BlackBerry-fallout: CIO-er bremser RIMs kommunikasjonsfordeling

RIMs største svikt under forrige ukes BlackBerry-avbrudd var mangelen på klar kommunikasjon. Det er dommen fra flere britiske CIO-er, som ble undersøkt som en del av silicon.coms nylige CIO-jury på BlackBerry-avbrudd.

Kommunikasjonsfordeling: RIM burde vært i stand til å holde kundene informert - og ved å ikke gjøre det gjorde de en dårlig situasjon verre, sier UK CIOsPhoto: RIM

"Mangelen på kommunikasjon fra RIM fram til dag fire av hendelsen var helt klart en feil, " sier Martin Shaw, direktør for IT hos inkassatoren TDX Group.

"Deres styring av komms til kundene deres kunne ha vært bedre, " la Gavin Megnauth, direktør for drift og IT-gruppe hos rekrutteringsselskapet Morgan Hunt, til.

Forrige torsdag, under en mediekonferanse den fjerde dagen med serviceproblemer, antydet RIMs med-administrerende direktører at de hadde vært for opptatt med å fikse problemene for å tydelig forklare hva som foregikk med kundene - med Jim Balsillie som la merke til: "Ingen har gått hjem siden mandag."

Men TDX-gruppens Shaw sa at RIM burde vært i stand til å holde kundene informert - og ved å ikke gjøre dette gjorde de en dårlig situasjon verre. Selv om den gitte unnskyldningen for at alle var opptatt med å finne årsaken, kan ha vært sant, vet vi alle hvor frustrerende mangel på kommunikasjon er for brukerne, "sa han.

Linda Webster, leder for IT ved advokatfirmaet Wedlake Bell, kritiserte også RIM for å ikke ha holdt kundene i loopen.

"Mangelen på tydelig kommunikasjon var en stor feil, " sa hun. "Situasjonen fikk overskriftene og mangelen på informasjon førte til rykter og spekulasjoner. Dette var neppe et lite problem som vi ikke kom til å legge merke til - dette var et stort stort problem i Titanic-størrelse."

"Jeg er skuffet fordi jeg er fan av BlackBerry, " la hun til.

Mens TDX-gruppens Shaw regner med at RIMs omdømme blant forretningsbrukere har blitt skadet av forrige ukes strømbrudd, sa han at han mener det ikke er til reparasjon - forutsatt at RIM forbedrer kommisjonene. "Kommunikasjon er nøkkelen, " sa han. "For å gjenopprette tilliten, trenger RIM å fokusere på å kommunisere hvordan feilen skjedde og hvilke endringer de vil gjøre for å sikre at det ikke blir noen fremtidige hendelser."

Andre CIOs i Storbritannia sa at de langvarige forstyrrelsene i BlackBerry-tjenesten vil ha reist tvil om påliteligheten til RIMs nettverksarkitektur.

Derrick Wood, CIO i energitjenesteselskapet Wood Group Production Facility, sa at selskapet hans allerede hadde tvil om RIMs arkitektur, etter et tidligere BlackBerry-avbrudd.

"Vi var allerede på jakt etter gode grunner til å støtte introduksjonen av iPhones og andre smarttelefoner med OWA Outlook Web Apps for eksterne bedrifts-e-postbrukere, " sa han. "Denne siste hendelsen på baksiden av strømbruddet i det sørlige USA i desember 2009 bringer spørsmålstegn ved balansen mellom fordeler og ulemper ved RIM-arkitektur, i en global bedriftsverden som krever 100 prosent oppetid."

Morgan Hunts Megnauth la til: "Å antyde at strømbruddet var forårsaket av en nettverksbryter som var et eneste feil punkt, ikke inspirerer tilliten til infrastrukturutformingen deres!"

© Copyright 2020 | mobilegn.com