BackCountry Navigator PRO app-utviklerens hemmelighet for suksess i markedet

En av foredragsholderne på AnDevCon II som satte inntrykk på meg var Nathan Mellor. Nathan er eier av CritterMap Software, og i tillegg til å drive et vellykket mobilprogramvareselskap og skrive kode, snakker han også med andre utviklere om hvordan de skal markedsføre apper mer effektivt. Jeg har lest en rekke bøker om markedsføring av mobilapper, men ingen av dem ga den slags praktiske råd Nathan delte. Nylig tok jeg kontakt med Nathan, og han gikk nådig med på å bidra med noen av tankene sine om markedsføring av mobile apper med TechRepublic-lesere.

Intervjuet

Francis : Innen vi kommer inn på detaljering av markedsføring og appen din, ville du tenke på å dele hvordan du endte opp som eier av din egen mobile programvarebutikk etter å ha brukt 12 år som programvareingeniør hos Hewlett-Packard? Mellor: I 2009 ble jeg fanget opp i en stor nedbemanning på Hewlett Packard. Det var mange alternativer på det tidspunktet, det mest åpenbare var å skaffe seg en "ekte" jobb. Selv før jeg forlot, skjønte jeg imidlertid at min virkelige lidenskap var som internettgründer. Jeg meldte meg inn i et program i Internet Marketing ved University of San Francisco, samtidig som jeg begynte å utvikle en app for et kommende operativsystem kalt Android. Appen ble først utgitt i juni 2010, og i dag er det nær 40 000 betalte brukere. Francis: Fortell litt om appen din. Mellor: BackCountry Navigator PRO lar folk bruke Android-telefonen eller nettbrettet som en utendørs GPS ved å laste topografiske og luftkart på forhånd (og dermed gjøre dem tilgjengelige offline). BackCountry Navigator er for øyeblikket nummer to i reise- og lokaldelen på nettversjonen av Android Market. Den ble oppført som toppappen i denne delen i januar 2011, og har konsekvent vært blant de fem beste. I juli ble BackCountry Navigator omtalt på hjemmesiden til Android Market. Francis: Ingen vil hevde at det å ha en flott app er avgjørende for suksess på Android-plattformen, men jeg vil påstå at det å ha en flott app ikke er nok. Mange utviklere jeg kjenner klager over hvor vanskelig det er å få lagt merke til appene deres i markedet. Det ser ut til at BackCountry Navigator gjør det. Hva er din hemmelighet? Mellor: Inne i din Android Market-liste, har du en fokusert beskrivelse som bruker viktige nøkkelord på en naturlig måte. Arbeid med å få et større antall kommentarer fra folk som setter pris på appen din ved å bygge et fellesskap gjennom et ukentlig nyhetsbrev. Ta med salgsfremmende grafikk som er finere enn du tror du trenger.

Jeg vil unngå å fylle nøkkelord og / eller lister med nøkkelord i en liste. De vil ikke hjelpe, og er i mot markedspolitikken. Utenfor markedet vil jeg foreslå noen få andre aktiviteter for å bli lagt merke til. Bygg nettsider som er optimalisert for fokus søkeord. Arbeid med å få relevante lenker til disse sidene. Bruk litt tid på videomarkedsføring for å oppnå de samme målene.

Francis: Hvis du følger utviklerblogger, leser du ofte klager på at eiere av Android-telefoner ikke kjøper apper. BackCountry Navigator lister for $ 9.99 og har gjort det veldig bra. Har du noe imot å snakke med dine personlige erfaringer med prispoeng og brukerkjøp? Mellor: Det er mennesker som ikke er villige til å kjøpe apper. Det handler om målmarkedet. Mennesker som ikke er villige til å betale for apper, er ikke en del av mitt målmarked. De som er en del av mitt målmarked, erkjenner at programvaren min er et alternativ til en dedikert håndholdt GPS på $ 400, så selv om det er mennesker som synes at appen min er dyr, er det andre som innser at det er et godt kjøp. Francis: Hva er tankene dine om andre inntektsmodeller, for eksempel annonsering i appen og freemium-modellen? Mellor: For markedet mitt bruker folk appen stort sett offline, og ikke ofte nok til å gjøre annonseinntektene verdt. For de fleste og kanskje alle inntektsmodeller er det viktig å ha noe gratis for folk å begynne med. For appen min er det en god match å ha en fullt funksjonell, men tidsbegrenset demo kombinert med en betalt versjon. Folk kan få litt praksis og erfaring med produktet og finne ut hva det kan gjøre for dem.

En lovende modell som ikke var tilgjengelig da jeg startet er freemium-modellen, der en gratis versjon kan låse opp funksjoner eller innhold gjennom i appkjøp. Folk er ofte villige til å betale for innhold, og jeg har funnet flere tillegg som folk er villige til å kjøpe for å få mer utbytte av navigasjonsopplevelsen.

Francis: Har du noen visdomsord for TechRepublic-lesere som har lekt med ideen om å ta på hatten til en uavhengig programvareutvikler og løpe på Android-plattformen før vi pakker opp? Mellor: Tenk utover deg selv og dine egne evner. Så counterintuitive som dette høres ut, kan du tjene mer penger ved å gjøre mindre av arbeidet. Som et enmannsfirma som jobber på hjemmekontoret, har muligheten til å ansette personer som også jobber over internett vist seg ekstremt verdifull.

Konklusjon

Som noen som elsker å skrive kode og er en stor tilhenger av Android-plattformen, liker jeg ingenting mer enn å høre suksesshistorier som Nathan Mellor og CritterMap Software. Jeg setter stor pris på at Nathan tok seg tid til å snakke med meg og TechRepublic-lesere. Etter min mening er det ingen råd som er mer verdifulle enn det som kommer fra skyttergravene. Nathan er i Android Market hver dag og bygger programvare som folk vil ha, kjøpe og bruke.

Hvis du skriver Android-apper eller vurderer det, tar du Nathans bemerkninger til hjertet. Hvis du får muligheten, kan du høre ham snakke. Å, og hvis du er en friluftsmann, kan du dra til markedet og ta BackCountry Navigator DEMO for en tur.

© Copyright 2021 | mobilegn.com