Caliber: En gratis, åpen kildekode-ledelsesløsning som virkelig leverer

Et av problemene leserne av digitalt innhold står overfor har vært mangel på overbevisende modeller for levering av digitale magasiner, aviser og andre medier - samt en ujevn plattformdistribusjon av titlene som med suksess har gjort overgangen til digitale formater. Wired var et av de første store teknologimagasinene som omfavnet distribusjon på Apple, og de var også en pioner i å gjøre det digitale abonnementet gratis for alle trykte abonnenter. Dessverre oppnådde de denne milepælen etter at jeg allerede hadde dumpet iPad for en Android-plattform ASUS Transformer.

Med utgivelsen av Kindle Fire ankom Wired endelig for Android - slags. Det er mer passende å si at Wired har ankommet Kindle Fire. En lenge lovet Android-utgave er fremdeles forestående og påfallende fraværende. Drevet av denne pågående skuffelsen søkte jeg etter og fant et ganske anstendig alternativ. Som en bonus leverer den innhold fra favorittnettstedene mine i et magasinetypeformat gratis. Hvis du ikke har hørt om Caliber, kan du lese videre og finne ut om denne løsningen også kan fungere for deg.

Caliber er en gratis, åpen kildekode-ledelsesløsning for Mac, Windows og Linux. Som e-leser er det ikke mye å skrive hjem om, mest fordi stasjonære OS-plattformer ikke egner seg godt til e-lesing. Men Caliber har et triks opp ermet. Det er en overraskende godt bevart hemmelighet at Caliber kan skure nettsteder og sammenstille versjoner som konkurrerer med de digitale betal-per-view-distribusjonene av utskriftsbladene publisert av disse nettstedene. I tillegg kan Caliber brukes til å konvertere dokumenter fra og til forskjellige formater, slik at du for eksempel kan gjøre PUB-dokumenter om til Kindle .mobi-format. Disse funksjonene fungerer for en rekke enheter, inkludert e-blekklesere, nettbrett, smarttelefoner og andre bærbare digitale enheter du kanskje vil lese edokumenter på.

Nå, dette er ikke perfekt. Jeg har lagt merke til at når jeg trekker ned USA Today med denne metoden, vil jeg ha historier i innholdsfortegnelsen som faktisk ikke vises i min digitale kopi av avisen. Wired ser ikke ut til å oppdatere nettstedet deres i direkte sammenheng med deres trykte magasin, så jeg finner noen ganger uaktuelle og utdaterte artikler. Prisen er imidlertid riktig, og i eksempelet med kablet er Caliber egentlig det eneste alternativet som de fleste Android-brukere for tiden har tilgjengelig.

Jeg kaliber på en "server" som kjører Ubuntu 10 desktop som alltid er på. Jeg har også testet den på Windows og Mac-maskiner, og den kjører tilnærmet den samme, uavhengig av OS-plattformen. Når du kjører Caliber første gang, vises en velkomstveiviser (du kan kjøre denne veiviseren igjen senere fra Innstillinger-knappen på hovedmenylinjen i applikasjonen). Her legger du inn språket ditt, plasseringen til biblioteket ditt, den mobile enheten for standardleserplattformen, e-postadresser for levering av dokumenter og kontoinformasjon for SMTP-serveren din.

Hvis du vil gjennomsøke nettsteder for å lage tidsskrifter, bruker du "Hent nyheter" -funksjonen langs topplinjen i Caliber (se figur 1 ). Figur 1

Ved å klikke på Hent nyheter-knappen vises en dialogboks som viser en liste over forhåndskonfigurerte "oppskrifter" som kobles til utvalgte nettsteder, sammen med innholdsfortegnelser som lenker til artikler fra disse nettstedene. Skriv inn navnet på et medieuttak i søkedialogen, klikk på "Gå" -knappen, og Caliber returnerer en liste over alle relevante oppskrifter sortert etter språk og utløp.

Figur 2

I figur 2 ovenfor søkte jeg etter "Time", og Caliber åpnet de 19 resultatene på engelsk for å vise alle oppskriftene som kommer ferdigbuntet til medieutstyr som samsvarer med forespørselens Time . På dette tidspunktet markerer du bare det tidsskriftet du vil lage, og det vises en fane som lar deg planlegge pollingdagene og -tider for det digitale magasinet eller papiret ditt. Du kan også klikke på "Last ned nå" -knappen for å hente dokumentet øyeblikkelig (se figur 3 ). Figur 3

Dokumentet som er opprettet er ofte veldig komplett og polert. Det vil vanligvis inneholde et omslag, hvis tilgjengelig, og en innholdsfortegnelse som lenker til enkeltartikler. Når det gjelder USA Today, lager den en hovedtabell over innhold samt individuell innholdsfortegnelse etter seksjon (Toppnyheter, teknologi, helse, sport, etc.).

Selvfølgelig kan du alltid velge å lese tidsskriftet ditt på Caliber på skrivebordet eller den bærbare PC-en (se figur 4 ), men den virkelige magien kommer i din evne til å overføre den til din mobile enhet for å lese offline senere på fritiden. Figur 4

Dokumentet kan automatisk sendes til destinasjonen du valgte under den første installasjonsveiviseren. Hvis du har en Kindle, vil dokumenter bli sendt til Kindle-kontoen din på Amazon. Det siste trinnet ditt er å gå til Amazon, logge inn på Kindle Management-siden din og sende det opplastede dokumentet fra Amazons servere til Kindle-enheten din.

Med Android sender du dokumentet til e-postkontoen din, åpner e-posten på Android-enheten din, lagrer vedlegget og kopierer det til Kindle-mappen din (forutsatt at dokumentet ble opprettet i .mobi-format og du vil bruke Kindle til å lese det, fordi du kan velge format og leser du foretrekker). Det er ikke en perfekt automatisert prosess, men når du først får tak i det, er det ganske enkelt å få dokumentet til enheten din.

Du kan også velge å koble Kindle eller annen enhet direkte til PC-en som kjører Caliber og overføre dokumentet via USB. For å få tilgang til leveringsinnstillinger, klikker du på Innstillinger-knappen i hovedmenylinjen (se figur 1 ). Dette vil få frem et skjermbilde for preferanser (se figur 5 ). Figur 5

I skjermbildet Innstillinger klikker du på "Deling av bøker per e-post" i delen "Deling". Et annet vindu åpnes der du kan velge eller fjerne markeringen av "automatisk sending, " legge til eller fjerne destinasjons-e-postadresse og redigere informasjonen om e-postkontoen din (se figur 6 ). Figur 6

Hvis favorittnyttstedet ditt ikke allerede er på listen over nyhetskilder, kan du til og med lage din egen oppskrift som vil gjennomsøke dette nettstedet og produsere et tilpasset e-dokument. Dette er egentlig bare toppen av isfjellet av Calibres evner. Et Google-søk etter "Caliber Kindle News" vil gi et vell av nettsteder som gir detaljerte råd og instruksjoner om hvordan de kan utnytte funksjonene jeg berører her fullt ut, og jeg oppfordrer leserne til å utforske disse ressursene fullt ut for å få mest mulig ut av denne applikasjonen.

Caliber er sannsynligvis det mest polerte, pålitelige og nyttige eksemplet på gratis og åpen kildekode-programvare jeg noen gang har møtt, og den leverer virkelig varene den lover. Kvaliteten og bekvemmeligheten til betalte abonnementstjenester overstiger generelt hva du vil oppleve å gjøre det "på billig" med Caliber (det vil ikke hjelpe deg å komme deg rundt lønnsveggene), men hvis du er villig til å stille opp med noen få Problemer og ekstra trinn, Caliber kan åpne enheten din for en helt ny verden av selvgenerert, tilpasset og veldig billig innhold.

Har du brukt Caliber eller andre blekkende alternativer? Del dine erfaringer, råd og spørsmål med oss ​​i forumene.

© Copyright 2020 | mobilegn.com