Den innebygde Android Task Manager trumfer tredjepartsverktøy

Med de nyere oppdateringene av tablettsmaken til Android, er det en enormt forbedret oppgavebehandler som bare venter på at du skal takle oppgaven med å administrere applikasjonene som er installert på enheten din. Når vi sier "oppgavebehandler", er det vi mest opptatt av å stoppe feilaktige eller unødvendige applikasjoner - Windows OS har lært oss den leksjonen godt.

De siste iterasjonene av Android klarer mye mer enn bare å drepe oppgaver, men står det innebygde verktøyet opp til de mange tredjeparts oppgaveledere som er tilgjengelige på Android Market? Dette er spørsmålet jeg vil prøve å svare for deg. Det er en utfordring, men jeg tror til slutt vil vi kunne trekke en solid konklusjon.

Med den innebygde oppgavelederen har du verktøyene til å håndtere følgende oppgaver:

 • Løpetjenester: Vis og kontroller løpende tjenester
 • Minnebruk: Vis programmer som bruker minne
 • Batteribruk: Se hvilke applikasjoner som bruker mest minne (spesifikt for bruken din)
 • Ukjente kilder: Tillat installasjon av applikasjoner fra andre kilder enn Android Market
 • Utvikling: Angi alternativer for apputvikling

Hva den innebygde oppgavebehandleren ikke kan gjøre (det andre tredjepartsverktøy kan):

 • Autokill-applikasjoner
 • Legg til en widget på skjermen
 • Avinstallering av masse
 • Søknader om svarteliste / hviteliste
 • Ignorer apper

Her er tredjeparts oppgaveledere som jeg har testet og funnet å være eksternt verdt å bruke (mer om dette på et øyeblikk):

Advanced Task Killer: Dette var sannsynligvis den første av oppgavemorderne jeg prøvde. Jeg brukte dette en god stund og fant moderat suksess med verktøyet. ATK inkluderer: Ignorer liste, widget med ett trykk og autodrap. Denne manageren er ganske enkel å bruke - bare velg oppgavene du vil drepe (se figur A ), og trykk deretter på "DREP valgte apper." Figur A

Fra ATK-innstillingsmenyen kan du også konfigurere varslingsinnstillinger, ignorere liste, standard klikkhandling og mye mer.
Super Task Killer: Dette verktøyet er litt mer forenklet enn ATK, men det tilbyr et renere grensesnitt (se figur B ). STK håndterer følgende oppgaver ganske bra: Drepe løpende oppgaver og apper, planlegger dreping av oppgaver, ett-klikks oppgavedrap-widget og angir forskjellige sikkerhetsnivåer for apper eller demoner. Figur B

Trykk på oppdaterings-knappen (øverst til venstre) etter å ha drept apper for å se om de dukker opp igjen.

STK vil huske apper du dreper, og når de dukker opp igjen på listen, blir de automatisk sjekket. Du kan da bare klikke på "Drep utvalgte apper" igjen for å drepe dem. Dessverre var ikke STK dyktige til å drepe applikasjoner og holde dem utenfor bildet.

Gratis Advanced Task Manager: Denne perlen tilbyr mye mer informasjon enn den vanlige oppgavelederen. Den gir CPU%, brukt minne og applikasjonsstørrelse, i tillegg til batteristatus, systemminne og SD-kortinformasjon (se figur C ). Figur C

Som standard er FATM satt til å automatisk oppdatere dashbordet, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å oppdatere.

Det er to måter FATM dreper oppgaver på:

 • Kill bakgrunnsprosess (automatisert og raskere)
 • Drepe via appdetaljer (mer pålitelige og tregere)

Du setter opp denne metoden når du kjører applikasjonen første gang, men du kan endre metoden i Innstillinger-vinduet.

De samme applikasjonene som STK ikke kunne holde stengt, FATM hadde ingen problemer med - men det er fremdeles problemer på hånden. For eksempel tar FATM seg opp hvor som helst mellom 4-7% CPU, omtrent 37k minne, og er 1, 59 MB stort. Dette er et vanlig tema blant alle tredjeparts oppgaveledere.

Hva med det innebygde verktøyet? Hvordan stabler det seg? Sammenlignet med tredjepartsapplikasjonene som er oppført ovenfor, fungerer den innebygde Android Task Manager som en mester. Det lukker ikke bare mer rent (og effektivt) kjørende applikasjoner og tjenester, det tilbyr en brukervennlig pop-up-app som kan åpnes fra popup-panelet (se figur D ). Figur D

Trykk på pil opp på panelet for å avsløre oppgavebehandler-ikonet. Trykk deretter på ikonet for å åpne verktøyet.

For å drepe et program fra popup-vinduet, bare trykk på X-en som er tilknyttet det kjørende programmet. Hvis det er flere apper som kjører, trykker du på "Avslutt alle" -knappen.

For å få mer ut av oppgavebehandleren din, gå til Innstillingsvinduet (åpne Apps-skuffen, og trykk deretter på Innstillinger). Gå til Innstillinger fra Innstillinger. Her kan du trykke på Administrer applikasjoner for å arbeide med nedlastede, alle og kjørende applikasjoner. Hvis du vil lukke et program fra dette vinduet (se figur E ), blar du gjennom for å finne den aktuelle applikasjonen, trykker på applikasjonslisten og klikker på "Force Stop" -knappen. Søknaden avsluttes. Figur E

Bla deg helt ned til bunnen av applisten for å se alle tillatelsene applikasjonen krever - en fin touch.

Du vil også merke et par andre brukbare knapper:

 • Avinstaller: Fjern applikasjonen fra enheten
 • Fjern data: Fjern alle konfigurasjoner for applikasjonen
 • Tøm hurtigbuffer: Hvis appen bruker en hurtigbuffer (som en nettleser), kan du tømme den herfra
 • Tøm standardverdier: Hvis denne appen er satt som standardappen for en bestemt handling, vil dette fjerne standardinnstillingen

Den storslåtte konklusjonen

I løpet av de siste årene med bruk av Android-plattformen, har jeg vært nødt til å stole på en oppgavebehandler eller to for å holde plattformen i gang med en hvilken som helst utseende på batterilevetid eller respons. Ting har tydeligvis endret seg ganske mye det siste året. De siste utgivelsene av plattformen har kommet langt og er ikke avhengig av disse verktøyene. Faktisk har Android endelig nådd det punktet der den innebygde oppgavebehandleren fungerer langt bedre enn noen av tredjepartsverktøyene.

Så hvis du spør meg om du skal prøve en tredjeparts oppgavebehandling eller ikke, vil jeg si "Nei, bruk det innebygde verktøyet først." Selvfølgelig kan du vurdere å bruke et tredjepartsverktøy hvis du trenger muligheten til å planlegge avliving av oppgaver eller utføre svarteliste / hviteliste, men selv de har begrenset nytteverdi. Helt ærlig, hvis du har et program du trenger for å svarteliste, bør du sannsynligvis bare avinstallere den applikasjonen enheten.

© Copyright 2020 | mobilegn.com