Asana utøver sin mobile strategi

Asana, den populære skybaserte oppgavehåndteringsplattformen for prosjektgrupper, fikk endelig sin mobile strategi på plass i slutten av forrige måned med utgivelsen av iOS-appen deres til fordel for både iPad- og iPhone-brukere. Asana-mobilen på Android forblir uendret.

Asana-plattformen fikk mye press fordi grunnleggerne deres er eks-Facebook-ledere. Deres følsomhet på websiden vakte også mye oppmerksomhet. De var et web-første selskap, enda mer av verden flyttet til mobil først. Mobilapper er en ideell metode for å demokratisere tilgang til prosjektstyringsinformasjon og øke behovet med dagens mobile arbeidsstyrker og virtuelle team.

Asana og mobilappene er gratis med ubegrenset bruk for team på opptil femten personer.

Asana på iPad (en Asana mobilstrategi stiger)

Jeg bruker Asana selv for å administrere noen firmaklientprosjekter og for å administrere noen redigering sjekklister. For meg manglet en iPad-app å holde Asana-bruken tilbake. Nå med den nye iPad-appen - Asana: Team Tasks & Conversations-tegn på en legitim Asana mobilstrategi kommer sammen. Hvis du bruker Asana-skyapplikasjonen, er det lett å se at Asanas berømte designfølsomhet overfører til deres nye mobilapp.

Etter å ha logget deg på Asana-appen (enten ved å bruke Asana- eller Google-kontoen din), er innboksen, oppgavene, prosjektene og søket ditt lett tilgjengelig. Et stort (og godt utført) brukergrensesnitt overhaling hilser deg. Faktisk gjorde UI-endringene meg til å glemme den forrige Asana-appversjonen jeg brukte på min iPhone.

Dette viser et eksempel på en Asana-innboks slik den vises på en iPad:

Asana innboks

Du kan legge til nye oppgaver i et Asana-prosjekt i løpet av noen få tapper. Det er raskt og raskt, og dette viser den nye oppgaveskjermen:

Legger til en ny oppgave

Gjør eller bry deg for disse slags mobilapper er å kunne administrere detaljene i oppgavene, og den nye Asana-appen lar deg angi forfallsdato, legge til mottakere og følgere og oppdateringer.

Dette viser detaljene du kan legge til i en Asana-oppgave:

Oppgavedetaljer i Asana

Eventuelt kan du legge til bilder i en Asana-oppgave direkte fra iOS-enheten din. Jeg antok at en fyr som meg kan bruke dette til å legge til skjermbilder til oppgavene. Det ville være fint å se en form for integrasjon til Google Drive eller Dropbox på mobilsiden når integrasjonen blir teknisk gjennomførbar.

Når du fullfører en oppgave, er det bare å sveipe til høyre for raskt å fullføre oppgavene og varsle teamet om at arbeidet ditt er ferdig.

På publiseringstidspunktet hadde ikke Asana-appen en kalendervisning som tilsvarer kalenderen i skyappen. Dette var en touch skuffende for meg. Imidlertid fant jeg ut at Asana nå integreres med Sunrise Calendar-appen. Det vil være interessant å se om Asana utvider mobilappen med en kalendervisning i en fremtidig utgivelse.

Det er ingen tilgang til offline til arbeidsområdene eller oppgavene dine i Asana for øyeblikket. Dette faktum er ikke en showstopper for meg, men jeg vet at det er for noen brukere, så jeg vil nevne det.

Asana på iPhone

Jeg har brukt Asana iPhone-appen siden den ble lansert. Den første versjonen var brukbar, men neppe et salgsargument for å adoptere Asana for et team. Nå vil iPhone- og iPad-brukere av appen være paritetsfunksjonelt. Oppdateringen var for sent. Den nye iPhone-appen er vennligere og mer innbydende enn forrige versjon. Det er også lettere å navigere mellom arbeidsområder og prosjekter.

Dette viser oppgaver som vises på iPhone-appen:

Oppgaver på iPhone

Asana på Android

Asana Mobile ble sist oppdatert i Google Play 14. januar 2014. Den nylige iPad og iPhone-oppdateringene sprettert Asana på iOS forbi denne Android-appen (det motsatte var en gang sant etter min mening) selv om jeg ser for meg at Asana på mobil fortsetter å gel at iOS- og Android-apper vil finne en viss paritet.

Siste tanker

Asana leverer en mobilitetsstrategi er litt forfallen etter min mening. Jeg ønsker det likevel. Det skal være interessant å se hvordan mobilitet spiller inn i Asanas fremtidige produktkartplan og strategi, og om Asana blir mer et nett- og mobilselskap.

Den oppdaterte Asana iOS-appen kan være en ekstra attraksjon for lag som vurderer å flytte til Asana-plattformen. Lag som allerede er standardisert på Asana, kan nå demokratisere tilgangen til prosjektarbeidsområder og oppgaver på tvers av mobile enheter og PC-er.

© Copyright 2021 | mobilegn.com