Lag grafer og komplekse matematikklikninger direkte fra Google Docs-sidefeltet med g (Math)

Det er tider når du bare trenger å legge til litt matematikk i et dokument eller tegne en bit data. Som standard tilbyr Google Drive ingen av funksjonalitetene. Det krever imidlertid bare litt å pirke rundt de offisielle tilleggene for å finne et verktøy som er klart til å ta på seg oppgaven.

Det aktuelle verktøyet er g (Math). Nå før du dykker inn i dette, forutsatt at det vil lage enkle diagrammer fra regnearkdataene dine, er denne spesielle utvidelsen matematisk drevet og brukes bare for Google Dokumenter. Med den kan du:

 • Lag grafer og kompleks matematikk direkte fra sidefeltet
 • Bruk tale til matematikk i Chrome
 • Bruk håndskriftgjenkjenning for uttrykk entryGen bruker LaTex kommandoer eller forhåndsbygde koder for å lage matematikk utover den innebygde Equation Editor
 • | Plott poeng

Når du oppretter med g (Math) og setter inn ligningen eller grafen i Doc, legger du til et bilde. Dette bildet (.png-fil) vil inneholde en tilknyttet lenke som du kan åpne direkte i nettleseren.

Å bruke g (matematikk) krever en forståelse av matematikk. Men alle som trenger et slikt verktøy bør ha den forutsetningen oppfylt.

Installere g (Math)

Som du kanskje forventer, siden dette er et Google Docs-tillegg, er installasjonen ganske enkel. Her er trinnene:

 1. Åpne Google Drive
 2. Åpne et nytt Google Docs-dokument
 3. Klikk på Tillegg | Få tillegg
 4. Finn g (matematikk)
 5. Hold markøren over oppføringen til + GRATIS-knappen vises
 6. Klikk + GRATIS
 7. Når du blir bedt om det, klikker du på Godta

Du er nå klar til å bruke g (Math).

bruk

Hvis du klikker på Tillegg | g (Matematikk) vil du se en undermeny som lar deg velge mellom de forskjellige tilgjengelige alternativene (figur A).

Figur A

Menyen g (matematikk) i aksjon. Bilde: Jack Wallen

La oss legge til et matematiske uttrykk til dokumentet vårt. Dette er hvordan:

 1. Klikk på Tillegg | g (Matematikk) | Lag matematiske uttrykk
 2. Når sidefeltet g (Math) åpnes (figur B), bla ned til forhåndsbygget formatering og uttrykk
 3. Klikk på elementene som trengs for å lage din formel
 4. Bla opp til LaTex-vinduet og rediger formelen etter behov
 5. Når formelen tilfredsstiller dine behov, plasserer du markøren i dokumentet (der du vil ha formelen) og klikker på Sett inn-knappen

Figur B

Sidefeltet g (Math). Bilde: Jack Wallen

Formelen vises i dokumentet (figur C).

Figur C

Formel lagt fra g (Math). Bilde: Jack Wallen

Hvis størrelsen er feil, kan du klikke på bildet og ved å bruke drahåndtakene, endre størrelsen etter behov. Det eneste forbeholdet om å endre størrelse er at bildet mest sannsynlig vil pixelere. Hvis du synes bildet er for lite, sletter du bildet (velg det og klikker på Slett på tastaturet), går tilbake til sidefeltet og øker størrelsen ved å angi bredden i piksler. Ved å bruke denne metoden vil du øke størrelsen, men forstå at hvis du blir for stor, vil bildet fremdeles pixelere litt.

Du kan også bruke funksjonen "Tale til matematikk". Dette vil oversette (og ganske godt jeg kanskje legge til) det du snakker til matematisk likning. For å bruke dette trenger du en mikrofon (selvfølgelig) som fungerer med Google Nå i nettleseren din. Når dette kravet er oppfylt, er alt du trenger å gjøre å klikke på mikrofonknappen i delen Tal til matematikk og deretter snakke nødvendig matematikk. Når du er ferdig, klikker du på mikrofonknappen igjen for å stoppe Speech to Match-motoren.

Jeg har funnet Speech to Math-funksjonen, og det er nødvendig å legge til tilpassede erstatninger. For eksempel, når du prøver å legge til divisjon, kommer ordet "delt" alltid opp som engelsk tekst. 12 delt på 2 hjelper lite for en formel. For å komme deg rundt dette, bla ned til delen Egendefinerte utskiftninger og skriv inn delt i det talte tekstområdet og / som erstatning. Når du har gjort det, vil funksjonen Tal til matematikk oversette ordet delt inn i "/" -operativet.

Hvis du leter etter de enkleste måtene å sette inn matematikk og grafer i Google Docs, må du ikke se lenger enn g (Math).

Har du funnet at Google Dokumenter mangler funksjoner? I så fall, hvilken funksjon (eller tillegg) vil du se at Google får liv i livet?

Se også:

 • Lag ditt eget bilde: Google Foto og bedriften
 • Hvorfor nye funksjoner gjør Google til kongen av mobilitet, og hva den skal legge til videre
 • Endre synkroniseringsalternativer for Chromebook for en bedre opplevelse på tvers av enheter
 • Ta deg tid til å gå gjennom den nye Google Privacy Checkup

© Copyright 2020 | mobilegn.com