Ikke la Big Brother avspore nettbrettdistribusjonen

Det er en økende følelse av at nettbrett bak de fargerike ikonene og underholdende spillene har en mer uærlig side. iOS-enheter har lenge blitt sitert for å ha en inngjerdet hage, der du bare kan bruke applikasjonene og tilbehøret som passerer Apples godkjenningsprosess. Tilsvarende eliminerer Amazons nye Fire-nettbrett mest omtale av den underliggende maskinvaren og programvaren, og fokuserer utelukkende på innholdet som er tilgjengelig på enheten - alt dette levert av Amazon, selvfølgelig. Når du legger til hendelser som omhandler Apples lokasjonssporing av iPhone, det forverrer bare denne følelsen av at mobile enheter "spionerer" på brukerne. Er dette en rettferdig vurdering, og bør virksomheter som vurderer en nettbrettdistribusjon være bekymret?

Motivasjonen for mye av denne datainnsamlingen er selvfølgelig kommersiell snarere enn unødvendig, men det gjør det ikke mindre uhyggelig. I en tidsalder hvor massemarkedsføring stort sett er blitt ineffektiv og personlig markedsføring er all sinne, presenterer mobile enheter en gullgruve med data om forbrukere. Den mobile enheten vår kunne bokstavelig talt fortelle et selskap vi snakker med, hvor vi går, hva vi leser og hvilket innhold som interesserer oss - data som er verdt millioner.

I bedriftsområdet må selskaper plutselig vurdere hvilket ansvar de har hvis enheter som er utstedt av arbeidsgivere, faktisk spionerer etter et programvareselskap utenfor arbeidstiden og eller om denne sporing gir fysiske problemer og datasikkerhetsproblemer. Man kan til og med forestille seg alle slags interessante scenarier. For eksempel kan et selskap prøve å selge disse dataene til et markedsføringsfirma for å subsidiere en nettbrettdistribusjon.

En avtale med djevelen?

Hver gang forslag om at nettbrettleverandører ikke har noen god overflate, påpeker de fleste produsenter rolig at kundene gikk med på alle slags påtrengende fremgangsmåter i "vilkårene" som jevnlig dukker opp på disse enhetene. Vanligvis er disse vilkårene dusinvis av sider, og de vises når du først bruker en skinnende ny enhet eller prøver å installere en overveldende programvare. Jeg har ennå ikke møtt et normalt menneske som flittig leser det med liten skrift, spesielt når du trykker på "Jeg er ikke enig" -knappen, gjør en enhet ubrukelig.

Foreløpig ser det rustne gamle våpenet fra forbrukertrykk ut til å være det beste forsvaret mot "kjøkkenvasken" vilkår og betingelser. Når et selskap går over linjen på datainnsamling, kjøres det ofte gjennom ringetonen i pressen, og de går nesten universelt ned og endrer retningslinjene. Tekniske advokatgrupper er mer oppmerksom på hva dataenheter sender og hva som blir utvekslet når disse enhetene ringer hjem.

Hva er en CIO å gjøre?

Som en CIO er mange av disse spørsmålene sannsynligvis lave på listen over spørsmål om nettbrettdistribusjon. Lik eller ikke, men du vil bli kastet inn i en debatt som involverer det svært tornete spørsmålet om individuelt privatliv. Få i det minste noen i teamet ditt til å følge nettbrettrelaterte personvernnyheter, og få råd fra bedriftsrådgiveren din (sannsynligvis den eneste personen som faktisk kan lese disse vilkårene og betingelsene).

Selv om jeg ikke vil avbryte en utplassering eller teste av nettbrettet på grunn av disse bekymringene, er det absolutt heller ikke noe passende svar å ignorere dem. Akkurat som nettbretteteknologi modnes, utvikles personlige og juridiske forventninger til personvern rundt disse enhetene. Det er for ekstremt å donere en fliserhatt og unngå nye teknologier, men det er å ignorere potensielle ansattes bekymringer og unnlate å formulere en svar- og handlingsplan på forhånd.

© Copyright 2021 | mobilegn.com