Ansattes sourcing nettbrettinnovasjon

Når det gjelder bedriftsledelse og teknologi, har jeg lenge vært en tro på at mange selskaper ignorerer en av de beste ressursene deres: deres ansatte. Spesielt i enterprise IT blir ansatte utenfor IT ofte sett på som inhabil "andre" som presenterer et problem for IT snarere enn en mulighet. Selv om dette pleide å resultere i lite mer enn dårlige forhold mellom IT og andre forretningsenheter, med den raske tilstrømningen av forbrukerteknologi på arbeidsplassen, blir det farlig. Arbeidstakere ignorerer IT-policy fra det de oppfatter som "avdelingen for" nei "og bringer nye enheter og teknologier inn på arbeidsplassen. I stedet for å behandle denne nye trenden som en forstyrrelse for å bli klemt, kan du kombinere den med konseptet med crowddsourcing for å gi konkrete fordeler.

Crowdsourcing er det relativt nylige konseptet med å sette ut en eller annen oppgave til publikum, slik at en stort sett anonym gruppe kan gjøre alt fra å fullføre markedsundersøkelser til å designe et helt nytt produkt for et selskap for lønn. Konseptet er enkelt ved at det antagelig tiltrekker seg en bred og mangfoldig mengde innholdskunnskap, smak og lidenskaper som kan brukes på et forretningsproblem. Mens ingeniøravdelingen din kan være i stand til å utøve 50 talentfulle sinn, kan "mengden" gi titusenvis, og også omfatte personer utenfor disipliner. Som de fleste forstyrrende innovasjoner, ble crowddsourcing tildelt som en løsning på alle problemer og har siden mistet noe av sin glans, men det grunnleggende konseptet om å søke innovasjon utenfor tradisjonelle interne siloer er gyldig.

Tippet på sverdet

I mange selskaper er ansatte spissen for nettbrettets sverd, og bringer inn personlige enheter og integrerer dem i arbeidsflyten uten bedriftssanksjon eller støtte. Jeg ser et økende antall nettbrett vises på møter på de forskjellige kundesidene jeg besøker, og det er alltid interessant å snakke med folk som bruker dem for å finne ut hvordan de har utnyttet enheten for å forbedre produktiviteten. I mange tilfeller gjør de det uten å kreve bred tilgang til interne ressurser. Mange av disse lederne ser på nettbrett som et moderne ekvivalent med den gamle dagsplanleggeren; en bærbar enhet som lar dem se uka på en stor skjerm og oppdatere den i sanntid er en gave. Andre mennesker har langt mer interessante bruksområder for disse enhetene, fra å samarbeide om dokumenter til å fange og raskt spre brainstorming på tavle. Noen teknisk avanserte mennesker jeg har møtt, har til og med kodede rudimentære applikasjoner som sender data til bedriftens regneark eller interne systemer.

Akkurat som mange bruksområder for crowddsourcing-senteret for å samle markedskunnskap, kan matrisen for nettbrettkyndige brukere i organisasjonen gi førstehåndsdetaljer om hvordan nettbrett kan brukes i ditt nåværende IT-miljø uten andre kostnader enn tiden det tar å finne og snakke med disse individene. Hvis du vil ta denne prosessen til neste nivå, kan du vurdere et "hackathon" -typekonsept, der en bestemt tidsperiode tildeles for alle i selskapet til å produsere en tjeneste eller et produkt som kan utnyttes av hele selskapet.

Tradisjonelt har hackathons blitt rettet direkte mot IT, spesielt utviklere, men det er ikke noe evangelium som sier at konseptet ikke kan utvides til prosess, arbeidsflyt og applikasjonsinnovasjon fremfor bare å skrive kode. Noen av de beste organisasjonene markedsfører denne type arrangementer i hele organisasjonen og har generert salgbare innovasjoner og til og med nye produkter, med mange av resultatene som kommer fra ansatte uten noe direkte IT-ansvar.

Det er også en sterk fordel av PR-typen ved å tappe på ansatte for tilbakemelding fra teknologien, da denne aktiviteten bryter ned stereotypien til den monolitiske, "avdelingen for 'ingen' - stil IT-organisasjonen, og den presenterer en enhet som er villig til å lytte til ansatte bekymringer og implementere verktøy for å gjøre folk mer produktive. Selv om det ikke er en veldig god ide å "ansatt kilde" din neste bedriftsprogramvare, er det å samle brukssaker, integrasjonsideer og produktivitetsverktøy en utmerket måte å utnytte en gratis ressurs på: ansatte bevæpnet med nettbrett og utvikle kreative måter å bruke dem på ditt selskap.

Gjør du dette allerede hos deg? Hvis ikke, hva holder deg tilbake? Del du opplever i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com