Utvid bedriftssamarbeid til nettbrett

Dagens modell for bedriftssamarbeid handler ikke bare om PCer og Mac-maskiner lenger. Samarbeidet må utvides til nettbrett, ikke bare på grunn av Bring Your Own Device (BYOD), men fordi nettbrett spiller en økende rolle i mange virksomheter. Du må implementere en strategi og passende teknologivalg for å hjelpe organisasjonen din å utvide virksomhetssamarbeidet til nettbrett - enten de er BYOD eller selskapseid - uten tap av kommunikasjon eller produktivitet.

Ta med nettbrettet til bedriften

For å gjøre bedriftens eller BYOD-nettbrettverdige samarbeid verdige, krever noen standarder, opplæring og potensielle justeringer av eksisterende prosesser. Her er noen handlinger du må ta i betraktning når du utvider bedriftssamarbeidet til nettbrettbrukere:

 • Gi samarbeidstrening og dokumentasjon for nettbrettbrukere. Siden bedriftssamarbeid trolig foregår før bruk av nettbrett i organisasjonen din, vil noe sluttbrukertrening om hvordan du bruker de nye appene være i orden, spesielt med dokumentsamarbeidsprogramvare. Denne opplæringen gjøres best før mobilbrukere treffer veien for første gang med sine nye nettbrett.
 • Kontoer for nettbrettbrukere i helpdeskprosesser og opptrappingsprosedyrer. Hvis nettbrett er nytt for bedriften, er det på tide å gi opplæring til helpdeskpersonalet slik at de kan betjene de nye nettbrettbrukerne, inkludert deres tilkoblings- og applikasjonsproblemer.
 • Bruk en standard Office-app på bedriftens nettbrett. Mens Microsoft Office for iPad fremdeles er på ryktetrinnet på dette tidspunktet, er det mange valg for Office-apper på nettbrettet, for eksempel iWork (bare iPad), CloudOn (Android-versjon i horisonten), Documents To Go ( iPad og Android), og Quickoffice Pro (iPad og Android). Hver av disse appene har sine styrker og ulemper, så sett forventningene dine deretter. Test dokumentene dine, som presentasjonsbilder, på nettbrett før du lar brukerne løsne i feltet, spesielt hvis kundene vil se dem.
 • Tilpass prosesser for nettbrettbrukere (om nødvendig): Kontroller de nåværende forretningsprosessene for å se om du trenger å justere dem for nettbrettbrukere, spesielt de som kan komme inn i bedriftsnettverket eksternt.

Ta bedriften til nettbrett

Bedrifter som IBM og en voksende liste over andre leverandører utvider allerede samarbeidsappene sine til nettbrett, men det er ofte mulig å utvide en eksisterende samarbeidsplattform. I tillegg til generell praksis på nettverkstilgang og nettbrettnivå, er det selve samarbeidsplattformen å bekymre deg for, inkludert innebygde sikkerhetskontroller og revisjoner.

Å utvide bedriftssamarbeid til nettbrett i organisasjonen din kan legge til noen ekstra krav til den internt vert eller skybaserte samarbeidsplattformen. Disse inkluderer:

 • SSL-kryptering for all kommunikasjon. Se etter 256-bit SSL for å beskytte datatransport mellom samarbeidsplattformen og nettbrettbrukeren.
 • Sterk datakryptering. Databeskyttelse skal være med 256-bit AES-datakryptering. Begrens tilgangen til et IP-område.
 • Mobilspesifikke sikkerhetsinnstillinger. Slå av klienter etter type for å tillate eller forhindre at nettverk, stasjonær og mobil kobler seg til nettverket ditt. Administratorer konfigurerer innstillinger i appen for å kontrollere tilgang gjennom IP-områder. Krav til konfigurering av passordstyrke.
 • Support for katalogtjenester. Se etter Active Directory- eller LDAP-støtte, avhengig av organisasjonsstandarden din.
 • Detaljerte tilgangslogger. Se etter en plattform med detaljerte logger per bruker / enhet som er fullt revisibel. Loggene skal være i en fullstendig kryptert database på serveren.

Her er noen få andre alternativer for å utvide bedriftssamarbeidet til organisasjonens nettbrett: utenfor å låse virksomhetssamarbeidets plattform:

 • Standardiserer en SharePoint-app (hvis du er en SharePoint-butikk). Et stort spørsmål for organisasjoner som er standardisert på Microsoft SharePoint, er hvordan du får nettbrettene deres til å få tilgang til SharePoint-data. Jeg bruker SharePlus (tilgjengelig for iPad og Android), men det er også Moprise (en annen favoritt iPad), mDMS, Forms Central, FocusShareEZ og Filamente Lite. SharePoint-apper for iPad er interessant, fordi de eksisterer i skjæringspunktet mellom Apple-brukeropplevelsen og vel, SharePoint. Min første reaksjon på å bruke SharePlus var: "Det er som om de la en iPad-pakkemaskin på et SharePoint-nettsted." Så jeg anbefaler litt brukertrening, avhengig av nettbrettbrukernes reaksjoner på appene.
 • Bruk tredjeparts skytjenester for filsamarbeid. Hvis SharePoint ikke er en standard i organisasjonen din, eller du ikke kan rettferdiggjøre å utvide samarbeidsverktøyene dine på stedet til nettbrettbrukere av budsjett-, bemannings- eller infrastrukturhensyn, kan du se på tredjeparts skytjenester som Central Desktop, Huddle, Dropbox eller Box for filsamarbeid. Disse tjenestene har både gratis og gebyrbaserte tilbud med solide iPad- og Android-klienter for nettbrettbrukere.
 • Bruk Unified Communications (UC). Dagens UC-plattformer kombinerer det beste av VoIP-anrop, videokonferanser, IM og tilstedeværelse for avlukkede og mobile brukere, noe som er integrert for kommunikasjon og samarbeid med kolleger. Å gå med en UC-plattform som Microsoft Lync eller Cisco Jabber (komplett med iPad- og Android-klienter) kan gi full kommunikasjon og samarbeidstilgang til kolleger, kunder og partnere.
 • Bruk skybaserte prosjektstyringsapplikasjoner. Selv om Microsoft Project er standard prosjektledelsesapplikasjon i mange organisasjoner, skjer det noen spennende ting med skybaserte prosjektstyringsapplikasjoner. LiquidPlanner - som har et robust funksjonssett og klienter for Android og iPad - hjelper for eksempel med å sentralisere all prosjektledelsesdata og artefakter, noe som gjør dem like tilgjengelige for avlukkede arbeidere på sine PC-er og mobile arbeidere som bruker nettbrett ute i feltet.

De samme gamle grunnleggende elementene, som å kreve at hele nettverket ditt skal lage sterke passord som utløper over tid, gjelder selvfølgelig fortsatt når du legger til nettbrett i din enterprise-samarbeidsmiks.

Nettbrett, bedriftssamarbeid og din organisasjon

Å være ekstra forsiktig med både nettbrett og foretakskrav betyr at utvidet samarbeid til organisasjonens nettbrettbrukere kan gjøres uten å ofre produktivitet eller sikkerhet. Har du implementert nettbrett i organisasjonen din? Del du erfaringer med nettbrett og bedriftssamarbeid i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | mobilegn.com