Døden på styreputen: Hva den avslører om fremtiden til nettbrett og mobiler

Nok en dag, nok en stor omveltning på det mobile dataplasset: denne gangen er det HP som trekker ut nettbrett og mobiler. Å selge mobile enheter pleide å være virksomheten til Palm, som HP kjøpte for 1, 2 milliarder dollar for et drøyt år siden.

Inntil nylig hadde HP banket på Palms webOS-operativsystem for å vinne det som en stor skive av nettbrett- og smarttelefonmarkedene: I februar i år, på det årlige messeutvalget for Mobile World Congress (MWC), så jeg HP demonstrere det første webOS-nettbrettet sammen med to webOS-smarttelefoner, Veer og Pre3.

WebOS var glatt og intuitivt, med multitasking og varsler innebygd fra get-go. UI-en var nyskapende og intuitiv, WebKit-nettleseren støttet multitouchbevegelser, Flash og HTML5. På maskinvarefronten så smarttelefoner skinnende berøringsskjermer kombinert med skyvbare hele Qwerty-tastaturer - og tilbyr det beste fra begge inngangsverdenene.

HP TouchPad: En av de korteste levende mobile dingsene i det siste minnet. Foto: Steve Ranger / silicon.com

Estetikkmessig var kantene avrundet og telefoner satt tett i håndflaten - glatt som småstein. Den lille Veer var faktisk liten nok til å være en rullestein, mens styreputen lignet en kjekk, men tøffere iPad.

Med maskinvare og programvare var dette attraktive, sammenligning med Apples varer uunngåelig, og bransjevåkere lurte på om TouchPad kunne være en alvorlig rival for iPad.

Svaret, lærer vi nå, er nei: TouchPad var ingen iPad-morder. HP har lukket webOS-enhetens virksomhet - og med mindre den bestemmer seg for å lisensiere eller selge programvaren (HTC kan være en god frier - det er bare synd at det er for sent for Nokia), står webOS overfor et mindre enn verdig nedrykk for å drive skrivervare.

TouchPadens død forteller oss flere ting:

1. Maskinvare og programvare er ikke nok. For det første viser det at god programvare og anstendig maskinvare ikke i seg selv er nok til å konkurrere i det voldsomt konkurransedyktige mobilmarkedet - ikke nå har Apple etablert at det eier premium-enden av markedet. Det viser også at vertikal integrasjon - en spesielt trendy forestilling for tiden - ikke er noen magisk kule i mobilen. På samme måte har det å eie både programvare og maskinvare ikke hjulpet RIM å transformere sin aldrende mobilvirksomhet til å konkurrere med Apple og Android. BlackBerry-produsenten har faktisk måttet ...

© Copyright 2021 | mobilegn.com