Colligo Engage utfordrer det mobile samarbeidsmarkedet

Mobilisering av Microsoft SharePoint og samarbeid har vært et fokus for meg siden jeg har skrevet for TechRepublic. Jeg hadde nylig en sjanse til å komme på nytt med Colligo, utviklere av Colligo Briefcase Pro, om deres nye Colligo Engage-plattform.

Målet med Colligo Engage er å forbedre arbeidernes produktivitet, forbedre samsvar og få bedre kontroll over hvor bedriftens informasjon går. For øyeblikket støtter plattformen iOS, OS X og Windows.

For øyeblikket er Colligo Engage kompatibel med følgende Microsoft-plattformer:

  • SharePoint (på stedet eller online)
  • Office 365
  • OneDrive for Business
  • Utveksling

Colligo satte meg opp med et prøvemiljø med Colligo Engage. Jeg bruker min egen Office 365-konto.

Colligo Engage-app

Colligo og jeg tilhører den samme leiren når det gjelder mobilapper som leverer en overlegen SharePoint-opplevelse for sluttbrukere. Jeg har rangert Colligo Briefcase Pro-appen deres høyt siden jeg først skrev om den for TechRepublic. Som en del av Colligo Engage-utgivelsen, er det en gratis Colligo Engage for iPhone og iPad-app. Appen integreres direkte med Colligo Engage Console for sentralisert styring og rapportering og selektiv trimming av funksjoner

Først installerte jeg den på min iPad Air med iOS 8.1. Trevor Dyck, direktør for produktstyring for Colligo, ga meg beskjed om at en Android-versjon er under utvikling. En del av oppsettet er å spesifisere synkronisering av bestemte SharePoint-biblioteker, lister og til og med visninger. Du kan kontrollere innholdet cachen din reduserer kravene til lagring av enheter. Dette viser hovedskjermen til Colligo Engage-appen:

Colligo Engage-app på en iPhone 6 Bilde: Will Kelly

Appen låner mye fra Colligo Briefcase-appen, men inneholder noen nye innstillinger:

Colligo Engage-innstillinger Bilde: Will Kelly

Colligo gir noen tunge løfter rundt datasynkronisering. Etter gjentatte forsøk kunne jeg imidlertid ikke få Office 365-testnettstedet til å synkronisere med Colligo Engage ved å bruke Colligo Engage iOS-appen på iPad Air. IPad ble oppgradert til iOS 8, og nylig til iOS 8.1. Da jeg byttet testing til min nye iPhone 6, fungerte appen imidlertid perfekt. Hvis dette problemet kan oppstå på tvers av en mobil arbeidsstokk med flere generasjons iOS-enheter Colligo Engage, kan det bety et svart øye for en Colligo Engage-distribusjon.

Du kan se SharePoint-filer, inkludert originale Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint) -dokumenter, bærbare dokumentfiler (PDF-er), bilder, e-postmeldinger og andre filtyper direkte på iPad og iPhone. Dette viser et Word-testdokument jeg åpnet direkte i Colligo Engage:

Word-dokument i Colligo Engage Image: Will Kelly

Du kan åpne Microsoft Office-dokumenter direkte i Microsoft Office for iOS ved å bruke Open With-funksjonen. Det er også muligheten til å vise dokumentegenskaper. Eventuelt kan du dele filer via e-post eller lenker. Ved å stille inn varsler på dokumenter kan du overvåke endringer, en funksjon jeg liker for geografisk spredte team med store dokumentbiblioteker. Dette viser et eksempel på dokumentegenskaper:

Dokumentegenskaper Bilde: Will Kelly

Du kan kommentere PDF-filer direkte i Colligo Engage med høydepunkter, notater, gjennomgående, legge til tekst og frihåndstegning. Du trenger ikke en tredjeparts Adobe PDF-app. Selv om det er noen dyktige iOS-apper for PDF-merknad på iOS, kan du få bedre sikkerhet ved ikke å bytte til en tredjeparts PDF-app. Dette viser en PDF som er åpen i Colligo Engage:

PDF åpen i Colligo Engage Image: Will Kelly

Colligo Engage sparker den gamle skolen med InfoPath-skjemaer støtte inkludert signaturer. Selv om InfoPath fremdeles driver noen arbeidsflyter på nettet, føles dette for mye som et obligatorisk "hat tip" til Microsoft (eller en tjeneste for noen). Personlig ville jeg heller sett dem investere utviklingstiden i å integrere en tredjeparts eSignature-løsning eller en eller annen form for forbedret SharePoint-skjema-støtte i plattformen deres, ikke en synkende eForms-løsning.

Colligo Engage-konsoll

Colligo Engage-konsollen tar en minimalistisk tilnærming og utfører godt med å gi administratorer mulighet til å konfigurere og skyve SharePoint-nettsteder til brukere. Under demonstrasjonen fra Colligo kunne jeg se admin-dashbordet med litt rom for å vokse. Dashbordet var ikke dårlig på noen måte, bare første generasjon. Du har muligheten til å gi SharePoint-nettadresser til Colligo Engage-brukere. Jeg skulle gjerne sett admin-dashbordet på nært hold, men jeg regner med at det skal vokse og modnes fint sammen med resten av Colligo Engage.

Priser

Colligo Engage er tilgjengelig til varierende priser. Jeg liker det faktum at Colligo stave ut distribusjonsassistanse, telefon / e-poststøtte og oppgraderinger sammen med deres priser.

Endelige anbefalinger

Forskjellen i mine synkroniseringsopplevelser mellom min ikke en gang gamle iPad Air og den splitter nye iPhone 6 gir min anmeldelse ned noen hakk. Synkroniseringsproblemer kan forbanne et apps rykte lenge etter at problemene oppstår. På den positive siden er Colligo på noe med Colligo Engage. Når appen fungerte på iPhone 6 min, var ytelsen robust over både Wi-Fi og mobilnett. Hvis Colligo kan levere på et produktkartplan og holde seg foran kundespørsmål spesielt med datasynkronisering, kan Colligo Engage ha et knallbra 2015.

© Copyright 2020 | mobilegn.com