Docking-smarttelefoner vil være en sentral del av fremtiden, sier IT-proffer

Jeg har skrevet mye om den potensielle konvergensen av smarttelefoner og pc-er - inkludert nyere brikker på Motorola Webtop og Ubuntu for Android - men jeg har nylig spurt TechRepublics publikum av IT-fagpersoner for å få tak i om de ser på disse dokking-smarttelefonene som legitime PC-erstatninger. Dette publikum er notorisk ambivalente når det gjelder nettbrett, men de viste seg å være overraskende optimistiske når det gjelder konvergens mellom smarttelefoner / PC-er som spiller en nøkkelrolle i fremtidens bedrift.

Som du ser i diagrammet nedenfor, tror 82% av publikum at dokking av smarttelefoner vil bli en viktig del av forretningsberegningen.

Et TechRepublic-medlem oppsummerte argumentet for hvorfor dette kan være fornuftig:

"Mange forretnings- og personlige brukere kan finne en liten databehandlingsenhet som en smarttelefon som kan formes inn på skrivebord, bærbar PC eller nettbrett som et veldig attraktivt alternativ ... Kostnader er også en faktor å vurdere. Mange bedrifter tilbyr allerede en smarttelefon og en stasjonær eller bærbar datamaskin til sine arbeidere. Det er et åpenbart kostnadsbesparingspotensial her. For forbrukere er kostnader en enda mer relevant faktor og kan føre til mange til disse konvergerte enhetene. Fra et personlig perspektiv trenger jeg en kraftig arbeidsstasjon for arbeid og for nå smarttelefoner ikke kutt det, men for resten av datamaskinbehovet mitt kan jeg se enheter som disse i fremtiden. "

Medlem buck_lane lagt til:

"Jeg elsker ideen om å kunne peke på en enhet og si 'det har alle ting!' Jeg har en linux-stasjonær og en Android-smarttelefon uansett, hvorfor ikke slå dem sammen? Jeg vet at dette ikke vil være en fullstendig erstatning for stasjonære datamaskiner, ettersom folk fremdeles koser seg med høydrevne stasjonære PC-er for spill, grafikk og lignende. Den største funksjonen er å kunne ta med meg det sikre, tilkoblede arbeidsbordet hvor jeg enn går, mindre ting å ta sikkerhetskopi og mindre miljøer å endre og konfigurere. Kast i en laserprojektor og tastatur, og jeg er god å gå. "

Imidlertid har konseptet absolutt detractors også. TechRepublic-medlem vulpine skrev, "Jeg tror du vil finne dem en kjepphest som flyr i omtrent et år eller to og blekner bort igjen som netbooken i midten av 00-årene. Hvorfor? Fordi med unntak av sjeldne få telefoner, for få har en standardisert tilkobling på et standardisert sted som vil gjøre et slikt dokkingssystem mer gunstig og veldig få mennesker vil ønske å kjøpe en ny dokkingsdisplay hver gang de kjøper en ny telefon. "

Selv om vulpine har rett i at det vil være nødvendig med en universell dokkingsmekanisme, tror jeg det vil dukke opp i årene fremover. Jeg regner med at det vil være en kombinasjon av trådløs lading (som vi så banebrytende av Palm touchstone - se bilde til høyre) og trådløs tilkobling som vi kommer til å få i trådløs USB. Noen vil hevde at trådløs USB ikke har nok båndbredde til å drive skjermer. Det er et rettferdig argument, men begrensningen vil til slutt overvinnes.

En annen bruker, Bob_or_Fred, oppsummerte en annen av de store bekymringene:

"Med hvor ofte folk knekker eller mister telefonene sine, vil det være noen store tanker om hvorfor du gir noen som bare jobber på et skrivebord en smarttelefon for en datamaskin. Ja, folk som er mer mobile vil få fordeler av det, men ikke alle er så mobile. I tillegg er kostnadene uten kontrakt for smarte telefoner ganske høye, lett sammenlignbare eller høyere enn et skrivebord. I tillegg er det levetid. Vi har flere stasjonære maskiner som har vart i 4 eller 5 år, og vi har fortsatt bruk dem (mens de riktignok er ganske trege) fordi de fremdeles gjør det som trengs. Å og til slutt, når de tenker på å flytte til en smarttelefon for en PC ... Tyveri av ansatte? Alt de trenger å gjøre er å tørke ut minnet og de har en svart markedsklar telefon, bare bytt ut SIM-kortet og du er god til å gå. (Det ikke-flyttbare SIM-kortet på iPhone kan endelig annonseres som en funksjon!) De er i det minste lettere å støtte. ? Tørk og nytt bilde. Maskinvareproblemer? Erstatt. "

Alt i alt kommer PC / smarttelefonkonvergens til å være et av de viktigste problemene å holde øye med i løpet av de neste flere utviklingssykluser innen enterprise technology. BYOD, desktop virtualisering og cloud computing vil åpenbart spille sentrale roller i dette også.

© Copyright 2020 | mobilegn.com