Eeebuntu: Det perfekte netbook-operativsystemet

Nylig kjøpte jeg en Linux-basert EeePC. Jeg kjøpte den for enkel "pakking", slik at jeg kunne ha midler til å skrive i alvorlig "gå-modus." Det fungerte bra, men det var noe som plaget meg litt - det forhåndsinstallerte operativsystemet. Nå, ikke misforstå, jeg tror smaken av Linux satt på netbooks er brukbar ... i beste fall. Men for å være ærlig, er jeg overrasket over valget Asus tok ved bruk av Xandros. Hvorfor? Vel, det er noe begrensende og har ved siden av null på "morsom faktor."

Jeg er klar over at "begrensning" var et spørsmål Asus tok på alvor. De ville ikke at full kraft av Linux skulle invadere sine nye og brukervennlige netbooks. Men det burde ikke ha betydd at Linux-distribusjonsbehovet lider for det. Men det gjorde det. Og dette er min oppfordring til Asus om å undersøke versjonen av Linux de har valgt for sine netbooks på nytt før alle disse påstandene fra Microsoft-finansierte studier går i oppfyllelse.

Jeg vil si, til forsvar for Asus 'valg, ville jeg sannsynligvis ikke ha innsett at det var langt bedre alternativer tilgjengelig for Eee PC. Det er det. Og en av dem er basert på Ubuntu, så fra første stund vet du at det kommer til å være et solid valg for nye brukere. Denne netbook-reduksen kalles passende nok Eeebuntu, og den tilbyr det beste av alle mulige verdener.

Først og fremst var installasjonen av Eeebuntu utrolig enkel.

  1. Last ned et bilde for Eeebuntu. Du kan laste ned et standard skrivebord eller remix fra netbook.
  2. Last ned Unetbootin og bruk den til å installere Eeebuntu på en flash-enhet.
  3. Sett flash-stasjonen inn i netbook usb-porten.
  4. Start netbook på nytt.
  5. Klikk Esc-tasten under Bios-innlegget for å komme til skjermbildet for valg av oppstart.
  6. Start opp fra USB-stasjonen.
  7. La Eeebuntu starte opp (det vil være akkurat som om du kjører en live-CD).
  8. Klikk på installasjonsknappen når skrivebordet er i gang.
  9. Start maskinen på nytt når du er ferdig.

Det er virkelig så enkelt.

Når din nye Eeebuntu netbook starter opp, vil du ha en langt overlegen brukeropplevelse enn du gjorde med Xandros. Ikke bare kan du konfigurere netbook, du kan også installere og fjerne applikasjoner. Og hvis du installerer standardversjonen, har plutselig netbook blitt et standard skrivebord. Ikke mer "netbook-grensesnitt" med ingenting annet enn faner og ikoner i størrelse. Jeg tilfeldigvis lastet ned og installerte Netbook Remix fordi jeg ønsket å se hva den hadde å tilby. Jeg var så imponert over utformingen og enkelheten at jeg la den ligge på maskinen.

Den siste tiden har jeg lest så mye drivkraft om hvordan Microsoft (hvis ikke allerede "har") overtok netbookmarkedet, fordi operativsystemet deres er kjent og så mye enklere å bruke. De menneskene som skriver disse ordene, har aldri virkelig sett hva "enkelt" er. Enkelt er nøyaktig hva Eeebuntu-opplevelsen er. Eeebuntu-utviklingsteamet har laget det jeg synes er det perfekte netbook-grensesnittet (som du kan se på bildet til venstre.) Eeebuntu Netbook Remix-grensesnittet er så enkelt at jeg vil utfordre alle til å installere dette operativsystemet på en netbook og bare prøve å finne noen som ikke umiddelbart kunne bruke den. Noen som vil si: "Hvor er Start-knappen?" eller "Men det er ikke noe panel!" Jeg lurer på om sunn fornuft definitivt hadde gitt dem opp ved fødselen.

Selvfølgelig må du tilfredsstille alle, ikke sant? For de som ikke kan leve uten et panel, kan du installere standardversjonen av Eeebuntu (se bildet til høyre).

Uansett har Eeebuntu det perfekte netbook-operativsystemet for enhver bruker. De er enkle å installere, enkle å bruke, tilbyr alt en bruker av en mobil datamaskin trenger (og deretter noen), og har alle fordelene med mobil Linux.

Jeg har blitt lei av å høre forståelsesmennene fortelle meg at Microsoft vil vinne enda en krig mot Linux. Nei, det vil de ikke. Etter hvert som prisene på netbooks fortsetter å falle, og Linux netbook-skrivebordet fortsetter å vokse seg overlegent, og Microsoft fortsetter å trykke på med nok en utgivelse av Windows, vil netbook-plassen sakte og sikkert vende tilbake til Linux. Men denne ebberingen vil trenge litt hjelp fra maskinvareprodusentene til å velge operativsystem deres med omhu.

Det er mange netbook-operativsystemer der ute. Linux har en rekke muligheter, mange av dem langt bedre enn de du ser kommer fra hyllene. Så for alle dere maskinførere som tar beslutninger om produktet ditt, lytt opp:

Eeebuntu er den klare frontløperen for et netbook OS. Så slutt å selge produktet ditt med mindre operativsystemer! Du trenger ikke å bekymre deg for å rulle i en trådløs stabel fordi den allerede er der. Du trenger ikke å bekymre deg for at grensesnittet ikke er brukervennlig fordi det er det. Du får bedre ytelse, et mer pålitelig skrivebord og mye lykkeligere brukere.

© Copyright 2021 | mobilegn.com