett ikke lenger være levedyktig ettersom teknologi og arten av arbeidet i seg selv endrer seg, sier Gartners Nick Jones.

Inntil nylig har organisasjoner administrert mobile enheter ved å kontrollere produktene og applikasjonene som personalet kan bruke strengt. Disse tradisjonelle mobilstrategiene er designet for å støtte veldefinerte krav, med enheter, applikasjoner og tjenester levert og administrert av IT-fagfolk.

Med denne tilnærmingen er organisasjoner vant til å måle suksess gjennom beregninger på servicenivå, forretningsprosessytelse og kostnader. Virksomheter sikrer kontroll og sikkerhet ved å ta i bruk et smalt spekter av strengt administrerte smarttelefonplattformer.

Selv om noen organisasjoner vil fortsette med denne typen tilnærminger, tror analytikafirmaet Gartner at de fleste vil ta i bruk nye metoder for å håndtere bedriftsmobilitet innen 2015 på grunn av grunnleggende endringer i brukernes krav, teknologi og arten av selve arbeidet.

Mindre strukturert kommunikasjon
Folk finner mange nye roller for mobile enheter og tjenester i mindre formell og mindre strukturert kommunikasjon og samarbeid, i tillegg til tradisjonelle veldefinerte strukturerte prosesser. I fremtiden vil brukere be om et stadig bredere utvalg av enheter og plattformer drevet av mote og personlig preferanse.

Bedrifts-IT vil bli drevet av forbrukernes preferanser
(Fotokreditt: Shutterstock)

Samtidig blir ansatte mer autonome og sofistikerte og bedre i stand til å forsørge seg selv.

Forbruk, app-butikker og mobile økosystemer er del av en spredning av nye applikasjoner og tjenester som unge ansatte som kommer inn i organisasjonen vil forvente å få lov til å bruke.

Kanskje viktigere er at definisjonen av arbeid utvikler seg. I avanserte organisasjoner blir noen ansatte mer autonome, definerer sin egen arbeidspraksis og velger det de ser på som den mest passende teknologien.

Gartner spår at innen 2013 vil mer enn 80 prosent av mobiltelefoner som selges i modne markeder være smarttelefoner. De fleste personlige håndsett vil kunne støtte krevende krav, for eksempel mobil e-post og internettilgang, så det er mindre fornuftig for organisasjonen å tilby en enhet.

Commoditised og moden
Etter hvert som disse enhetene og tjenestene blir commoditised og modne, blir de lettere å kilde og støtte eksternt. Noen organisasjoner kan bestemme at det å levere og eie enheter kan være lite attraktivt og dyrt når nye innkjøpsalternativer dukker opp, for eksempel administrasjonstjenester for skyenheter.

Som et resultat av disse mange endringene ser vi fire ledende stiler for mobiladministrasjon dukke opp ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com