Pass på skumle skjebner som venter på din mobile enhet

Halloween har alltid vært en av favorittferiene mine, og jeg har ofte sammenlignet det med å jobbe innen IT - skummelt til tider, men med mange godbiter for å balansere det (men jeg foretrekker gadgets, apper og kule funksjoner fremfor svensk fisk og Tootsie Rolls) .

Mobilitet i seg selv er et tema med både risikoer og fordeler. For de av oss som legger ut mer og mer av rutinemessige eller essensielle oppgavene våre til smarttelefonene og nettbrettene, kan ethvert problem som slår virkelig være en skremmende prøvelse. Her er fem ghoulish tips om hvordan du skal håndtere - eller forhåpentligvis forhindre - slike møter.

1. Skade

Bilde: Wikimedia Commons

Skader? Jepp, det skjer, ofte til tross for alle forholdsregler. Iphone faller på betongen. Android faller i den kokende gryten med spaghetti. IPaden er satt på ved en feiltakelse. Selv om de ikke ofte viser seg som Mr. Bones her, er resultatene ikke pene. Hva kan du gjøre foruten å håpe at det ikke skjer?

 • Unngå bruk med en hånd, eller bruk enheten mens du går, løper eller jobber med flere oppgaver (dette siste kan være en virkelig utfordring jeg vil innrømme). Jeg har faktisk en gammel Blackberry Bold som MP3-spiller for når jeg skal løpe; hvis det synker og går i stykker, kan jeg bare åpne en boks med gamle bjørnebær på kontoret og deretter velge en annen.
 • Bruk anti-glare film på skjermen for å myke opp slag.
 • Få et beskyttelsesdeksel som fra Otterbox eller Hard Candy.
 • Få et hylster (for smarttelefoner) for å holde det trygt på beltet ditt i stedet for å ta sjansene i lommen (mindre lomme for å rense også) eller vesken.
 • Unngå ekstreme temperaturer (utenfor området 32-95 F).
 • Kjøp en forsikringsplan (eller vurder i det minste).
 • Ha en ekstra på hånden (kan være mer realistisk å ta i betraktning med nettbrett som fungerer med wi-fi i motsetning til smarttelefoner med en mobil dataplan, men Blackberry-eksemplet mitt ovenfor er en god illustrasjon).
 • Ta sikkerhetskopi av dataene dine (eller la Dropbox / Google Drive / OneDrive gjøre det for deg), eller som ordtaket sier, du vil bli lei ...
 • For neddykkede enheter må du slå dem av umiddelbart (hvis aktuelt) for å beskytte mot kortslutning, åpne deretter spor eller tilgangspunkter (for eksempel et SIM-kort) og prøv å riste ut vannet (du kan prøve å begrave enheten i ris for å trekke ut fuktigheten, men den teknikken har blandede resultater). Vent noen dager og prøv å slå på.
 • Vurder å søke lokale verksteder / renoverte enheter som et billigere alternativ til de ofte dyrere produsentens reparasjons- / erstatningsgebyr.

2. Tyveri

Bilde: Wikimedia Commons

En av barna mine fikk iPad-en sin stjålet fra kjøretøyet sitt mens de var parkert i en garasje i Boston tidligere i år (kanskje av sirkusherren over; absolutt jeg omtalte gjerningsmannen som en klovn flere ganger i den svette-fisted frustrerende etterslekten).

Denne hendelsen skjedde delvis på grunn av klovnens grådighet og delvis på grunn av en misforståelse fra vår side om hvordan billåsen gikk i inngrep (noen antok å trykke på låsknappen på fjernkontrollen ville inngrepe låsene mens døren lukket, siden det er slik min - jeg mener, hans bil jobbet).

Noen som ville stjele et barns iPad er et større kryp enn noe som helst som skvatt rundt på Halloween-natten, men i likhet med mange katastrofer, gjorde vi det til en gjenstandstime om hvordan vi kan unngå gjentagelse. Det kokte ned til følgende:

 • Registrer all informasjon om din mobile enhet, for eksempel serienummer under "Innstillinger" og deretter "Om", og lagre disse separat for fremtidig referanse.
 • Ikke ta den hvis du ikke trenger den (ingen trenger egentlig ta med en iPad en 5-minutters tur til tannlegekontoret, gjør de det? Seriøst?)
 • Hvis du tar det, hold det på deg (spesielt viktig under reise).
 • Hvis du ikke kan holde det på deg, gjem det.
 • Uansett hvor du gjemmer det, må du sørge for at den er sikker (og at du forstår hvordan låsene fungerer ...)
 • Bruk sikkerhetskontroller som passord, biometri og kryptering for å begrense tilgangen til enheten hvis den faller i gale hender. I beste fall vil de tørke av enheten og selge den til en bonde. I verste fall? Det er vanskelig å til og med se for meg hvor ille det kan være, men jeg er sikker på at det faktisk vil være veldig ille i denne epoken med datainnbrudd, lekkede bilder og løsepenger.
 • Som med skade, må du forsikre deg om at du har sikkerhetskopier av dataene dine.
 • Rapporter eventuelle tyverier til din politiavdeling og trådløse transportør, uansett hvor usannsynlig det er at de kan hjelpe. Hvis det dukker opp, kan det fortsatt hende at politiet kan få det tilbake til deg.
 • Bruk en lokasjonstjeneste som "Finn min iPhone" for å spore enheten om mulig - men hvis du får en ledelse på hvor den er, ta kontakt med myndighetene - ikke prøv å spore og konfrontere tyven selv (selv om jeg må innrømme at jeg selv mumlet John Travoltas berømte linje fra "Pulp Fiction" om at "det hadde vært verdt ham å gjøre det bare så jeg kunne ha fanget ham i å gjøre det" noen ganger ...)

3. Batteriproblemer

Bilde: Wikimedia Commons

De sier "skriv om det du vet", og det er grunnen til at jeg har skrevet min del av artikler med fokus på batteriproblemer med mobile enheter. Ulike problemer kan tømme batteriet som naturen som er avbildet ovenfor - og tømme tålmodigheten så vel som tilregneligheten.

Mange batteriproblemer kan kokes ned i tre kategorier: overdreven ressursforbruk av en app, overdreven ressursforbruk av en tjeneste eller et svakt / mangelfullt batteri. Med det i bakhodet anbefaler jeg følgende hvis den mobile enheten din bare ikke klarer å klare det hele dagen uten blod - jeg mener, energi - transfusjon:

 • Slå av / avinstallere unødvendige applikasjoner.
 • Gå gjennom løpende oppgaver på enheten din for å se hva som er aktivt (for iOS dobbeltklikk på Hjem-knappen for å få tilgang til oppgavelinjen / for Android, trykk på den dedikerte multitasking-knappen eller hold / dobbeltklikk på Hjem-knappen for å åpne denne skjermen) og drep alt som trenger ikke være der.
 • Slå av fancy bakgrunn (de verste lovbryterne er de dynamiske som endres eller oppdateres basert på ekstern informasjon, for eksempel nyhetsfeeder).
 • Lavere lysstyrke på skjermen / angi tidsavbrudd på skjermen for et kortere intervall / slå av vibrasjoner (jeg personlig liker ikke vibrasjoner siden jeg generelt antar at jeg har fått et bie på meg, og jeg får også "spøkelsesvibrasjoner" fra tid til annen takket være å bære en personsøker / smarttelefon i nesten 20 år).
 • Fjern / deaktiver nødvendige applikasjoner midlertidig for å se om de er årsaken til problemet, og les dem og undersøk batteritips for det aktuelle programmet.
 • Bruk et batteribesparende program som JuiceDefender eller Battery Doctor for å optimalisere mobiloperasjoner med mer effektivt strømforbruk (TechRepublics Jack Wallen gir også noen tips om bruk av alternativet Batterisparing for Android-enheter).
 • Bruk et batterianalyseprogram som Normal (iOs), OS Monitor (Android) eller standard Android-alternativene under Innstillinger, deretter Batteri for å se applikasjonsressursforbruk og gjøre justeringer etter behov.
 • Bruk et RAM-konserverende program som CleanMaster for å hindre uønskede apper i å hogge minne på enheten din.
 • Endre nettverksinnstillingene for å redusere unødvendig bruk; slå av GPS, posisjonsinnstillinger, Wi-Fi og Bluetooth når du ikke er i bruk, for eksempel, eller juster e-post-push / pull-innstillingene for å bruke en sjeldnere plan for synkronisering.
 • Prøv å bruke et ekstra batteri for å se om problemet forsvinner. i så fall kan det originale batteriet ikke fungere.

4. Malware

Bilde: Wikimedia Commons / Rugby471

Jeg må innrømme at jeg har sett færre forekomster av malware-basert malware enn jeg har på stasjonære / bærbare datamaskiner (hoste, Windows, hoste). Egentlig har jeg sett null forekomster, men det er sannsynligvis fordi brukerne mine og jeg praktiserer gode mobile teknikker. En interessant rapport på securelist.com (anbefalt lesning) viser en jevn økning i skadelig programvare siden begynnelsen av 2012 til slutten av 2013 ... og Android har vært et stort mål med bank-trojanere som topper listen over skadelige infeksjoner.

Her er hva jeg anbefaler for å forsvare mot skadelig programvare på dine mobile enheter:

 • Hold OS lappet med de nyeste programvareversjonene.
 • Installer bare applikasjoner fra pålitelige leverandører som iTunes eller Google Play - men husk at det fortsatt er mulig å hente malware selv der. I følge PC World inneholdt over 42 000 Google Play-apper i fjor "spyware og informasjon som stjeler trojanske programmer." Google prøver sitt beste for å fjerne disse, men det er det vanlige spillet med whack-a-mole som vi ser med spam, virus og annet grovt. iTunes ser ut til å være i bedre form, men igjen er det ingen garanti for at den nye appen som gikk opp i morges, kanskje ikke inneholder en ubehagelig stoveway.
 • Hvis du er en systemadministrator som har ansvaret for andre mobile enheter, kan du vurdere en enterprise app store for brukerne dine slik at de kan installere appene de trenger fra et kjent sikkert sted.
 • Undersøk hvilken som helst app før du installerer den for å se etter mulige problemer. Hvis appen har blitt beskyldt for å inneholde skadelig programvare eller sikkerhetsrisiko, bør dette vises umiddelbart i søkeresultatene, og du bør derfor styre unna.
 • Jeg skal ikke gi deg beskjed om ikke å jailbreak enheten din (selv om jeg vil oppgi at den kan annullere garantien), men jeg må advare deg om at dette potensielt kan fjerne sikkerhetsinnstillinger som leverandøren har satt på plass av en grunn, slik at enheten din blir mer mottakelig for kompromiss.
 • Unngå å lade enheten din på offentlige steder siden dette potensielt kan utgjøre en skadelig risiko (et selskap som heter ChargeDefense tilbyr et produkt som heter "Juice-Jack Defender" - for ikke å forveksle med den nevnte JuiceDefender - for å bekjempe dette).
 • Se opp for mistenkelige e-poster eller tekstmeldinger, spesielt fra fremmede (svar aldri eller åpne vedlegg).
 • Bruk sikkerhetspolicyer i et bedriftsmiljø, for eksempel for å låse applikasjoner eller begrense tilgangen til uønskede funksjoner.
 • Bruk anti-malware programvare på enheten din. Preston Gralla fra Computerworld.com har presentert en god analyse av mulighetene for iOS og Android (vær leyer for gratis apper fra ukjente kilder, selvfølgelig - noe av det mest ondartede malware har kommet i form av "anti-malware" programmer! )

5. Sosiale medier

Bilde: Wikimedia Commons

Dette kan virke som en merkelig, men det snakker mer om en sosiologisk risiko enn en teknisk. Hvordan skader sosiale medier mobilenheten din? Vel, det gjør ikke i seg selv, men hvis det blir misbrukt eller overdrevet, kan det skade deg.

Det er flott å ha en tilstedeværelse på sosiale medier. For de av oss forfattere bruker vi det for å markedsføre vårt arbeid, for de av oss IT-gutta bruker vi det til å gi nyttige tips eller interessante lenker, og for de av oss med utbredte familier bruker vi det for å holde kontakten og dele detaljer om hva familiene våre er opp til.

Imidlertid kan sosiale medier være en trussel akkurat som de andre som er oppført her, siden det du legger ut kan komme tilbake til å hjemsøke deg i spar - og å ha en mobil enhet til enhver tid betyr at du kan legge ut alle slags ting som vil være igjen der ute permanent. Hint: det vittige følelsen om en eks som virket så meningsfull klokka 12:30 lørdag etter at noen få slurker med bourbon kanskje ikke var så imponerende åtte timer senere.

Vi er imidlertid alle klar over de tøysete sosiale medier som har landet folk i varmt vann: fyren som ringte syk, la deretter ut et bilde av seg selv på baseballkampen, etter å ha glemt sjefen hans var en av Facebook-vennene hans. Jenta som la ut bilder av seg selv som tappet en flaske vodka, søkte deretter om en formell bedriftsstilling og ble avvist. Nettverkstekniker som takket ja til en jobb hos en kjent leverandør, twitret deretter denigrerende merknader om nevnte leverandør (som deretter trakk pluggen på den aktuelle jobben). Listen fortsetter og fortsetter, og viser tydelig at det å ha øyeblikkelig tilgang til store mengder mennesker til å dele tanker eller detaljer du kanskje angrer på, kan være som å gå rundt med en lastet og håndd pistol i lommen.

Enda verre, misbrukte sosiale medier kan være mer enn bare pinlig: det kan føre til større prøvelser. Tweeting bedriftshemmeligheter - som forårsaker arbeidsgiveren din enorm økonomisk skade. Legg ut Facebook-bilder av ditt vakre feriested - som deretter varsler tyvene om å komme og se hvilke verdisaker du måtte ha hjemme. Å lage tåpelige "vitser" som var ment å være ufarlige, men som blåser opp i en stor faux pas (skuespilleren Jason Biggs befant seg i akkurat denne situasjonen da han offentlig twitret: "Noen som ønsker å kjøpe mine malaysiske flyselskaper hyppige flymiler?" Etter en Malaysian Airlines flyet ble skutt ned over Ukraina i juli i fjor). Hadde Biggs kommet med en kommentar til en person som ble fornærmet, kunne han raskt be om unnskyldning og tatt den med mindre innvirkning tilbake. I stedet gjorde han det til godt over 400 000 følgere. Til hans ære, han ba om unnskyldning, og for posten tror jeg han ikke mente noen skade, men det viser at alle offentlige ord bør granskes før løslatelse. Som ethvert verktøy, skal sosiale medier brukes forsiktig og ikke med hensynsløs forlate.

Konklusjon

Mange av disse tipsene er basert på sunn fornuft, og andre kan kreve ytterligere undersøkelser for å få de spesifikke trinnene involvert, men forhåpentligvis kan dette rådet tjene som en sølvkule mot skapningene som slynger seg etter mørkets frembrudd (og på dagtid også, dessverre). For å omskrive Mr. Claus, Happy Halloween til alle, og til alle en god natt!

© Copyright 2020 | mobilegn.com