Viktige elementer å bruke fra Android Support Library

Det tar en stund før antall brukere på de eldste Android-versjonene blir ubetydelige. Selv om det kan være fristende å la de nye funksjonene være i fred til de fleste brukerne har tilgang til dem, kan dette gjøre at appene dine ser foreldede og foreldede ut for brukere med de nyeste enhetene. I tillegg kan man bruke bedre krefter på å dechifisere eldre (og noen ganger mindre utviklervennlige) API-er med å bringe inn den nyeste og beste teknologien.

Gå inn i Android Support Library, som gjør noen av de nylige tilleggene til Android tilgjengelige helt tilbake til Android 1.6. Det er en rekke klasser inkludert i dette biblioteket, men de viktigste er fragmenter og lastere. Når du har lagt Android Support Library til prosjektet ditt, vil du være i gang.

Fragmenter og støtteundervisning

Fragmenter, introdusert i Android API 11 (Android 3.0), er den gjeldende anbefalte fremgangsmåten for å lage gjenbrukbare komponenter. Disse komponentene tillater omorganisering av innhold for å utnytte tilgjengelig skjermplass best mulig. Ved bruk av fragmenter kan en app dynamisk organisere brukergrensesnittet basert på tilgjengelig skjermplass uten å duplisere kode eller oppsett.

Det vanligste eksemplet er å bygge en app som grasiøst støtter telefoner og nettbrett. I stedet for å strekke det eksisterende oppsettet for å ta opp hele nettbrettet, kan den ekstra plassen brukes til å vise detaljvinduer som tidligere måtte enten ta hele skjermen eller være skjult.

Dette kalles Master / Detail Flow-mønsteret ( figur A ), og støttes direkte i den nye prosjektveiviseren i Eclipse. Figur A

For å gjøre bruk av fragmenter i den gamle appen din (når biblioteket er lagt til i prosjektet ditt), må du bytte ut import for å bruke Support Library, for eksempel å erstatte android.app.Fragment med android.support.v4.app.Fragment .

Det er bare noen få andre endringer, som å utvide FragmentActivity i stedet for Activity, men generelt er bruken av støtteklassene nøyaktig den samme som for de opprinnelige fragmentrelaterte klassene. Minimum SDK i dette appets manifest kan nå endres til lavere enn 11, og den fragmentrelaterte funksjonaliteten vil fortsatt fungere.

Med kompatibilitetsbiblioteket kan fragmenter brukes i alle apper. Dette gjør det ikke bare mulig å dra nytte av teknologien i nåværende apper, den forbereder også appen din til etter hvert å målrette mot bare API 11+ og bruke de innebygde fragmentfunksjonene.

lastere

Lastere er en praktisk mekanisme for å asynkront laste data inn i et fragment eller aktivitet. Som med fragmenter, ble lastere introdusert i API 11 (Android 3.0).

Når du laster ned mindre datasett kanskje ikke bremser et program, kan det å laste et stort datasett på brukergrensesnitttråden føre til at en app oppfører seg sakte eller får den fryktede applikasjonen som ikke responderer (ANR). Ingen av disse er ønskelige for å gjøre et godt inntrykk på brukeren. Lastere forhindrer dette problemet ved ikke å laste inn dataene på brukergrensesnitttråden.

En annen fordel for lastere er at de lett kan koble seg på nytt med datakilden etter en konfigurasjonsendring (f.eks. Endre retning).

Med tanke på hvor mange apper som er datadrevet, er lastere en viktig ressurs.

Opprettholde kompatibilitet

Verken fragmentet eller lasterfunksjonene vil bytte til den opprinnelige implementeringen når du opererer på en enhet som kjører Android 3.0 eller nyere - de vil bruke koden i Support Library. Dette burde ikke være noe problem, fordi støttebiblioteket oppfører seg på samme måte som innfødt kode. Oppførselen vil være den samme for alle versjoner av Android appen støtter.

Hvis det på et tidspunkt ikke lenger er et ønske om å støtte eldre Android-versjoner, kan Android Support Library-samtaler byttes ut for innfødte samtaler, og alt vil fungere problemfritt. Dette sørger for minimale vedlikeholdskostnader og forbereder appen for fremtiden.

© Copyright 2021 | mobilegn.com